torstai 21. marraskuuta 2013

Terveisiä mustasta aukosta

En ole vielä tuota aikaa syövää mustaa aukkoa paikallistanut, mutta yritän edes kömpiä sieltä ulos - ainakin välillä. Samainen musta aukko tuntuu kyllä syövän myös kaiken energian; tuntuu että aamulla töihin raahustaa meikäläisestä pelkkä kuori ja aivot jäävät sinne sängyn pohjalle.

No mutta, kuten ohimennen mainitsin, KyJy-projektini on edennyt peräti yhden työn verran. Vaan tämäpä oli toinen suuritöisimmistä listalla olevista projekteista, joten sikäli voinen olla tyytyväinen. Kyseessä on numerolla 4 aloitettu työ, virkattu torkkupeitto. Tämä valmistui jo 1.11. mutta on jäänyt kuvaamatta ja esittelemättä.Tässä marraskuun valossa kuvat eivät ole kummoisia, mutta idea selvinnee. Väri on lähempänä oikeaa tuossa ulkona, havukasan päällä napsaistussa kuvassa. Lankana peitossa on Drops Big Delight, väri sininen, koska äiti on sinisen ystävä. Lankaa kului kaikkiaan 9,5 kerää eli noin 950 grammaa, 6mm koukulla taisin virkkailla. Peitto näyttää tuossa sängyn päällä kyllä aika kierolta, mutta kyllä sen pitäisi ihan suora olla =)  Itse olen lopputulokseen kohtuu tyytyväinen, toivottavasti on äitikin, kun tämä jouluaattona paketista esiin putkahtaa.

Sen verran voin jo tässä vaiheessa sanoa, kun jouluun on reilu kuukausi, että en tule saamaan kaikkia KyJy-töitä valmiiksi. Tällä hetkellä väkerrän vähällä vapaa-ajallani isukin joululahjaa, joka yllättäen on tilkkupeitto. Lisäksi ukkokullan joululahjapusero on pakko saada valmiiksi, mutta muita jäljellä olevia töitä teen sitten sen, minkä ehdin. Nyt on nimittäin taas käynyt niin, että näitä tilauksia ja muita tarpeita on alkanut pukata niin, että väkisin joudun neulomaan KyJyn ulkopuolisia juttuja. Seuraavaksi teen varmaan polvisukat naapurin 80-vuotiaalle aivohalvauksesta toipuvalle miehelle, hänen vaimonsa kun kainosti kyseli, onnistuisiko moinen. Ja tietysti huomasin KyJy-listalta puuttuvan jokusen joululahjankin, joten niitä sitten seuraavaksi.
 

10 kommenttia:

 1. Kylläpä on kaunis peitto ja olet syystäkin tyytyväinen. Ja mitä KyJyyn tulee, taitaa jäädä minultakin torsoksi se yritys. Minun musta aukkoni taitaa olla syvä ja olen onneton niin pohjalla ettei "hätä" huuto kuulu kellekkään. Täälläpä sitä rimpuillaan kun ei muuta voida. Mutta vielä minä joskus ponnistan ihmisten ilmoille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvänen aika sentään, koitahan löytää sinne aukon reunalle ja ponnistaa ulos. Eihän se helppoa ole, mutta koitetaan. Tsemppiä!

   Poista
 2. Upea peitto. Ihan taatusti saaja on tyytyväinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Huopatossunen! Toivotaan niin. Ainakin värin pitäisi olla mieleen.

   Poista
 3. Kaunis peitto, varmasti on saajalleen mieluinen.
  Kuulostaa että nyt on marraskuu iskenyt, onneksi tätä on jäljellä enää viikko, ja sitten on jo joulukuu. Tsemppiä lahjarutistukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tjorven! Ei se ole niinkään kuukaudesta kiinni vaan siitä, että melkein koko vuosi on ollut töissä jo liiankin kiireinen. Ei tahdo energia riittää sitten oikein mihinkään muuhun. Vaikka toki tuo pimeys (ja kylmyys ja kosteus...) vaikuttaa siihen, ettei tahdo lenkitkään maistua.

   Poista
 4. Ihana peitto! Minulla on muuten samanlainen tekeillä tai siis marinoitumassa käsityölaatikossa... Ehkä joskus sitten. Täällä rypistellään neulomiskiellossa eikä kyllä helppoa ole kun kerrankin olis aikaakin...pakko kai totella ettei kielto veny pidemmäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä neulomiskieltoa vaan on parempi noudattaa, vaikkaa tiukkaa tekeekin. Ettei mene hullummaksi. Rapsuttele vaikka kissoja sen sijaan =D

   Poista
 5. Vau miten upea peitto! Varmasti mieluinen saajalleen.
  Aivan sama täällä, hämmästelen minne kaikki aika katoaa, liekö tosiaankin marraskuun musta aukko, joka ajan ja tarmonkin nielaisee. Tsemppiä lahjarutistukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tikutin! Kyllä se aika ja tarmokin lähinnä töihin katoaa ainakin minulla. Toki valoisampana aikana jaksaa sitten vapaa-ajalle rutistaa vähän enemmän, vaikkei sitä paljoa olisikaan. Joulua kohti vaan, silloin saa vähän hengähtää.

   Poista