sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Puutarhaetsivä

Viime päivinä kaikki liikenevä vapaa-aika on kulunut pihamaalla pyllistelyyn. Olen kolunnut kukkapenkkejä nenä maata viistäen yrittäen paikantaa viime syksyn istutuksia ja muutenkin tutkailla, mitä sieltä maasta näin talven jäljiltä pukkaa. Ja löytyyhän sieltä jo kaikenlaista.

                                                                 Keltakoiranhampaita

                                                      Varjoyrtti "pörröisine" kukkineen

                                          Alppikärhössäkin on jo nuppu poikineen

                                          Kesäpikkusydänkin kukkii

Tunnistaako joku tämän kukan? Värit ovat - kuinkas muuten - kuvassa vääristyneet, kukka on luonnossa enemmänkin sellainen koboltinsininen. Tätä on vähän siellä täällä, kukkii aina tässä toukokuulla.
                                     


Tällainenkin tuolla pihalla näyttää pyörivän =) Tässä vaanitaan pusikossa murkinoivaa mustarastasta.


Ruohosipuli on talvehtinut laatikossa talon seinustalla ja aikoo näköjään sekin kukkia


Jonkun kesäkukankin jo hommasin


oma tuotanto kun ei ihan vielä ole istutuskunnossa
                                                                                    ja vielä yhdet kasvitieteelliset tulppaanit
 '
Pari tarhaviinikärhöä tuli eilen istutettua. Saa nähdä kuinka lähtevät kasvamaan.

Tällainen kasvikuvapläjäys tällä kertaa =)

9 kommenttia:

 1. Way! Alkoipa yhtäkkiä tuntua siltä, että kesäntulo on ottanut teillä hurjan loppukirin ja jättänyt meidät kauas jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika mukavasti on kyllä kesäntulo edistynyt viime päivinä. Minua jäi kaivelemaan ne sinun upeat palloesikkosi. Pakko varmaan hommata niitä(kin) jossain vaiheessa.

   Poista
 2. Onpa kukkaloistoa :)

  Minusta tuntuu että olen joskus istuttanut pihaan koiranhampaita (siis ihan noita kasveja), mutta ei niitä ole enää näkynyt. Tai sitten olen vain suunnitellut istuttavani ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas olen ihan varma, etten ole istuttanut niitä noin paljon =) Ostin pari vuotta sitten paketin, jossa oli 6 koiranhammasta ja istutin ne kahteen paikkaan, 3 ja 3. Nyt molemmissa penkeissä on 6-7 koiranhammasta. Eli ilmeisesti viihtyvät.

   Poista
 3. Kesä on selvästi alkanut ja kasvit heränneet. Kisullakin mieluisaa puuhaa. Pihalla aika kuluu ihan huomaamatta. Toukokuussa voi pihastaan löytää joka päivä jotain mitä vielä eilen ei ollut. Minun tapauksessa paljon rikka kasveja. Mitähän jos rupeaisi niitä oikein hoitamaan niin häipyisivätköhän helpommin? Kitkeminen nimittäin näyttää vain innostavan.Lämmintä kesän alkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihalla aika kyllä todella kuluu! Lauantainakin meni koko päivä pihahommissa ja lisääkin olisi voinut tehdä. Rikkakasvit ne kyllä taitavat meidänkin pihallamme parhaiten kasvaa =) Mutta aurinkoa sinnekin suunnalle!

   Poista
 4. Oi, kuinka kauniita kesäkukkia sinulla on:) Kyllä tuota lämmintä ja kesää onkin jo odotettu, tänään meikä näki Pääskysen ja siitähän ei ole päiväkään kesään, jos sananlaskuun on uskominen?:)Aurinkoista toukuuta sinulle! T: Näpertelijä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Näpertelijä! Toivotaan lämmintä, aurinkoista ja piiiitkää kesää, eikös?

   Poista
 5. Hienoja kuvia sinulla.

  VastaaPoista