keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Pieni ja vaaleanpunainen

Syrjähyppyni osui kyllä hyvään saumaan, sen verran kylmä on ollut viime päivinä. Säärystimille olisi melkein ollut käyttöä viime sunnuntain Pääkaupunkijuoksussakin, jonka puolimaratonille osallistuin. Reitti oli aika mäkinen, joten mitään vauhdin hurmaa en ainakaan minä saanut päälle, mutta mukava juoksu oli hienoissa maisemissa. Yksi puolimaraton on tänä vuonna vielä ohjelmassa ja sitten on juoksukausi "kisojen" suhteen ohi, sillä joudun valitettavasti jättämään marraskuisen Beirutin maratonin väliin erinäisistä syistä.

Eipä minulla ole liiemmin vauhtia ollut tuossa KyJyssäkään. Nyhjään kyllä iltasella aina jonkun hetken noiden tekeleiden parissa, mutta nyhjäämällä ei kauheasti valmista synny. Eilen illalla oli pakko puristaa yksi pikku tekele valmiiksi, koska työkaverini oli tänään viimeistä päivää töissä ennen äitiyslomaa. Eipä voinut siis tämän takin viimeistelyä enää väistellä.

 

Tämä Novitan kevät 2008 -lehdessä ollut malli on himoittanut minua jo pitkään, mutta nyt vasta tuli hyvä hetki kaivaa ohje esiin, kun työkaveri saa marraskuussa (oletettavasti) tyttövauvan. Lankana on iankaikkisen vanha Novita Wool Sävy. Sitä kului vaivaiset 120 grammaa. Malli oli muuten mukava tehdä, mutta tuon kauluksen onnistuin kyllä jotenkin sössimään. Siitä ei tullut ollenkaan sen näköinen kuin olisi pitänyt, vaikka kuinka olevinaan ohjeen mukaan tein.  Työkaveri kuitenkin piti takista kovasti, joten menee se sitten kai noinkin. Vähän vain jäi taas perfektionistia kaivelemaan, kun ei työ ihan nappiin mennyt. Tämä oli KyJy #18 ja valmiina on nyt siis huimat 6/20. Aaltoja!
 

8 kommenttia:

 1. Suloinen takki :), saaja oli varmasti hyvillään. Hih, perfektionisti on perfektionisti vaikka voissa paistaisi - tuttu tunne...
  Varsin tarpeellisen syrjähypyn teitkin, lämpimille säärystimille löytyy käyttöä.
  Kyllä 6 valmista KyJyäsi minulta aaltoja ansaitsee :), kun en itse olisi saanut ensimmäistäkään valmiiksi. Kolmannet kiitoskukkasukat pitäisi saada valmiiksi parin viikon sisällä, mutta "reseptikin" on vielä käsityökaappien kätköissä muuton hienosäätöä odottamassa. En vaan saa tartutuksi käsitöihin ennen kuin pihankin syystyöt on tehtynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä puolestani nostan hattua sinulle puutarhatöiden tekemisestä... Meillä on piha suorastaan heitteillä, jokusen kukkaruukun olen kellariin laittanut ja pari terassituolia, sipulit odottavat istuttamista, yhden kukkapenkin olen siivonnut ja siinä se =/ Ei vaan nappaa siellä kylmässä pyllistellä, vaikka kyllähän siinä rehkiessä aina lämpenee.

   Poista
 2. Sievä takki :)

  Minä olen niin kaukana perfektionistista kuin olla voi ja siksi neulonkin lähinnä itselleni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika usein sitä itsekin toivoisi olevansa edes vähän kauempana perfektionistista. Moni asia olisi kovin paljon helpompaa, mutta mihinkäs se pantteri pilkuistaan...

   Poista
 3. Voi noita vauvan vaatteita. Ne on aina niiiiiiiin somia. KyJyn suhteen minäkäänn en ole juuri edistyneemmällä tasolla. Muutama odottelee valmiina valokuvausta, ehkäpä tänään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan? Ja niitä on kiva tehdä, kun (ainakin teoriassa) valmistuvat nopeasti. Onneksi näitä vauvan saajia aina tulee, niin pääsee tekemään pieniä vaatteita. Vaikka kyllähän niitä esim. tuonne Libanoniin saisi menemään vaikka kuinka.

   Poista
 4. Suloinen takki, kivan mallinen pienelle vauvalle. Näin se Kyjy etenee yksi työ kerrallaan, älähän vielä hermoile. Olet urakoinut aika lailla juoksurintamalla, huikea suoritus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä alkaa KyJyn suhteen kyllä oikeasti nousta hiki pintaan, kun suurin osa jäljellä olevista töistä on a) isoja, b) alkutekijöissään. Siis kirjaimellisesti tyyliin kaksi kerrosta neulottuna =o Saa nähdä, kuinka käy. Juoksentelu päättyy tosiaan vähän suunniteltua aiemmin. Tai eihän se pääty, mutta "kisat" loppuvat tuossa lokakuun puolivälissä. Harmittaa se maratonin peruuntuminen, mutta sille ei nyt mahda mitään. Matkarahat kun ovat kuluneet kissan hoitoon.

   Poista