lauantai 27. lokakuuta 2012

Takkaan tulta, kiitos

Tänä aamuna saimme herätä etten sanoisi raikkaassa talossa. Mittari näytti ulkona 8,6 pakkasastetta, sisälämpötila oli +17.  Ehkä olisi aika laittaa pattereita hieman isommalle? Jotenkin tuo talvi vaan tuli ihan puun takaa. Torstaina oli mitä kaunein, aurinkoinen syyspäivä, perjantai-aamuna olikin pakkasta 4 astetta ja ensilumi oli putkahtanut jostain maahan. Minulla on kukkasipuleista suurin osa edelleen muovipusseissa, joten saapa nähdä mitä niille tapahtuu. Ehkä säilön ne ensi syksyyn =)

Mutta takkaa on siis tänään lämmitetty ja äkkiähän se lämpötila siedettävämmäksi saatiin. Neulerintamalla ei edelleenkään tapahdu ihmeitä, johtuisiko vaikka siitä, ettei neulomiseen ole tahtonut riittää aikaa eikä energiaa. Eikä ilmeisesti myöskään valmistuneiden kuvaamiseen, sillä nämä sukat valmistuivat jo 13.10. mutta ovat vain jääneet esittelemättä.

 
Samalla tulee todistusaineistoa takan lämmityksestä ;)  Sukissa ei mitään sen ihmeellisempää ole, lankana 7 Veikka Raita ja ihan peruspolvisukat, 3,5mm puikoilla ja lankaa taisi mennä noin 200g, en kyllä punninnut. Nämä ovat KyJy# 16. KyJy ei järin hyvin etene sillä valmiina on vasta 8/20. Mm. Rotjake lojuu edelleen tuolla nurkassa, ei siitä tarttisi kuin langat päätellä ja etsiä napit, mutta en edelleenkään ole puheväleissä ko. luomuksen kanssa.

Toisetkin sukat on puikoilta valmistuneet. Nämä eivät ole KyJy-työ vaan tilaustyö.

 
Ja aika herkulliset niistä tulikin! Lanka Zelda's Dippins (pohjalankana Nalle), ihana väri! Sukat on tikutettu 3mm puikoilla, Rinsessa-kuviolla. Koko 40 ja koko 100 gramman vyyhti meni.
 
Näitä tilaussukkia pitäisi väsätä vielä neljät. Lisäksi ukkokulta tilasi itselleen alpakasta pipon ja kaulurin, tai mieluummin kuulemma kaksi kumpaakin lajia. Eri väriset, että sopivat eri takkien kanssa. On siinä tarkka mies. Tilaustöitä on välillä ihan kiva tehdä, siinä on vain se, että KyJy etenee entistä huonommin.
 
No, huomennahan on periaatteessa ylimääräinen tunti käytettäväksi vaikka neulomiseen. Ihan aamu-4ltä en taida viitsiä nousta neulomaan, mutta jahka huomenna kotiudun riennoistani ja saan ruoan laitettua, aion kyllä loppupäivän pyhittää neulomiselle. Josko jonkun KyJyn saisi pyöräytettyä valmiiksi.
 
Lopuksi vielä lämpimät tervetulotoivotukset uudelle lukijalle! Nyt siirryn Areenaan katsomaan päivän Poirotin huivintekeleen seurassa.

11 kommenttia:

 1. Ihanaa tulen loimua! Meilläkin palaa nyt takassa tuli joka päivä, on se ihanaa että saatiin talvi, niin saa sisälläkin nauttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takka on kyllä ihana keksintö. Paitsi että se lämmittää (ja siten pienentää sähkölaskua), se on myös kaunis.

   Poista
 2. Takasta tulee ihan erilainen lämpö kuin sähkölämmityksestä. Meilläkin takkaa lämmitetään ahkerasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan tulekin. Meillä myös takkaa lämmitetään pakkasilla melkein joka päivä.

   Poista
 3. Meillä ei ole vielä kunnon ensi lunta nähty, vain vaivaisia yksittäisiä hiutaleita. Pakkasta sitäkin enemmän. Talvi tulee mutta tulkoon, meillä on takka puita riittämiin.
  Olethan sinä sukkia saanut tehtyä, nätit kuin mitkä, molemmat siis. No voihan Rotjake, yksin ja hylätty raasu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tuo ensilumi mikään häävi ilmestys täälläkään ollut =) Mutta sen verran, että näkee lunta tulleen. KyJy tuntuu tänä vuonna menevän muutenkin pyllylleen kuin vain tuon Rotjakkeen osalta. Eilen viimeistelin yhden huivin ja siitäkin tuli sellainen nenäliina, ettei viitsisi edes pingottaa.

   Poista
 4. Voi miten kateellinen olen tuosta ihanasta takasta! Kauniita sukkia olet tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa! Tykkään kyllä itsekin takasta kovasti. Jokusen vuoden oli tuo nurkka tyhjänä ennen kuin saatiin takkarahat säästettyä =) Nyt kelpaa talvi-iltoina tulta tuijotella kutimen kanssa.

   Poista
 5. Violett Dunkles (SNYsi)29. lokakuuta 2012 klo 19.57

  How beautiful fireplace! Nice socks. Your husband seems to know what he wants.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, dear SNY! Mostly my husband doesn't have a clue what he wants =D But this time he happened to be sitting next to me when I was scanning a knitting magazine and he spotted the cowl & cap and said that those would be cool.

   Poista
 6. Ihana takka :) Eikä nuo sukatkaan hullummat ole ;D

  VastaaPoista