maanantai 1. syyskuuta 2014

KyJy-pläjäys


Sinne meni elokuu ja loma ja KyJyn ensimmäinen deadlinekin eli 15 aloitustahan  piti olla tehtynä elokuun loppuun mennessä.

KyJy käynnistyi kohtalaisesti, mutta niinhän siinä sitten taas kävi, että homma meinasi mennä läskiksi jo tässä vaiheessa, kun ei neulomiseen oikein ollut aikaa ja langat loppuivat kesken ja mitä kaikkea. Ilokseni siis huomasin perjantaina, että aikaa ensimmäisen 15 aloitukseen tekemiseen on enää pari päivää ja aloituksia puuttui 8. Lauantaiksi olin luvannut lähteä äidin kanssa kirpputorille, joten aikaa ei ollut juuri muuhun kuin tuikata töitä alulle. Tässäpä siis pläjäys aloituksista ja keskeneräisistä KyJyistä, taitavat tulla vähän satunnaisessa järjestyksessä.


Tämä sinänsä ihana jakku Debbie Bliss Amalfista osoittautui taas yhdeksi päänsäryksi, kun lanka loppui kesken. Kuten huomaatte, paljoa ei kaarrokkeen yläosasta enää puutu, mutta lanka loppui tuohon. Ja ko. lankaa ei myydä tässä maassa enää missään, joten viikon päivät metsästin netistä edes yhtä kerää ja lopulta löysin ebaysta. Tulihan kerälle hintaa, kun sen Briteistä ostin ja pelkät postikulut olivat 5 puntaa... Nyt vain odottelen kerää kotiutuvaksi, että pääsen jatkamaan tämän kesäjakun (hah!) loppuun.


Tämän pikkuihmisen nutun aloitin sitten tuota edellistä lankaa metsästäessäni. Hilkulle meni lanka tässäkin: minulla oli 4 kerää aikoinaan jostain alesta bongattua Noro Kureyonia ja lanka loppui juuri tuohon pääntien päättelykerrokseen. Saumat pitäisi vielä ommella, langat päätellä ja kehittää tähän napit.


Seuraavaksi puikoille sitten taas tällainen pikkutyö eli kaarrokejakku Syksy 2014 Novitasta. Lankana 7 Veikka. Kuten näkyy, vasta kaarrokkeen alku menossa. Tämä siis neulotaan ylhäältä alas kaarrokkeesta aloittaen.


Jottei ihan menisi takkitehtailuksi, väliin kirjoneulesukat (kuten näkyy, heh heh) Nallesta.


Ja lisää pikku ihmisten vaatteita: sinikirjavasta 7 Veikasta tulee pusero pikku pojalle, vaaleanpunaisesta Sublimesta taas nuttu pienelle prinsessalle. Nutusta on takakappale valmis, ei vain oikein näy kuvassa.


Ja vielä sekalaista seurakuntaa: ylhäällä vasemmalla Zeldan värjäämästä ihku-Nallesta sukat, ruskeasta möykystä tulee Väinö-säärystimet Impivaarasta, alhaalla vasemmalle vauvan nutun alku 7 Veikasta ja oikealla isän joululahjapusero niin ikään 7 Veikasta hyvällä alulla.
Ja nyt huomaan, että tästä puuttuukin vielä se isotöisin eli kirjoneuletakki Rowan Creative Focus Worstedista ukkokullalle. Unohdin näköjään kuvata sen.
Lopuksi vielä yksi valmistunut työ eli sukat Novitan 7 Veikka Polkasta:


Koko sellainen 39. Tämä on valmistunut KyJy #5.
Nyt kun vielä ehtisi näitä edistää johonkin suuntaan... ja sitten vielä ne viimeiset 5 aloitusta jossain vaiheessa. Huoh.

3 kommenttia:

 1. Wow! Tuota kaarrokejakkua minäkin ihastelin, mutta en arvannut päästää puikoille. Minä lopetan vikinän kyjy-töideni koosta just nyt ja tähän paikkaan, sinulla on taas upeita jakkuja ja nuttuja tulossa liukuhihnalta!

  VastaaPoista
 2. Voisin toistaa sanasta sanaan Tjorvenin kommentin :). Toki itselläni on paljon silmukoita sisältäviä KyJy-töitä mukana, mutta tällä hetkellä onkin vain vuoren kokoiselta tuntuva läjä keskeneräisiä.
  Ahkera olet ollut kiireiden keskellä, monta ihkua ihanuutta on valmistunut langan riittävyysongelmista huolimatta! Mielenkiinnolla odotan mitä upeuksia on puikoiltasi seuraavaksi ulos sujahtamassa. Onneksi KyJyn viimeiseen aloitusdeadlineen on vielä aikaa...

  VastaaPoista
 3. Sinulta löytyy hienoa tsemppiä. Ja siitähän ne aikanaa valmistuvat. Ihania pikku nuttuja. Ja mitä ihanaa on vielä tulossakaan.

  VastaaPoista