maanantai 11. helmikuuta 2013

Isöäitejä pikkuisille


Niinhän siinä sitten kävi, että suunnittelemamme Operaatio Peitto&Sukka lässähti siinä mielessä, että emme saaneet kuljetusapua suuremman neulemäärän viemiseksi kerralla Libanoniin. Pitäisi vissiin ostaa oma lentokone. No, jatkamme siis vanhaan malliin eli matkalaiset vievät neuleita aina mennessään omissa matkatavaroissaan. Turkkilainen antaa onneksi auliisti lisäkiloja, mutta tietysti kerralla perille saatava määrä jää melko pieneksi.

Väsäilen joka tapauksessa pikku hiljaa noita peittoja, pääsevät perille sitten kuin pääsevät. Tilkkuja on kiva virkkailla, mutta pakkohan niitä on välillä kasatakin. Tilkkuja alkaa olemaan pienissä pinoissa jo vähän joka pöydän ja hyllyn kulmalla, joten kasasin nyt alkajaisiksi kaksi pikkuista peittoa.
 
Lankana molemmissa on Nalle. Toinen on vähän isompi, 70 x 90cm
Punainen on pienempi, 65 x 80cm
Launtaina sain vihdoin hinattua itseni hiihtoladulle, ensimmäistä kertaa tänä talvena ja varsin mukavaahan hiihtolenkillä sitten olikin. Tosin vähän turhan ruuhkaista ladulla oli minun makuuni, varsinkin kun meikäläisen meno on vähän vaappuvaa verrattuna tottuneisiin suihkijoihin, mutta kai sinne ladulle yksi etanakin sekaan sopii. Nyt kun kynnys on ns. ylitetty, on helpompi lähteä seuraavalle lenkille. Tosin tämän aamun ilma ei vaikuta lupaavalta iltapäivän hiihtolenkkiä ajatellen. Pikku pakkanen olisi siis toiveissa.

9 kommenttia:

 1. Suloisia peittoja :) Harmi että niiden kuljettaminen perille takkuaa.

  VastaaPoista
 2. Tilkkukuume tuottaa ihania peittoja hyvään tarkoitukseen :). Soisi toimitusten sujuvan ongelmitta, kun kaikki toimitettava on menossa akuuttiin tarpeeseen.

  Luin viimekesäisen matkakertomuksesi tuoreeltaan, mutta vasta nyt kävin lukemassa välilehtien Solidaarisuussilmukat ja Extreme Survival Team. Hienolla asialla olet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tikutin! Nämä kuljetusongelmat kyllä harmittavat. Turkish Airlines (jolla säännölliset reissaajat yleensä lentävät) on kyllä joka kerta antanut ilmaisia lisäkiloja, nytkin eilen matkaan lähtenyt sai viedä 60 kiloa tavaraa mukanaan ilman lisämaksuja. Mutta eipä siihen lopulta paljoakaan mahdu, vaikka omat matkatavarat ovat aina ihan minimit.

   Joskus ihmiset ihmettelevät, miksi olen päätynyt puuhastelemaan juuri Libanonin palestiinalaispakolaisten (ja nyt sitten Syyrian pakolaisten) parissa, kun avuntarvitsijoita olisi lähempänäkin. Itse ajattelen, että on paljon ihmisiä, jotka haluavat avustaa juurikin vain kotimaan kohteita (mikä on oikein hyvä). Monilla muilla apua tarvitsevilla ihmisillä myös on auttajia runsaastikin, myös isoja järjestöjä. Libanonissa asuvat pakolaiset ovat kovin unohdettuja eikä toivoa paremmasta elämästä taida ihan hirveästi olla. Yhtä tärkeää kuin materiaalinen apu, näille ihmisille on tieto siitä, että joku ajattelee heitä ja joku välittää. Ja tuntuu myös siltä, että kun itse saa elää hyvää elämää siinä mielessä, että mitään tarpeellista ei puutu ja saa elää vapaana ja rauhassa, on vain kohtuullista tehdä edes jotain pientä niiden eteen, joilla näin ei ole.

   Itse olen saanut tutustua koko joukkoon ihania ihmisiä niin Solidaarisuussilmukoiden kuin ESTinkin parissa ja luulenkin, että olen itse tässä ns.saamapuolella. Tulipa jaaritus =)

   Poista
 3. Niin kauniita peittoja! Kuinka usein viette neuleita Libanoniin? Jos tekisin pienille ihmisille jotain esim. nuttuja niin minne ne voisi lähettää jotta voisitte viedä ne perille? Lähipiirissäni ei ole pikkuisia mutta kiva olisi neuloa joitain lastenvaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä reissuja vuosittain 5-6 kertyy. Just lähti yksi satsi, seuraava taitaa lähteä huhtikuussa. Neuleita voi lähettää vaikka mulle =) Osoitteen saapi Neulomon YV:llä tai spostitse. Mullakaan ei lähipiirissä pikkuisia ole kuin yhdellä työkaverilla. Noita pienten neuleita on oikeastaan aika mukava tehdä, tuntuu että saa joskus jotain valmiiksikin ;)

   Poista
  2. OK. Kun saan lukuisat kesken eräiset neuleet valmiiksi niin ehkäpä palailen asiaan. Mielelläni osallistuisin :)

   Poista
 4. Paljonkos noihin upposi lankaa? Tuota Kukkaketo Kieloa löytyisi muutama kerä eikä se oikein enää puhuttele, joten aloin pohtia pitäisikö se vääntää peitoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikäläisen muinaisen keittiövaa'an mukaan toi vihreä peitto painaa noin 350 grammaa. Vaaka ei kyllä ole mikään maailman luotettavin, mutta kyllä toi varmaan aika lähellä totuutta on. Mulla oli noissa jämiä muuten, paitsi luonnonvalkoista jouduin ostamaan kerän.

   Poista