lauantai 15. joulukuuta 2012

Poukkoilua

Hoh hoh, mikä viikko taas takana. Näin joulun alla tuntuu aina tavallistakin enemmän siltä, ettei aika riitä mihinkään, vaikken nyt mitään erityistä jouluvouhotusta harrastakaan. Kiire tulee ehkä enemmänkin siitä, että aika monella tuntuu olevan ajatus, että maailma pitäisi saada jotenkin valmiiksi jouluun mennessä. Tämä tuntuu pätevän ainakin töissä. Kuluneella viikolla olenkin poukkoillut ympäriinsä kuin mikäkin kumipallo enkä ole ollenkaan varma siitä, että poukkoiluni olisi ollut kovinkaan hyödyllistä. Lisäksi olin tietysti pöljä tapani mukaan luvannut neuloa muidenkin ihmisten puolesta joululahjoja, onneksi lähinnä sukkia, mutta kyllä niissäkin tekemistä riittää. Ja omat joululahjat ja KyJy-työt ovatkin sitten tekemättä... Yksi entinen työkaveri tilasi neljät sukat. Yhdet toimitin jo aikaisemmin, mutta loput sitten viime viikolla. Ja vähän muillekin tuli noita sukkia neulottua. Osa ehti jo mennä ilman, että ehdin/muistin edes kuvata, mutta tässä nyt joitakin:


Yksi KyJy sentään on valmistunut. Työ valmistui itse asiassa jo itsenäisyyspäivänä, mutta en voi sitä vielä esitellä, koska se on menossa pukinkonttiin.

Onneksi töiden lomassa ehtii aina jotain kivaakin puuhata (siis neulomisen lisäksi). Viime keskiviikkona meillä oli pienen neulojaporukan pikkojoulut. Emme pitäneetkään ihan tavallista neuletapaamista vaan joulun kunniaksi keräännyimme tänne meille nyyttärihengessä turisemaan ja neulomaan. Varsin mukava ilta meillä olikin. Itse asiassa on aika jännä juttu, miten nämä käsityöt ihmisiä yhdistävät. Mekin olemme kaikki tavanneet toisemme Neulomon kautta ja pikku hiljaa toisiimme tutustuneet neuletapaamisissa. Luulenpa, että ilman tätä yhteistä harrastusta tuskin olisin näihin mainioihin ihmisiin tutustunut.

Tosin ei se pelkkä yhteinen harrastus välttämättä aina riitä siihen, että oltaisiin samalla aaltopituudella. Olin tuossa eilen illalla toisissa neulojien pikkujouluissa eräässä lankakaupassa. Porukkaa oli paljon, varmaan parisenkymmentä. Minä oli tapaamisessa mukana ensimmäistä kertaa enkä kyllä päässyt porukkaan mukaan ollenkaan. Muut näyttivät enimmäkseen olevan keskenään tuttuna ja monet tuntuivat olevan melkoisia käsityöfriikkejä. Tyypit puhuivat rukeistaan ja värttinöistään ja kaikista muista vimpaimistaan, ja rivien välistä oli helppo lukea, että ihmiset jotka eivät itse kehrää omia lankojaan ovat onnettomia. Ja kuka nyt neuloisi alle 10 euroa/vyyhti maksavista langoista! Olisittepa nähneet muutaman eukon naamat, kun huomasivat, että minulla oli puikoilla ihan vaan Novitan Nallea. Kuinka rahvaanomaista.  Suoraan sanottuna harmitti, että tuli koko illanistujaisiin mentyä, mutta kaikkea pitää kai kokeilla. Nytpä tiedän, ettei toista kertaa tarvitse mennä.

Kissuutta (ja ukkokultaa) eivät tunnu poukkoiluni pahemmin kiinnostavan, sohvalla loikoilu on paljon kivempaa

12 kommenttia:

 1. Harmillista, että noin piti käydä näissä toisissa pikkujouluissa. Neulominen ja käsityöt yleensäkin on harrastuksena niin monipuolinen, ettei toisen tapaa tehdä voi haukkua tai pitää huonona.

  Novitan lankoja on haukuttu paljon, mutta minusta niillä on kuitenkin hyvä hinta-laatu-suhde. Erityisen paljon pidän juuri niistä perusharmaista.

  VastaaPoista
 2. Joihinkin neulojaporukoihin pääsee heti mukaan, kun taas toisissa tuntuu olevan vakioporukka joka ei uusia mukaan halua :/

  Mukavaa joulun odotusta :)

