keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Villapökät

Niinhän sitä luulisi, että näin maaliskuussa alkaisi jo kevät kolkutella ovella ja mielessä siintää neulomisen lisäksi pihatyöt ja metsissä juoksentelu. Vaan katin kontit. Karmeita pakkasia ollut ja nyt sitten taas vaihteeksi lunta pukkaa lisää. Sinänsä tietysti kiva, että hiihtokelit jatkuvat, mutta rajansa kaikella. Johan mulla tuossa oli kevättä rinnassa vaan kyllä nää pakkaset ja pirun kylmä tuuli ovat kevätfiiliksen vieneet mennessään.

Eipä tuntunut siis vielä liian myöhäiseltä neuloa työkaverin pikku nassikalle villahousuja, jotka hän kyllä tilasi jo vuoden vaihteessa vaan vasta nyt sain aikaiseksi toimeen tarttua.

Kuva nyt on mitä on, mutta siitä viis. Lankana pöksyissä on Dropsin Merino Extra Fine. Tätä(kin) lankaa multa varastosta löytyy erinäisiä värejä, mutta ensimmäistä kertaa siitä jotakin neuloin ja kylläpäs tykästyinkin lankaan! Ihanan pehmoinen, mukava lanka neuloa ja jälki on kauniin tasaista. Täytyypä kaivaa laatikoiden kätköistä tätä lankaa lisää ja pyöräyttää jossain välissä pöksyihin sopiva nuttu. Ohje on myös Dropsin, 2-vuotiaan koko ja lankaa kului 3,5mm ja 4,5mm puikoilla tikutellen 180 grammaa. Äiti oli pöksyihin tyytyväinen, pojasta ei sitten tiedä.

Nyt kun saisi vielä neulottua valmiiksi ne pari tilauspaitaa, yhdet tilaussukat, 12 UFOa ja yhden keskeneräisen peiton niin voisi hyvällä omalla tunnolla aloittaa jotain uutta. Kovin kyllä kutkuttelis tuolla takaraivossa sellainen mintunvärinen kolmiohuivi ja siihen sopiva pipa...

5 kommenttia:

 1. Kyllä villahousut ovat tarpeen vielä pitkään, lisälämmikkenä kurahousujen alla :)

  Muutama työ sinulla vaikuttaa olevan kesken ;)

  VastaaPoista
 2. Villahousukeli on täälläkin. Pakkasta -20 ja luvassakaan ei lauhtuvaa vielä.
  Komeat housut ja lanka on kyl ihanaa, olen siitä muutamankin lasten neuleen tikuttanu.
  Sattumalta osuin tänne ja taidanpa liittyä lukijaksikin seurailemaan blogiasi.

  VastaaPoista
 3. Tuollaiset vyötärömallin lahkeelliset villikset on kätevät, ja keväälläkin vielä on käyttöä ulkopuvun alla.
  Voitit kyllä kirkkaasti keskeneräisten neuleiden määrän, minä kun tuskailen vain kolmen hitaasti etenevän tekeleen kanssa. Etenemiseen voi tosin vaikuttaa se, että puikot ei ole juuri heiluneet?

  VastaaPoista
 4. No pakkasta täälläkin on, aamulla kaksikymmentä ja nyt puolet siitä. Huh. Niin että villapökille on tosiaan vielä tarvetta. Juu kyllä niitä keskeneräisiä löytyy meiltäkin. Tosin en tiedä miten paljon kun osa on niin vanhoja ja piilossa:)

  VastaaPoista