tiistai 5. maaliskuuta 2013

Vihertää jo

Jos nyt ei ihan vielä ole lumet sulaneet (kiitos siitäkin, että sitä saatiin taas toistakymmentä senttiä lisää) ja luonto alkanut vihertää niin ainakin puikoilla on ollut vihreää. Tykästyin Novitan Kevät 2013 -lehdessä olleeseen palmikkopuseroon. Lehdessä pusero oli neulottu Isoveljestä, mutta minä kun pidän enemmän Purosta (vielä kerran murrr! sen lopettamiselle) niin käytin sitten Puro Metsää. Seuraavat huippulaadukkaat kuvat on napattu jollain vanhalla kameran ruppanalla työhuoneessani.


Mallissa kaulus oli neulottu niin, että ensin neulottiin 8 cm 2o, 2n  joustinta ja sitten vielä 2 cm sileää. En halunnut sellaista rullautuvaa lörppäreunaa kaulukseen, joten neuloin vain 9 cm joustinta.


Lankaa puseroon kului 450 grammaa (M-koko), 5mm ja 6mm puikoilla tikuttelin. Paitsi hihat neuloin vahingossa 5,5 mm puikoilla, kun olin katsonut puikkokoon väärin. Ihan hyvät niistä silti tuli. Ja kauluksen joustimessa 4,5 mm puikot niin tuli napakampi. Tykkään itse kovasti lopputuloksesta, vaikka palmikkopusero paksuhkosta langasta ei liiemmin tätä ns. vartaloa imartele. Sunnuntaina sain puseron viimeisteltyä ja se on nyt sitten ollut töissä päällä näinä parina päivänä ja kerännyt kyllä positiivisia kommentteja.

Lisää vihreää on puikoilla niin ikään tuosta uusimmasta Novita-lehdestä, mutta siitä sitten joskus myöhemmin. Toki siellä puikoilla on myös ruskeaa ja tumman sinistä ja violettia ja ööö, vähän kaiken väristä... Tämä metsäpaita nyt vaan jotenkin tunkaisi tähän väliin.

14 kommenttia:

  1. Ihana pusero kyllä tuli.
    Minäkin jään kaipaamaan tuota puroa ja nythän noita varastoja ei raaski edes kuluttaa, kun uutta ei saa tilalle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meikäläinen näköjään haalii tuota Puroa aina, kun jollain bongaan myynnissä olevan. Varasto alkaa olla kohtalainen ;) Silti harmittaa.

      Poista
  2. Kauniit vihreän sävyt ja tosi kiva palmikko :)

    Minustakin alkaa pikku hiljaa tuntua että lumentulo alkaa riittää ja minä sentään tykkään talvesta. Toivottavasti ensi kesä ei ole yhtä sateinen kuin viime kesä ja tämä talvi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta! Kunnollinen kesä on tilauksessa ainakin täällä.

      Poista
  3. Tuota Puroa tosiaan jää kaipaamaan. Kaunis väri tuo vihreä. Ja tuo palmikkokin näkyy hyvin. Ja hyvältähän tuo paita päälläsi näyttää. Koko on juuri sopiva ja kaunis muutenkin. Ja kaupan päälle lämminkin. Vaikka lämmmintä onkin niin kiva pitää päällä niin kyllä sitä lämpenevää kevättä jo kaipailee. Ja tuo lumikin riittäisi, mutta lisää taitaa olla huomiseksi luvassa, arg...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tuli kyllä yllättävän hyvä pusero. Kerrankin voin sanoa, että neule on juuri sopiva. Se pikku kämmi puikkojen kanssa hihoissa oli itse asiassa vain hyvä, hihatkin ovat juuri oikean kokoiset.

      Poista
  4. Kaunis pusero! Onneksi Puro-lankaa on tuolla kaapissa hamstrattuna puseroa varten. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kisulit! Kyllä tämäkin hamsteri on Puroa hamstrannut, varsinkin sen jälkeen kun kuulin, että se lopetetaan. Se on vaan niin mukava lanka neuloa.

      Poista
  5. Kauniit värit puserossasi :) Mä olen jo niin kyllästynyt tähän talveen että saisi alkaa ulkonakin jo vihertää. Eilen satoi lunta koko päivän ja tänään on tuullut niin että parvekelasit helisee :(
    Pöytäliinat ovat varsin hyviä ikkunaverhoja ;) Ja joskus jopa pussilakanat jos jaksaa keskittyä ompelemiseen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun tarttis hommata vielä 2 niitä pöytäliinoja, niin saataisiin uudet verhot ikkunoihin ;) Ehkä jo pääsiäiseksi.

      Poista
  6. Kaunis pusero, ja Puro kyllä sopii paremmin tuohon malliin kuin isoveli, Purofanin puolueeton mielipide :)
    Viherrystä odotellessa yritän pitää vielä näppini erossa kylvöpuuhista...

    VastaaPoista