sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Kesäriepu

Viime aikoina elo on ollut aika haipakkaa. Töissä on saanut painaa pitkää päivää, tällä viikolla ainoa vapaapäivä oli tänään. Päivä kului mukavasti urheilullisissa merkeissä. Kävin juoksemassa Naisten kympin melkoisen lady-lauman kanssa. Ilma oli upea, olkapäät ja niska kärähtivät iloisesti. Juoksun jälkeen suuntasimme ukkokullan kanssa Café Ursulaan salaatille ja pitihän sitä juoksun jälkeen jäätelöäkin saada. Ukkokulta toi minulle ystävällisesti vaihtovaatteet, ettei tarvinnut juoksuvermeissä lounastaa ja käytinkin retken hyväkseni, että sain tämän vihdoin viimein valmistuneen "jakkuni" kuvattua.


Täytyy sanoa, että tämä tekele on vähään aikaan surkein, jonka olen aikaiseksi saanut. Mallihan on Novitan kesä 2012 -lehdestä, ohje on Miamille, mutta minä käytin Dropsin Cotton Lightia. Lankaa kului M-kokoon (joka on vaihteeksi liian leveä) noin 400 grammaa 5mm puikoilla.

Etureunan ainaoikein-kaitale oli ruma ja lörppä, paljon muuta takkia pidempi. Päätinkin virkata reunaan kerroksen kiinteitä silmukoita, että saan siitä siistimmän. No, tulihan siitä siistimpi, mutta virkkaukseni oli sen verran tiukkaa tavaraa, että se kiristi reunan niin, että nyt se on huomattavasti lyhyempi kuin takki muuten. Saumojen kohdalta pomppa taas on jostain syystä pidempi, jotenkin venähtänyt. Nappien kiinnityskin meni jotenkin pyllylleen, kun en jaksanut siihen enää panostaa, kun huomasin, ettei tekele ole alkuunkaan sitä, mitä piti. Tällainen kesäriepuhan tästä nyt sitten tuli, löysä ja vähän muodoton lerppa. Harmittaa vietävästi, mutta niinhän sitä sanotaan, että tekevälle sattuu. Toivottavasti seuraava tuotos onnistuu paremmin.

9 kommenttia:

 1. Ei se noissa kuvissa huonolta näytä. Puuvilla käyttäytyy kyllä joskus vähän kummallisesti.

  VastaaPoista
 2. Väristä tykkään kovasti ja sitä enemmän harmittaa, kun takki on muuten tuollainen kuvatus. Taitaa näyttää kuvissa paremmalta kuin luonnossa. Takaa se on itse asiassa ihan OK, luonnossakin mutta edestä... huokaus.

  VastaaPoista
 3. Vähän keljua kun joskus nuo langat yllättää. Ja jos joku neulottu vaate ei vaan natsaa niin mulla ainakin jää käyttämättä. Niin siinä vaan käy. Ja se ottaa päähän. Mutta väri on kyllä kaunis.

  VastaaPoista
 4. Väri on kiva. Voisko niitä virkkauksia purkaa? Ompelin joskus hameen ja sovittaessani sitä se oli niin pieni, ettei lähtenyt kuin leikkaamalla pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =D Voi olla, että jossain vaiheessa yritän tehdä nuo reunat uusiksi. Just nyt potuttaa sen verran, etten viitsi.

   Poista
 5. Ei tuo takki nyt hullummalta näytä, väri on hyvä. Ehkä sulla oli kuitenkin jotain muuta mielessä takkia tehdessäsi, kun harmittelet. Vai kävit taas juoksemassa... taidankin lähteä tästä lenkille. En ole huvittanut/ehtinyt lenkille muutamaan päivään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielikuva takista oli tosiaan aika erilainen kuin lopputulos. Kävitkös lenkillä? Minä ajattelin huomen aamulla olla reipas ja juosta töihin. Saas nähdä kuinka käy.

   Poista
 6. Mä kävelin tänään taas, kun oli niin huono olo, että ei uskaltanut yrittää rattiin. Surkeaa! Mutta minkäs mahdan. Kyllähän tuo kävely silti piristi, vaikka ensi yönä olisi tarkoitus nukkua kunnolla, kun aamulla on aikainen herätys.

  VastaaPoista