perjantai 6. kesäkuuta 2014

Sukkaa ja juoksua pukkaa

Kulunut viikko on ollut jälleen työntäyteinen, kuinkas muuten. Ilmat ovat sentään taas lämmenneet, joten työmatkat pyöräillen ja juosten ovat olleet mukavia. Jostain syystä olen kesäaikaan siirtymisen jälkeen herännyt lähes joka ikinen aamu 5:ltä (niin, joka on tietysti talviajan klo 6 - normaali heräämisaikani arkiaamuisin) ja kun en viitsi kuppelehtia kotona tyhjän panttina, hyppään viimeistään 5.30 satulaan / lenkkareihin ja lähden töihin. Töissä olen sitten kulkumuodosta riippuen jo siinä 6.20 - 7. Ja kun työaika alkaa 8.15, saa aamulla todella tehdä töitä rauhassa aavemaisen hiljaisessa toimistossa. Oikeastaan pidän tästä järjestelystä aika paljon. Paitsi että viikonloppuna nukkuisin mielelläni edes vähän pidempään... vaikka 6:n.

Käsityörintamalle pienet, nopsasti valmistuvat työt, jotka eivät vaadi aivotyötä miellyttävät tällä hetkellä. Niinpä tuli taas neulottua yhdet sukat, tutulla Rinsessa-kuviolla.

Lankana mikäs muu kuin Nalle (juu, en ole vielä oppinut kammoksumaan Novitaa).

Viime viikonloppuna sain sen verran itsestäni irti, että tonkaisin hieman UFO-koriani. Pari työtä päätin jo suosiolla purkaa ja yhden UFOn otin sitten työn alle. Se ei kuitenkaan tässä viikon kuluessa ole edistynyt, joten palataan siihen sitten myöhemmin. Myös kukkapenkit kaipaavat huomiota ja tarkoitus olisi ainakin sunnuntai-iltapäivänä vähän pihaa tonkia, jos vain sää suosii. Lauantaina on taas edessä puolimaraton. Helsinki Half Marathon on upouusi juoksutapahtuma, mielenkiinnolla odotan uutta tapahtumaa ja tietysti itse juoksua. Nämä pari viimeistä päivää ennen juoksutapahtumaa ovat aina ikäviä, kun ei saa treenata / kummemmin liikkua vaan pitää ottaa ns. rennosti ja tankata ja tankata ja tankata. Puolimaratonille en tee varsinaista hiilaritankkausta, nostan vain hieman normaalin ruokavalioni hiilarimääriä ja juon saaveittain vettä. Olo onkin kuin dromedaarilla. Nestetankkaus turvottaa ja kun ei liikkuminenkin on normaalia vähäisempää, hinku starttiviivalle on kova. No, onneksi huomenna pääsee juoksentelemaan. Jos sääennuste pitää paikkansa ja lämmintä on +20 asteen tienoilla niin aika äkkiä se neste tuolta kropasta lähtee liikkeelle eikä riitäkään.

Kaunista kesäkuun viikonloppua!

6 kommenttia:

 1. Aamuvirkkuna ehtii tehdä paljon hommia päivän aikana. Kesällä minusta kuoriutuu aamuvirkun lisäksi iltavirkku :) talvisin sitten unta enemmän. Novitan langat ovat minusta ihan käypiä neuleisiin. Turha niitä on hyljeksiä, syksyn värikartan maitosuklaata kuolailin jo eilen :) hyviä juoksuja huomiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta ei kyllä iltavirkkua kuoriudu millään =( Mutta aamusta on kiva nousta aikaisin. Tai sanotaan, että olis jos nukkuis tarpeeksi.

   Jossain vaiheessa (ehkä vieläkin) tuntui olevan oikein muotia ilmoittaa, ettei neulo enää ikinä Novitaa, kun se on niin surkeaa. Mulla on kokemusta huonosta laadusta monen muunkin lankavalmistajan langoista, siis että neule nyppyyntyy alta aikayksikön, lanka katkeilee tai kerässä on 137 solmua. Itse asiassa enemmän mulla niitä kokemuksia on muiden valmistajien langoista, joten Novita on ja pysyy minun varastossani. Toki sieltä löytyy monen muunkin valmistajan lankoja =)

   Poista
 2. Minulla soi arkiaamuisin 5.15 tai 6.00 kello mutta mieluusti nukkuisin pidempään. Harvoin nimittäin pääsen nukkumaan ennen yhtätoista eli unet ovat sekä lyhyet että rikkonaiset :( Olen tälläinen kroonisesti väsynyt mutta pärjään.
  Kauniit Prinsessat, monetko oletkaan noita ahkeroinnut? Olen samaa mieltä Heffaklumpenin kanssa, ihan käypää Novita on.
  Onnea puolikkalle. Itselläni ei urheilu ole ollut päällimmäisenä mielessä, lämmintä oli tänään liki kolmekymmentä, pääni kiehuu.
  Vai drometaarilla, hih, toivottavasti maratoonilla juosentelee drometaarin sijaan Krista. Kellotahan hyvä aika, täällä tsempataan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, täällä toinen kroonisesti väsynyt =) Mulla jää kanssa unet aina liian vähiin, kesät talvet. Herätyskelloa en ole tarvinut aikoihin, kun en nuku kumminkaan vaan herään tosiaan viimeistään 5ltä ihan itsestään. Talvella toki saatan nukkua jopa 6n. Unet jää joka yö 4-5 tuntiin ja sekin tulee nukuttua yleensä vähintään kahdessa erässä. Mutta hengissä ollaan vielä jotenkin ;)

   En ole laskenut, monetko Rinsessat on tullut tehtyä. Se on jostain syystä malli, johon minä en kyllästy. Helppo mutta kuitenkin vähän pitää ajatella, ettei ole pelkkää joustinta. Ja mielestäni nätti.

   Ja kiitos tsemppauksista! Aika hyvin meni ;)

   Poista
 3. Hih, olo kuin dromedaarilla, hauska ilmaisu, mutta varmasti tankkausolotilaa kuvaava. Huomisella lämmöllä kyllä nesteet lähtevät liikkeelle.
  Mahtavat treeniaamut sinulla yhdistettynä rauhalliseen ja tuottoisaan aamuhiljaisen työrupeamaan, vau. Käytän myös työpaikan aamuhiljaisuuden hyväkseni, tänäänkin neljältä omia aikojani heränneenä olin kuudelta työn laidassa ja kahdeksaan asti oli supertuottoisaa aikaa, sitten olikin kaikki rauha tipotiessään.
  Ihanat sukat olet taas neulonut:), tykkään kovasti väristäkin. Rinsessa on kaunis ja "konstailematon" kuviomalli.
  Mukavaa puolimaratonia huomiselle! Kirjoittelethan tänne tapahtumasta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Np kyllä lähti nesteet liikkeelle, joo. Topissa ja shortseissa juoksin eli ei juuri olisi voinut keventää ja silti vaatteista sai puristaa vettä (tai siis hikeä) juoksun jälkeen =) Mutta aika hyvin taisi tällä kertaa onnistua tankkaus, paremmin kuin HCR:llä.

   Poista