maanantai 10. helmikuuta 2014

Setti kasassa

Ilmeisesti olen laiskistunut hieman viime aikoina tuossa varsinaisessa leipätyössäni, kun tuntuu että olen enemmän tehnyt kaikkea muuta. Olen nyt kuukauden päivät tehnyt aina viikonloppuna viikon lounaat valmiiksi itselleni töihin ja viikonloput tuntuvatkin menevän melkein kokonaan kokkailuun ja treenaamiseen. Eilen luistin jälkimmäisestä ja tein helppoja uuniruokia (2 kerralla), joten jäi aikaa tiirailla vähän ampumahiihtoa ja mäkihyppyä ja siinä sivussa viimeistellä mitään-sanomattoman-vihreä asustesettini.

Pipon sain valmiiksi itse asiassa jo viime tiistaina. Mallin löysin Talvi 2010 Novita-lehdestä, mallissa pipo oli neulottu Purosta. Kauluri-ohjeen puolestaan nappasin Syksy 2013 Novitasta (Usvalle tehty ohje). Valmistautukaahan jälleen henkeäsalpaavan upeisiin kuviin!
Mallina toimii Aksu-karhu. Näyttää ressukka aika ahdistuneelta tuossa kaulurissa.

 
Pipoon kului lankaa 150 grammaa, kauluriin 200 grammaa eli koko settiin upposi 550 grammaa Iso Veikkaa. Kauluri näyttää kuvissa kummallisen pieneltä, mutta kyllä se ihan kunnollisen kokoinen lämmike on. Setistä tuli ainakin itselleni mieluisa ja pohdinkin jo, että voisin pyöräyttää samanlaisen kolmikon varastossa pyörivästä luumunvärisestä Usvasta. 
 
Vielä ehtii hyvin osallistua synttäriarvontaan! Kiitos kaikille jo arvontaan osallistuneille ja lämmin kiitos kaikille blogin vakilukijoille näistä kahdesta ensimmäisesta vuodesta! Toivon, että jaksatte höpinoitäni käydä vilkuilemassa jatkossakin. Kommenttejanne on aina niin mukava lukea ja monesta teistä on tullut ihania virtuaaliystäviä, joiden kuulumisia käyn aina puolestani kurkkimassa teidän blogeissanne.

12 kommenttia:

  1. Kivannäkönen setti.
    Mullakin tulee hinku ostaa jotain lankaa monta kerää, että sais settiä tehtyä. Nyt ku meinaa olla vaan kerä/lanka.
    Kovasti on inspiroivia kuvia täällä sun blogissa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, mä ostan aina useamman kerän samaa lankaa. Johtuiskohan toi mun järjetön lankavaraston koko muun muassa siitä...

      Poista
  2. Kaunis setti, vaikka kieltämättä vähän hailakan värinen. Tumman takin kanssa setti on varmasti hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väri on kyllä todella mitään sanomaton, vaikka kyllä sen luonnossa juuri ja juuri vihreäksi tunnistaa =) Toimii kuitenkin ihan hyvin mustan villakangastakin kanssa.

      Poista
  3. Hurmaava malli-herra ja kaunis setti. Tällaista setitystä pitäisi minunkin harrastaa, eikä tehtailla satunnaisia asusteita satunnaisista keristä.
    Bloggerin asettelunäyttö ei suostu yhteistyöhön millään selaimella, yritin rakentaa eilen hienoa linkkiä arvontaasi... eipä lannistuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Malli on kyllä lutunen. Minä tykkään tehdä asusteita juurikin setteinä, vaikka kyllä meidänkin huushollista niitä satunnaisia asusteita löytyy - varsinkin ukkokullalta. Hänellä on myös taipumusta hukata asusteita, nytkin on 2 pipoa kateissa eli uutta pitäisi väsätä.

      Poista
  4. Oih, miten herttainen hyväntuulen tuoja tuo Aksu-karhu asustettuna onkaan :). Pelkän kuvan perusteella se ei näytä ahdistuneelta kaulurissa. Kaunis setti, jolle varmasti on käyttöä!
    Viikonloppukokkailu työpäiviä varten on tuttua puuhaa, mutta minulla laiskuus alkaa olla jo huipussaan, saatan nimittäin syödä jopa 5 päivää putkeen samaa ruokaa jos säilyvyys sallii. Niinpä taukotilan ovella kuuluukin tervehdys: mitä tänään syötäisiin :d.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta Aksu vaikutti hieman ahdistuneelta =) Toisaalta hän on tottunut neulemalli, olen ennenkin käyttänyt häntä neulekuvauksissa.

      Aika laiskanlaista se minunkin kokkailuni oikeastaan on: Lauantaina teen päivän ruoat ukkokullalle ja itselleni, nykyään eri eväät, koska siitä omasta ruoasta riittää sitten töihinkin pariksi päiväksi (monesti eri ruoat siksi, että ukkokulta on kasvissyöjä, toki minäkin kasvispainotteisesti syön, mutta lisäksi yleensä broileria tai kalaa). Sunnuntaina sama juttu tai sitten syömme sunnuntaina samaa ruokaa ja lisäksi teen tulevaa viikkoa varten jonkun pöperön. Jokusen annoksen laitan pakkaseen. Käytännössä siis viikon aikana tulee syötyä lounaalla vaihdellen kahta eri ruokaa.

      Poista
  5. Hieno setti. Kauluri näyttää samalta minkä itse tein Usvasta. Ja ihan riittävän kokoinen se on vaikkei ole suuren suuri. Vai että Aksua ahdistaa...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistelinkin, että sinä olisit samaisen kaulurin tehnyt. Aika kiva malli minusta, simppeli mutta tuo pitsikuvio tuo kuitenkin pientä jujua, että pysyy mielenkiinto yllä.

      Poista
  6. Kaunis setti :) Tuollaisen kaulurin voisin itsellenikin huolia, pitää varmaan ohje kaivaa jostain ja sitten kun JyKy on ohi niin voisin vaikka harkita :)
    Ihanaa loppu viikkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Lila! Kauluriasia hoidossa ;) Mukavaa loppuviikkoa ja tulevaa viikonloppua sinullekin!

      Poista