perjantai 1. helmikuuta 2013

Vaihteeksi jotain valmista

Valmistuneiden neuleiden määrässä ei viime aikoina ole ollut kehumista. Aika on kulunut lähinnä virkkuukoukkua vispatessa eikä siitäkään vielä ole valmista syntynyt. Otin tuossa männä viikolla sitten itseäni niskasta kiinni ja rykäisin valmiiksi ne ukkokullan sukat sekä pari KyJystä jäänyttä UFOa. Tässäpä näitä siis:

Ukkokullan sukat vuosikerta 7 Veikasta. Oli muuten huomattavasti miellyttävämpää neulottavaa kuin nykyinen 7 Veikka. Saa nähdä, kestävätkö myös pidempään nyppyyntymättä. Ukkokullalla on kyllä ilmiömäinen kyky saada sukat kuin sukat kulahtamaa alta aikayksikön... Malli on Novitan Sukkalehdestä, tosin ohjeen mukaan tehtynä palmikot olisivat molemmissa sukissa tulleet samalle puolelle, minä tein ne nyt aina ulkosyrjään. Ukkokulta tykkäsi kovasti, istuvat kuulemma hyvin (kerrankin?).

Seuraavaksi rykäisin valmiiksi pikku miehen puseron, josta ei puuttunut muuta kuin kaulus ja napit.

Pusero on Novitan Woolia, malli Talvi 2012 lehdestä (muistaakseni). Vähän sävelsin taas omiani värityksen suhteen ja vähän muutenkin. Tämän oli tarkoitus mennä työkaverin pojalle joululahjaksi, mutta taitaa nyt päätyä tuonne Libanoniin.

Kovin paljon ei ollut kesken Gabriellekaan, mutta en vain ollut saanut aikaiseksi sitäkään valmiiksi tehdä. Koska en taaskaan saanut kuvausapua, tunika on valitettavasti kuvattu tylsästi henkarin päällä.

Tämän mallin löysin Ravelrystä ja ihastuin heti. Lankana Novitan Nalle ja Vironvilla. Lankaa kului S-marketin hedelmävaa'an mukaan 314 grammaa, 3 mm puikoilla tikutin. Malli oli oikein mukava neulottava. Tämä on jälleen niitä ylhäältä alas pyörönä neulottuja, joista minä kovasti pidän. Koska en ole mikään tasapaksu pötkylä, muokkasin mallia sen verran, että lisäsin molemmissa sivuissa muutaman silmukan, että ahterikin mahtuu tunikan sisään. Neulepinta on hauska nostetuiden silmukkoiden ansiosta.

Tällaisen voisin joskus tehdä toisenkin. Tai oikeastaan visioin jo, että tekisin helmen harmaasta ja petroolista tällä mallilla liivin eli lyhyempi ja resori helmaan. Noihin kädenteihin saatan virkata jonkun kerroksen kiinteitä silmukoita tai jotain, näyttää minusta tuollaisena jotenkin keskeneräiseltä.

Tällaisia puuhia täällä. Tänään olen pitkästä aikaa viettänyt saldovapaata töistä. Aamupäivä meni kämppää siivotessa ja puunatessa, sitten tunnin juoksulenkki ja kokkaus. Nyt voisin loppu päivän pyhittää noiden tilkkupeittojen väsäämiseen.

Haluan vielä toivottaa uudet lukijat lämpimästi tervetulleeksi! Muistakaahan arvonta, vielä viikko aikaa osallistua. Ihania kommentteja on jo tullut paljon! Leppoisaa helmikuun ensimmäistä viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Aivan ihastuttava tuo Gabrielle. Tuo liukuvärjätty lanka käy tuohon niin kauniisti ja malli muutenkin nätti. Kyllä olen saanut kaunista muutenkin aikaan.

  VastaaPoista
 2. Kaunis tunika, nättejä ovat sukat ja pikku puserokin. Tahkoan torkkupeittoa jos huomenna valmistuisi.

  VastaaPoista
 3. Ahkerasti on sinulla puikot heiluneet ja kauniita valmistuneita on niistä tipahtanut:) Aurinkoista helmikuuta sinulle! T: Näpertelijä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sitä on tullut kaikenlaisia viestejä läheteltyä, mutta tämän viestin tarkoitus on kumota ne aiemmat: Hyvää Syntymäpäivää, sinulle ystäväin, Hyvää Syntymäpäivää sinulle Krista!T: Näpertelijä

   Poista