maanantai 14. heinäkuuta 2014

Aamiaisherkku

Neljännen KyJy-työn kanssa kävi klassinen. Siis se Tennessee-palmikkopusero, josta olen maininnut, jota en kuitenkaan neulo Tennesseestä. Ohje on Tennesseelle (ja siksi kai olen koko ajan höpissyt Tennesseestä), mutta itse teen puseron Dropsin Muscatista. Joka loppui eilen kesken päästyäni etukappaleen kädenteihin. Ei kun Tapiolle tilausta menemään.

Koska KyJyt eivät ole edenneet, kiusaan teillä reseptillä, joka omituisuudestaan huolimatta osoittautui järjettömän herkulliseksi. Tällaisiin kikherneresepteihin olen törmännyt useampaankin, mutten ole yhtään vielä uskaltanut itse tehdä. Nyt päätin viikonloppuna kokeilla jotain sävellystä. Mallia otin Kissoja ja kasvisruokaa -blogin gluteenittomista aamiaisruuduista.

Nimesin tämän aamiaisherkuksi, mutta lauantaina kun tämän illalla väsäsin, tätä kyllä upposi 4 palaa ihan lämpimänä välipalana =)

Elikkäs:

1prk käyttövalmiita kikherneitä (itselläni sattui olemaan Pirkkaa)
1 iso, kypsä banaani
6 kivetöntä taatelia
3dl makeuttamatonta mantelijuomaa (varmasti myös soija- tai kauramaito toimii)
3rkl auringonkukkaöljyä/rypsiöljyä
1rkl Urtekramin Choco crunch maapähkinävoita (ei varmaan välttämätön)
2 dl mantelijauhoa
3dl kaurahiutaleita (itselläni Provenan isoja gluteenittomia)
0,5dl chia-siemeniä
0,5dl raakakaakaonibsejä
0,5dl kuivattuja karpaloita
0,5dl rusinoita
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
0,5tl vaniljajauhetta

Valuta kikherneet huolellisesti. Kippaa kikherneet, pilkottu banaani, taatelit, mantelijuoma, öljy (ja maapähkinvoi) blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja yhdistä seokset.
Maista taikinaa ja jos kaipaat siihen lisää makeuttaa, lisää esim. agavesiirappia tai juoksevaa hunajaa ja pyöräytä vielä hetki. Tässä vaiheessa taikinassa voi vielä maistua se kikherneiden maku aika selvästi, mutta älä huoli =)

Levitä taikina pieneen uunivuokaan/ pienelle uunipellille ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on hieman ruskistunut. Anna hiukan jäähtyä ja leikkaa paloiksi. Tämä on hyvää ihan tällaisenaan tai esim. rahka/jogurttinokareen ja tuoreiden marjojen kanssa.


4 kommenttia:

  1. Oi mitä herkkua sinulla siellä:) ja voi miten lutunen tuo Topi-kisu onkaan. Muistinhan nimen oikein;)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein muistit, Topihan hän. Sain juuri kotoa puhelun, että Topi on nukkunut pois. Suru on suunnaton.

      Poista
  2. Nam, tuota herkkua on ihan pakko saada! Kiitti reseptistä.
    Olipas kökkö tuuri puserolankasi kanssa :(.

    Kuolasin reilu viikko sitten Asicsin kenkiäsi, mutta 36 koipeeni riittää Asicsista US 6 kylmän kelin villasukkaversioksi, ja kaiken kukkuraksi jalkani ovat kotonaan ylipronatoivan askelluksen kengissä. Asics on kyllä ehdottomasti jalkani merkki.
    Puikoilla tökkii edelleen Behmin Lintilla-huivi, pitänee laatia urakka, jotta saan huivin selätettyä ja pääsen uuden KyJy-työn kimppuun.
    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  3. Viitaten Zeldan viestin vastaukseesi - Voi ei Krista, lämmin halaus sinulle. Lohduttavia sanoja ei ole, minuakin itkettää. Illalla kirjoittaessani en saanut Topia mielestäni, en silti kysynyt kuulumisia. Olet ajatuksissani, voimia sinulle.

    VastaaPoista