sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Onnellinen puolimaratoonari

ilmoittautuu täällä =) Eilen oli ohjelmassa kauan odotettu Helsinki City Run. Ilma ei aamulla luvannut järin hyvää puolimaratonin "pinkaisemiselle". Ilma oli todella kolea, pilvinen ja tuulinen ja kuumeisesti mietin puoli päivää, että mitä ihmettä sitä vetää päällensä juoksua varten. Helsinkiin ja Olympiastadionille suunnistin yhden jälkeen, kahden aikaan olin jo valtavan ihmisjoukon jatkeena stadikalla värjöttelemässä. Melkein kaksi tuntia piti odotella kylmässä oman juoksuryhmän lähtöä. Olin kaiken lisäksi ihan viittä vaille myöhästyä koko lähdöstä, kun jonotin vessaan yli puoli tuntia =) Sopivasti viimeisen juoksuryhmän lähtiessä sitten taivas selkeni ja saimme juosta koko 21 km ja rapiat pätkän kauniissa auringon paisteessa.

Minulla ei ollut tälle ensimmäiselle puolimaratonille sen kummempaa aikatavoitetta kuin juosta alle 2 t 50 minuuttia (maksimiaikahan on 3 tuntia). Olin varsin hyvässä 2,5 tunnin vauhdissa koko ajan ja juoksu sujui muuten hyvin, mutta jostain syystä vatsa oli ihan sekaisin. En tiedä menikö tankkaus pieleen vai mistä johtui, mutta noin 10 km alkaen oli hirveitä vatsakipuja ja vessa kutsui tankkauspisteissä. Vessareissuihin tietysti tärväytyi aikaa ja juoksurytmi meni sekaisin, mutta selvisin silti maaliin ajassa 2 t 38 minuuttia ja täytyy sanoa, että olen siihen tyytyväinen. Halusin kokeilla rajojani ja voin sanoa ylittäneeni itseni, kun ottaa huomioon vielä sen, kuinka harjoitusohjelman toteuttaminen meni läskiksi. Nyt sitten vaan uutta haastetta horisonttiin =)

Ihanaa sunnuntai-iltaa!


Muoks. Kuten kuvasta näkyy, ihan yksin ei tarvinnut juosta.

8 kommenttia:

 1. Onnittelut kunnialla suoritetusta urakasta! :D

  VastaaPoista
 2. Aika sissi naiseksi, kaiken sen sairastelun jälkeen! Onnea!

  VastaaPoista
 3. Hieno juttu! Olet kyllä ollut sisukas sairastelusta ja sen semmoisesta huolimatta. Uskaltaisiko sitä joskus yrittämään puolimaratonia, kun sinäkin uskalsit...

  VastaaPoista
 4. Upeaa! Reipas olet ja nyt tätäkin kokemusta rikkaampi.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille kommenteista ja onnitteluista! Juttelin tuossa yhden maratoonarikaverin kanssa ja hän epäili vatsavaivojen syyksi samaa, mikä itsellenikin tuli mieleen eli kisassa tarjottu urheilujuoma. En yleensä harrasta noita urheilujuomia vaan tankkaan ihan vaan vedellä, joten vatsa saattoi reagoida Gatoradeen. Kisulit: kyllä uskallat! Rohkeasti vaan ilmoittaudut johonkin sopivaan juoksuun. Onnistut varmasti!

  VastaaPoista
 6. Niin ja lämpimästi tervetuloa uudet lukijat, Ladybug ja Pirjo-Riitta =)

  VastaaPoista
 7. Sinähän selätit sen! Hiphei! Mahtavaa! Olen iloinen puolestasi. Ruskea ja violetti...Hmmm....Kyllä minulla niitä värejä on. Kyllä vaan on. Saa nähdä, kestääkö kantti pistää puikoille niin hurjaa yhdistelmää, vai päädynkö kesympään versioon.

  VastaaPoista