keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Vammus

Niin ne joulun pyhät menivät ja vuosikin vaihtui. Tuli sitten oltua pari välipäivääkin kotona köhimässä, vaikka tarkoitus oli töissä olla. Tänäänkään ei ole töiden tekemisestä tullut mitään, kun verkkolevyt eivät toimi. Kohtalaisen turhauttavaa tämä työmaalla kykkiminen, kun mitään ei saa tehtyä, vaikka töitä kyllä riittäisi.

Ylimääräisistä vapaapäivistä oli tietysti se hyöty, että neulomisaikaa oli enemmän ja sain yhden KyJy-jäänteen valmiiksi. Kuvat eivät ole kummoisia, kun ei tuota luonnonvaloa oikein vielä riitä enkä saanut ukkokultaa innostumaan kuvaamisesta.

Tämä tunika/pusero on Vammus (Ravelry-linkki). Malli löytyy kirjasta Kaikki lähti lapasesta. Lankana tässä on BC Garnin Hamelton Tweed. Tykästyin kovasti sekä malliin että lankaan! Lanka on miellyttävä neuloa ja neulepinnasta tulee kaunis. Malli puolestaan oli kiva neulottava ja nuo hihojen ja helman poikittain neulotut kaitaleet antavat mielestäni hauskaa ilmettä muuten simppeliin malliin. Helmassa on myös halkio.

Pusero neulotaan ylhäältä alas. Pääntie muotoillaan lyhennetyillä kerroksilla. Ainoa miinus tässä puserossa on tuo pääntie, josta en sanottavasti pidä. Se jäi vähän turhan väljäksi minun makuuni, mutta kaipa siihenkin tottuu. Sen verran muokkasin mallia, että neuloin täyspitkät hihat 3/4 hihojen sijaan ja jätin pois kirjaillut kukat, koska en niistä pitänyt.

Ihan hyvä käyttöneule tästä tuli, on tänäänkin päällä töissä. Voisin hyvinkin kuvitella joskus neulovani toisenkin tällaisen eri värisenä.

9 kommenttia:

 1. Lanka näyttä kauniilta. Tweed langat on minulta kokeilematta. Ja mallikin vaikuttaa hyvältä.Kyllä hyvällä mallilla menee toinenkin paita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilepa joskus jotain Tweed-lankaa, jos kohille osuu. Ainakin tätä Hameltonia voin kyllä suositella.

   Poista
 2. Nice yarn, but that pattern is beyond my skills.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. The yarn is indeed nice! I'm sure you could manage the pattern, it's not difficult at all.

   Poista
  2. I've never tried to knit top down. Doesn't that mean, that one must close the project as a circle pretty soon after casting on? I've made one sweater as a circle, and it twisted like crazy before a friend of mine cut it open, so I have a little bad experiences about closed knitting projects.

   Poista
 3. Kivan näköinen neule. Olen ihastunut ylhäältä alas neulottaviin paitoihin ja minulla onkin ohjeita jo melkoinen määrä. Ja pari valmistakin paitaa ;)

  Sama juttu täällä: tuntuu turhauttavalta kökkiä töissä kun ei pääse tietojärjestelmien takkuiluiden vuoksi tekemään töitä, joita on paljon :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylhäältä alas neulottavat mallit ovat kyllä mukavia. Toinenkin sellainen on puikoilla, yllättäen keskenjäänyt KyJy sekin. Toivon hartaasti, että tänään pääsisi jo tekemään töitä, ne kun eivät mihinkään katoa, vaikkei tekemään pääsekään ja sitten on kahta kauheampi kiire.

   Poista
 4. Tulipa siitä kaunis! Toivottavasti flunssa on helpottamaan päin. Melkoisen sitkeää laatua tuntuu olevan liikkeellä.

  VastaaPoista