tiistai 8. tammikuuta 2013

Takkatuli lämmittää


Tiedä johtuuko KyJyn jälkeisestä postraumaattisesta stressireaktiosta vai mistä, mutta olen viime päivinä (tai viikkoina...) kärsinyt jälleen startiitista. Uusia ideoita pukkaa koko ajan, vaikka parempi olisi tehdä valmiiksi kesken jääneet KyJyt ja kaikki muutkin UFOt. Niitä ideoitahan pitää sitten myös ryhtyä toteuttamaan saman tien.

Tuossa vuoden vaihteen tienoilla iski akuutti tarve saada itselleni kauluri. Tiesin, että lankavarastostani löytyy muun muassa puolisen kiloa Puron Takkatulta, joten siitä sitten kauluria väsäämään. Kauluri valmistui nopsaan, mutta en ehtinyt kissaa sanoa, kun ukkokulta oli napannut sen itselleen. En ehtinyt edes kuvaamaan tekelettä, kun ukkokulta oli jo pihalla sen kanssa. Hän tykästyi kauluriin ja pyysi toisen samanlaisen erivärisenä ja eilen aloinkin sitten tekemään Puro Usvasta toista.

Oman kauluritarpeeni tyydyttämiseksi piti sitten tietysti väsätä toinen kauluri. Jotta ukkokulta ei nyysisi sitäkin omakseen, päätin tehdä itselleni eri mallisen ja päädyinkin sitten keeppiin, joka lämmittää myös hartioita. Keepin valmistuttua totesin tarvitsevani siihen sopivan pipon. Jostain taannoisesta Novitasta löytyi kivan oloinen baskerimalli, joten se sitten puikoille. Pipan valmistuttua ajattelin, että olisipa kiva saada vielä ranteenlämmittimet samaa sarjaa, kun kerran lankaakin vielä oli pari kerää jäljellä. Viikonloppuna sitten tikutin pitkävartiset ranteenlämmittimet. Tämän neuloosikohtauksen lopputulos on sitten tässä:

Tuo keeppi ei tässä onnettomassa kuvassa oikein pääse oikeuksiinsa, mutta käytännössä jo useita kertoja testattuna se on oikeasti varsin mainio. Toimii sekä takin alla että päällä. Lankaa tähän settiin kului noin 350grammaa. Keepissä puikot 5,5mm ja yläreunan resorissa 4mm, baskerissa 5mm ja 4mm ja ranteenlämmittimissä 5mm.

Arvatkaapa vaan ryhdyinkö jo miettimään, että samanlaisen setin voisi vielä tehdä erivärisenä =)

6 kommenttia:

 1. Hieno setti ja taatusti lämmin :)

  Minunkin pitäisi tehdä tumppujen alla käytettävät ranteenlämmittimet koiranulkoilutusta varten. Lankaakin olisi ;)

  VastaaPoista
 2. No hyvänlaisia kohtauksia sinulle tuleekin jos jälki on noin nätti. Minun kohtaukset johtavat lähinnä lukemattomiin aloituksiin mutta vaikeuteen saada mitään käyttö valmiiksi. Muutamakin työ kutsuu loppusilausta ja viimeistelyä tekemään ja mieli on jo uudessa neuleessa. Pöh.

  VastaaPoista
 3. Tämä on kiva! Takkatulessa on nätit värit. Olen tosin onnistunut olemaan ostamatta, koska vanhat Kanervikotkin ovat vielä käyttämättä..

  VastaaPoista
 4. No heti varmasti rupesit. Varmaan sulla sormet syyhyy tehdä toinen setti erivärisenä. Enkä kyllä yhtään ihmettele sitä. Sulla on taito hallussa. Mä olisin saanu aikaan vaan sutta ja sekundaa. Mä muuten taas neuloin tai ainakin katselin jotain harmaapunaisia neliötä unissani.

  VastaaPoista
 5. Nams miten kauniit:) Teitkö kaulurin jollakin ohjeella vaiko ihan omasta päästä?

  VastaaPoista
 6. Kaunis setti, takkatulessaon upeat värit. Voi kun osaisinkin tehdä kokonaisia settejä eikä sekalaisia kokoelmia tumpuista, huiveista ja pipoista...

  VastaaPoista