keskiviikko 22. elokuuta 2012

Soppa eikun KyJy # 1 valmis

Hahaa, linssisoppapusero valmistui siis viimein! Sain eilen tiristettyäni itsestäni illalla vielä sen verran, että viimeistelin puseron. Kuvat eivät ole järin imartelevia, mutta minkäs teet.

Tämä pusero on siis KyJy-listallani numerolla 1, nykyään tämä työ tunnetaan myös nimellä linssisoppapusero. Malli on Dropsin ja lankana ovat Dropsin musta Fabel sekä Dropsin Alpaca. Fabelia puseroon kului 400g, Alpacaa 350g. Ohjeen mukaan molempia lankoja olisi pitänyt kulua 450g, joten taas jäi ylimääräistä lankaa pyörimään nurkkiin. Tikuttelin puseron 4mm ja 5mm puikoilla. Ohjeesta poiketen en tehnyt puseroon poolokaulusta vaan ihan vaan tuollaisen pyöreän, ehkä aavistuksen väljän pääntien. Ukkokulta ei nimittäin pooloista tykkää ja puserohan on hänelle.

Pusero neulottiin pyöröpuikoilla suljettuna neuleena kädenteihin asti, myös hihat tehtiin suljettuna neuleena ja yhdistettiin sitten koko komeus niin, että yläosa tehtiin kaarrokkeena. Raglankavennusten kohdalla neulottiin 3o, 3n -joustinta, samanlainen joustin kulkee puseron molemmissa sivuissa sekä hihoissa alapuolella. Noita joustinraitoja ei näistä kuvista ikävä erota.

Pusero on siis ukkokullan joululahja - tai ainakin sen piti olla. Ukkokulta ei yleensä osoita kovin suurta mielenkiintoa tekeleitäni kohtaan, mutta eikö herra sitten eilen ilmestynyt paikalle, kun yritin kuvata puseroa. "Aika kivan näköinen. Kenelle toi on?" Yritin siinä kierrellä ja kaarrella, että eipä juuri kenellekään ja sitten ukkokulta hiffasi, että ai "Toi on varmaan mulle, se on kiva." No, siinä meni sitten se joululahja ilmeisesti. Uhkasin tosin laittaa puseron joulupakettiin kaikesta huolimatta. Varsinkin, kun ukkokulta ei kuitenkaan suostunut kuvattavaksi paita päällä.


13 kommenttia:

 1. Hieno paita ja näppärä (lue: ilman saumoja) tekniikka.

  Ihan oikein, että saa paidan vasta jouluna, kun ei suostunut mannekiiniksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, jos olisi suostunut mannekiiniksi, olisi voinut saada paidan heti käyttöönsä. Ehkä.

   Poista
 2. Tein muuten samanlaisen tytön avopuolisolle. Ruskea sävyisenä. Malli on mukava. Ei tarvii saumoja ommella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan olekin kiva malli. Just sen takia, ettei jää yhtään saumaa ommeltavaksi =)

   Poista
 3. Paita ilman saumoja kuulostaa loistavalta. Ja linssisoppapaita ihan yhtä hyvältä. Paa pakettiin vaan, tiiä vaikka on jouluun mennessä unohtunu että on nähnykkään ;)

  VastaaPoista
 4. Hyvähän siitä puserosta tuli - kyllä taas kullan kelpaa! Hyvää tuli myös linssisopasta, jonka tein ohjeellasi. Kiitos vaan ohjeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kisulit ja kiva, että soppa maistui! Linsseistä saa muutenkin kaikenlaista herkullista.

   Poista
 5. Onpa kivan näköinen pusero! Omalle ukolle voisi joskus tehdä samanmoisen!

  VastaaPoista
 6. Violett Dunkles (SNY)24. elokuuta 2012 klo 14.04

  Heips! SNY tässä taas. Mietin vaan, onko Patea näkynyt sielläpäin. Kun oikea hetki koittaa, huomaat kyllä Paten visiitin ja sen, mitä tekemistä sillä on tämän kommentin kanssa. Ei pakettia vielä, mutta jotain muuta pientä kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole Patea näkynyt =) Tai oli se käynyt eilen tuomassa lehden ja pari laskua, mutta ne eivät tainneet olla sinulta ;)

   Poista
 7. Violett Dunkles (SNY)28. elokuuta 2012 klo 20.27

  No voi surkeus sentään! Mihinkähän se kortti sitten joutui? Kai se meni ihan hukan teille sitten. Surkea juttu! Ja niin kuin minä olin varma, että se löytää tiensä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi sentään! Mutta kiitos kuitenkin kortista! Meillä kyllä joskus iteljooni jakaa postit vääriin lootiin, joten saattaa välillä vähän kestää postin tulo... Ehkä kortti vielä ilmestyy!

   Poista