lauantai 8. maaliskuuta 2014

UFOjen selätystä

UFOjen esiin kaivaminen aiheutti lievän ahdistuskohtauksen. Ahdistusta oli toki kuluneella viikolla muutenkin, kun työt kaatuvat vaihteeksi niskaan, mutta yritän lohduttautua sillä, että varmaan syyskuussa hiljenee. Sitä kohti siis.

Heti UFO-paljastukseni jälkeen päätin tehdä yhden UFOista valmiiksi, sillä siitä tuli sopivasti syntymäpäivälahja ystävälleni. Ja kumma kyllä, kun sitä oikein ottaa asiakseen neuloa, vaikka tunninkin illassa niin kyllähän ne sukat valmistuvat.

 
Malli on pikkuisen viilattu Novitan Sukkalehdestä, silmukoita vähemmän ja pohjan kuvio erilainen. Lankana Nallea, 3mm puikoilla sitä kului noin 150 grammaa. 
 
Nämä sukat valmistuivat helmikuun viimeisenä päivänä ja ehtivätkin siis mukaan helmikuun saldoihin. Lankavaraston supistelun kannalta helmikuu sujui aavistuksen tammikuuta paremmin. Saldoksi jäi + 1 700 g / - 2 700g = -1 000g. Kokonaissaldo on kyllä edelleen tältä vuodelta plussalla, +520g. Mutta suunta on sentään oikea.
 
Seuraavaksi päätin tehdä valmiiksi työkaverin pojan villahousut. Koska housut alkavat tämän talven osalta olla armottomasti myöhässä, päätin tehdä saman tien pykälää isommat eli kokoa 100 cm. Housut eivät ole kummoisen näköiset, koska ovat simppelisti sileää neuletta ja vielä yksiväriset, mutta tämä oli kaverini toive. Kuvat ovat kyllä taas sellaista taidetta, että.
 

 
Näyttävät kuvissa kyllä suhteettoman pitkiltä =) Lankana näissäkin Nalle, 3mm puikot ja noin 180 grammaa kului lankaa.
 
Kaksi UFOa siis vähemmän.
 
PS. Niitä löytyi sitten pari lisääkin. UFOja siis. Pitkä villatakki Tempo-langasta ja peruspomppa Hileestä. Auts.
 
 

12 kommenttia:

 1. Kyllä villahousuja vielä tarvitaan tänäkin keväänä. Lapset kun tuppaavat istumaan maassa, on hyvä että on lämpimät housut :)

  Hyvinhän ne ufot tuntuvat valmistuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, eikähän tästä vielä tiedä, vaikka iskisi takatalvi toukokuussa.

   Poista
 2. Onnittelut valmistuneista ufoista! Minunkin pitäisi ottaa itseäni niskasta kiinni, enää yksi ufo tuhottavana (ja yksi purettavana :-/ ) mutta tiskirättikin on muka kivempaa tekemistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta hei, jos sinulla on enää yksi UFO niin voit jo ottaa rennommin ;)

   Poista
 3. Tuo sukka malli on kiva, missähän mahtaa olla se sukka lehti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan kiva malli. Ohjeen mukaan tehtynä vaan olisi tullut ihan turkasen isot.

   Poista
 4. Hyvä suunta sinulla ufojen tuhoamisessa. Ja noinhan ne vähenee, tunti illassa neulomista edistää jo ihan hyvin neuletta kuin neuletta. Tosiaan taitaa tämä talvi olla jo käsitelty. Katselin aloittamaani pipoa huvittuneena, eipä taida olla mitään kiirettä saada sitä valmiiksi ennen joulukuuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuntahan voi olla tästä vain ylöspäin... Pipo valmiiksi vaan, tiedä vaikka saataisiin vappuna lunta.

   Poista
 5. Sinähän olet taas ahkeroinut. Kauniit sukat ja väri ihan herkku :). Tuota mallia olen katsellut "sillä silmällä", mutta ei ole vielä päätynyt puikoille.
  Kivat ja käytänölliset villahousut pikkupojalle, sileäpintainen perusneule on toimiva ja hyvä ratkaisu moneen käyttöneuleeseen. Tsemppiä ufojen tuhoukseen :). Tuollainen tunti illassa neulomissessio tuottaa ihan yllättävän hyvin tulosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedä siitä ahkeroimisesta, mutta onpahan jotain valmistunut. Toisaalta, kun löysin nuo kaksi "uutta" UFOa, olen UFOjen määrässä lähtöpisteessä =/ Ja takit ehkä valmistuvat vähän hitaammin... Sitä Hile-pomppaa vähän mietin, että viitsinkö edes tehdä valmiiksi. Mutta ainahan sen voi antaa eteenpäin, jos ei itselle tulekaan mieluisa.

   Poista
 6. Kaikkea kaunista on puikoiltasi tipahdellut. Kauniita ufojakin valmistunut sekä valmistumassa:) Meikälläkin on tuossa odottamassa muutama työ valmistumistaan,saas nähdä koska saan ne kilkuteltua valmiiksi asti? Onneksi ollaan menossa kevättä ja kesää kohti, jos saisi sitten taasen kilkuttelu vaihteen päälle ja jostain valmiiksikkin asti:) Ihanaa kevättä sinulle! T: Näpertelijä

  VastaaPoista