  VastaaPoista
 3. Itse ajattelen niin, että kaikille lankamerkeille on paikkansa ja hetkensä. Samoin neulomisen pitää olla iloista ja huomioonottavaa tapaamisissa, ei mitään hifistelyä turhaan. Toki uutuuksista ja luksuksesta aina puhutaan, mutta ei kuitenkaan siten, että se ainoa totuus olisi. Novitalaisista pidän itse kovasti Nallesta ja Purosta, josta kuulin pelottavan huhun lopettamisesta. Toivottavasti puolitarkka huomioimiseni oli vain tosiaan huhu! 7Veen laatu on valitettavan paljon laskenut, mutta kyllä noita Novitallakin on sekä hyviä että huonoja laatuja ihan niin kuin muillakin. Ai niin, pakko vielä kertoa, että hyvin epäilyttävään tapaan omassa viime tapaamisessa neuloin sukkaa neljällä Karbonz-puikolla ja yhdella harmaalla Novitalaisella, eikös ollutkin ihan so last season:)? Mut kun se yksi oli paikassa nimeltä hukka.. Ihanaa joulunalusaikaa sinulle.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteistanne Hanna, Huopatossunen ja Zelda! Minä olen ihan samaa mieltä siitä, että kaikenlaisille langoille on oma paikkansa ja käyttönsä. Kyllä minäkin tykkään ainakin hiplata ns. luksuslankoja ja olisi niitä varmaan ihan kiva neuloakin. Ja kyllä mulla tuolla novitalalisten ja Dropsin lankojen seasta löytyy Noroakin. Mutta jokainen saa varmaan neuloa sellaisista langoista ja sellaisilla välineillä kuin itse tykkää. Mä nyt satun oikeasti tykkäämään tosta Nallesta =) Ja se sopii moneen neuleeseen, toisiin taas ei. Kyllä meitä neulojiakin on joka lähtöön ja se on pelkästään hyvä. Tämä sattui vaan olemaan ensimmäinen kerta, kun tunsin itseni ihan pöljäksi neuletapaamisessa. Muutenhan sitä tapahtuu ihan päivittäin =D

  VastaaPoista
 5. Eikös ole hauskaa että kättesi kautta joku muukin saa neulotut sukat jalkaansa?
  Teillä on tainut olla oikein hauskat omat pikkujoulut. On hienoa että saman henkisiä kavereita löytyy ja heihin tutustuu. Mitä noihin neuletapaamisiin tulee niin kummeksuttaa miten toisille käsityöt on tapa pönkittäää omaa egoaan. Ylenkatsotaan toisten tapaa harrastaa. Ja kiutenkin ne seiska veikat ja nallet ovat todennäköisesti olleet omillakin puikoilla. Mistä ne muuten "tietävät" ettei ne ole luksuksen veroisia. Onneksi seuransa voi valita :)Kaikelle ja kaikille on paikkansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se kiva väsätä joululahjoja muidenkin puolesta =) Eihän tässä muuten mitään, mutta kun ne omat tekeleet ovat aina vaan kesken. Varmaan aattoaamuna vielä kursin jotain kasaan, ei olisi ensimmäinen kerta. Kyllä mä kanssa luulen, ettei kukaan ole neulontaharrastustaan jostain kashmirlangasta aloittanut. Tai mistä mä tiedän =) Se on vähän kaikessa sama, jotkut ihmiset ajattelevat, että heidän tapansa tehdä asioita on ainoa oikea. Mutta mitäpä me siitä, näitä tapaamisia riittää ja pitäydyn jatkossa niissä jo hyväksi havaituissa. Niissä tapaamisissa on aina mukavaa ja kotiin saa lähteä piristyneenä.

   Poista
 6. Violett Dunkles (SNY)18. joulukuuta 2012 klo 8.20

  Rapsutuksia kisulle! On se niin suloinen. Harmittaa, kun itse saa ottaa vaan posliinikissoja, mutta parempi sekin kuin ei mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rapsutuksista =) Kissat ovat kyllä mainioita otuksia. On niistä tietysti vähän vaivaa niin kuin lemmikeistä aina, mutta paljon enemmän ne antavat kuin ottavat.

   Poista
  2. Violett Dunkles (SNY)19. joulukuuta 2012 klo 13.11

   Tosi on, tosi on. Ja se kehräys! Se kehräys! Mä olen kuullut sen monesti, mutta aina se vaan vie jalat alta.

   Poista
 7. Violett Dunkles (SNY)20. joulukuuta 2012 klo 10.01

  Vilkaisin postin sivuja. Pakettisi odottaa sinua. Toivon, että se on mieleesi, vaikka siitä tulikin ihan sillisalaatti.

  VastaaPoista
 8. No jo on ollut kerho! Toisaalta kiva että hifistelijät ovat löytäneet toisensa, näitä riittää näköjään joka harrastuksen pariin. Itselleni on ollut upea elämys löytää netin kautta hengenheimolaisia, ja kahden naapurini kanssa olemme kokoontuneet omiin kutomisiltoihin, sillä muuten lähipiiriini ei käsityöharrastajia juuri kuulu. Töissäkään ei juttukaveria löydy, sillä kaikki työkaverini ovat miehiä ;-)
  Kissoilta kadehdin eniten juuri tuota rennosti ottamisen taitoa, voisitkos ottaa hieman sitä talteen ja laittaa jakoon :D

  VastaaPoista
 9. Oletkin ollut ahkera! Minullekin tahtoo tulla noiden joulun pehmopakettien (=villasukkia) kanssa aina hiukan kiire. Mutta nyt on enää yhdet kesken ja saaja on saman katon alla että voi vaikka suoraan puikoilta jalkaan heittää aattoiltana jos ei paketoida kerkeä.
  Harmittava juttu tuo neuletapaaminen. Näitä hifistelijöitähän riittää varmaankin vähän joka lajiin. Mitä lankoihin tulee, rahakin ratkaisee ja langan saatavuus, neulon siis yleensä Novitasta (ainoa lanka meitin lähikaupoissa) ja olen ollut siihen tyytyväinen. Joskus satsaan "parempaan" esim. vauvaneuleissa, jotka menevät lahjaksi.
  Ihana kisu!
  Oikein hyvää joulua ja uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista