perjantai 5. lokakuuta 2012

Kun mies on poissa

vaimo pistää tuulemaan. Ukkokulta lähti kotipuolessa käymään reiluksi pariksi viikoksi ja minä päätin, että sillä aikaa pistän tuulemaan. Kotona olisi kaikenlaista pientä viilaamista, mutta ukkokulta ei ole niitä aikaansaavimpia miehiä. Muutaman vuoden ajan olemme jahkanneet kunnollisen kaapiston hommaamista eteiseen. Mitään ei ole kuitenkaan tapahtunut, joten päätin sitten hoitaa asian itsekseni. Sairauslomalla ollessani sitten tilasin uuden kaapiston ja sen pitäisi saapua ensi viikolla. Toivottavasti myös asentaja tulee ensi viikon kuluessa.
Kylppärin yksi oviaukko on odottanut "viimeistelyä" noin 7 vuotta. Olen tasaisin väliajoin naputtanut tästä ukkokullalle (rakentavaan sävyyn, tietenkin...), mutta kun hän ei ole mikään toiminnan mies, ei tällekään asialle ole mitään tapahtunut. Niinpä pyysin isäukkoa apuun ja hän maanantaina hioi oviaukon kivet koneella tasaiseksi. Koko kämppä oli hienon pölyn vallassa. Sen jälkeen on seurannut joka päivä tasoittamista ja hiomista, tänään viimeiset maalit pintaan ja listat kiinni ja siistiä tuli =)
Eilen illalla keittiössä näytti tältä
Olin siis hakenut postista kasan puupalikoita ja metalliputkia.
Ja kas, noin parinkymmenen minuutin kuluttua meillä oli tuulikaapissa uusi kenkäteline.
Tuossa illan suussa päätin sitten vaihtaa tuulikaapin valaisimeen lampun palaneen tilalle. Vaan kuinkas kävikään, yrittäessäni irrottaa valaisimen kupua koko valaisin irtosi katosta ja jäi ns. käpälään. Lasinen kupu on melko painava enkä siis uskaltanut jättää valaisinta siihen roikkumaan piuhojen varassa, etteivät nekin irtoa. Kännykkä ei tietenkään ollut taskussa vaan siinä uuden penkin päälle. Puoli tuntia kannattelin lamppua ja keplottelin kännykän käteeni, että sain soitettua naapuritalosta apua. Isä juoksi kuin aropupu pihan poikki hätiin. Lampunvaihtoon tärväytyi sitten loppujen lopuksi puolitoista tuntia.
Tänään en siis taida enää tehdä mitään, vaikka keittiöpöydällä olisikin tällainen setti

Ehkä hoitelen tänään vain tuon takimmaisen ;) Luulen, että olen ansainnut sen. Hyvää viikonloppua!

3 kommenttia:

 1. Tuommoisen urakan jälkeen olet ehdottomasti ansainnut sen takimmaisen :)
  Mikäs sen parempaa sateisena syksyiltana kuin pari lasia punaviiniä

  VastaaPoista
 2. Pientä pinta remonttia, mikäs siinnä. Ja kivahan sitä lopputulosta on sitten katsella. Hyvinhän tuo lampun vaihto onnistui, onneksi on apujoukot lähistöllä. Ja oivallinen palkkio ahkeralle puuhastelijalle. Antoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Ahkeruus ansaitsee palkintonsa :-)

  VastaaPoista