lauantai 4. elokuuta 2012

Piha-asukkeja

Eivätpä ole neulomukset sanottavasti edistyneet sitten viime postauksen. Olen kuluttanut aikaani lähinnä pihatöissä ja lenkkipolulla / salilla sekä kissoja viihdyttäen. Toissa päivänä taisin neuloa peräti neljä kerrosta villatakkia, eilen ja tänään sentään vähän enemmän. Mutta koska aikaa on tullut vietettyä tuolla pihamaalla, jutellaan nyt sitten vähän noista piha-asukeista eli kukista. Toiseen blogiin tuli jo jutusteltua kokkailusta =)


Yhdet matalammat liljat ehtivät jo kukkia, nämä korkeammat kukkivat sitkeämmin. Ovat kyllä luonnossa paljon kauniimman vaaleanpunaiset.


Ruukussa majailevat matalat valkoiset liljatkin aloittelevat kukintaansa, nuppuja on siunaantunut aika lailla.


Paljon on nuppuja päiväliljoissakin tänä kesänä. Tässä toissa päivänä otetussa kuvassa vasta muutama hassu kukka on avautunut, tänään kukkia onkin jo paljon enemmän.Aina ihanat ruusut kukkivat uskollisesti. Tämä keltainen kaunokainen on tänä kesänä pannut parastaan sateista huolimatta.


Ja kas, itse kasvatetut pelargoniatkin päättivät sitten vihdoin viimein kukkia. Ehdin jo ajatella, etteivät nämä ehdi tänä kesänä kukkia lainkaan.


Tämä on mielestäni erityisen herkullisen värinen. Queen of the Night nimeltään. Väri on luonnossa enemmän viininpunainen.


Tämä japanin jättitatar on oikea murheenkryyni. Se on kyllä kaunis ja pidän siitä kovasti, mutta siitä huolimatta luulen, että tänä syksynä hävitän sen. Olen leikannut tämän tänä kesänä jo kolme kertaa (tämä kuva on otettu toissa päivänä viimeisimmän karsinnan jälkeen). Kaveri kasvaa niin korkeaksi, ettei ikkunoista näe ulos ja niin leveäksi, että se peittää valon kaikilta penkin muilta kasveilta, jotka eivät sitten tietenkään kuki. Jättitatarkin on toki kaunis, erityisesti myöhään syksyllä kukkiessaan, mutta silti on tainnut tulla aika hankkiutua siitä eroon.

Tällaisin miettein tänään. Aurinkoista elokuuta!

4 kommenttia:

 1. Tuota jättitataria harmitteli kampaajanikin. Edellinen asukas oli istuttanut sitä pikkuriikkiseen rivitalopihaan ja nyt siitä saavat nauttia naapuritkin.

  Minunkin pelargoniani alkoivat kukkia ihan vähän aikaa sitten, mutta kukkivatkin sitten innokkaasti :)

  VastaaPoista
 2. Täytyypä laittaa tuo erikoisen pelargonian nimi mieleen, tosi kaunis kukka. Mullakin pelargonit innostuivat kukkimaan vasta nyt, perinteinen punainen on kukkinut jo heinäkuusta mutta apple blossom availee kukkiaan vasta nyt.
  Tsemppiä KyJyilyjen kanssa!

  VastaaPoista
 3. Upeita kukkia! Upea tuo Yön Kuningatar ja nuo liljat *huokaus*
  Jos minäkin sitten ensi vuonna tuonne parvekkeelle jotain..;)

  VastaaPoista
 4. Upeita kukkia ja hieno oli teidän matkanne.

  VastaaPoista