lauantai 12. lokakuuta 2013

KyJy #12 ja pinaattitunika pikana

Mitä syntyy, kun otetaan vajaa 5 kerää Novitan Puroa ja 5mm pyöröpuikot? No, näppärä neuloja saa aikaiseksi vaikkapa pykälää liian pienen lämmikkeen itselleen.

Löysin taannoin Miljoonia silmukoita -blogista mukavan näköisen Puro-lämmikkeen ja otin sen KyJy-listalleni mukaan. Siinä paniikissa, kun yritin saada loput 12 aloitusta kasaan kolmessa päivässä, olin vahingossa aloittanut työn 5mm pyöröillä. Puikkokoko olisi pitänyt olla 6mm. Malli oli kiva neuloa ja näytti myös kivalta enkä sitten sovitellut sitä päälle ennen kuin siinä vaiheessa, kun arvelin pituuden alkavan pikku hiljaa riittää. Silloin valkeni myös karu totuus: tästä tulee meikäläiselle aito nakinkuori. Tässä syksyn mittaan kertyneet lisäkilot eivät myöskään asiaa auttaneet, mutta liian pienihän tuo olisi muutenkin. Katsokaa ja kauhistukaa.


 

Pahoittelen jälleen kerran myös kuvien laatua; hyvästä kamerasta huolimatta kuvat ovat vinoja ja huonoja, kun ei tuo kuvausassari jaksa paneutua. No, anyway, tällainen kintsake tästä siis tuli. Toivottavasti tämä löytää kodin jonkun pykälään pienemmän ihmisen luota. Malli on tosi kiva ja teen kyllä joskus itselleni uuden, niillä 6mm puikoilla.

Mutta sitten hieman onnistuneempi tuotos! Minunkin 200 km pituisella to do-listallani on jo hyvän aikaa keikkunut pinaattitunika. Ei vain ole ollut sopivaa väliä sen tekemiselle. Tuossa päivänä muutamana sitten Novitan Neulomossa eräs neuloja pohti, mitä voisi pyytää itselleen sopimattomista tunikoista, hänkun oli niitä neulonut oikein kaksin kappalein eikä kumpikaan itselle sopinut. Minäpä päädyin sitten toisen niistä ostamaan eikä aikaakaan, kun minulla oli pinaatti valmiina =D


Tykkään kovasti! Väri on juuri passeli. Kiitokset vielä Neulomon Tossulle!

9 kommenttia:

 1. Harmi että paidasta tuli liian pieni. Se on tosi kaunis, kuten myös pinaattitunika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti itsekin tykästyin tuohon puseroon, mutta ei auta kuin neuloa toinen sitten joskus. Onneksi lankaa riittää ;)

   Poista
 2. Ihana lämmike! Tuollaisen minäkin haluan, sattuupa. Samaa väriäkin olemaan kaapissa :) harmi että on sinulle liian pieni :( pinaatti on myös ihana. Olisi itsekin pitänyt jaksaa tehdä omasta täyspitkä. Hienosti sinä vaan kyjyjä teet valmiiksi. Omat ovat lannistuneet jo uusien alla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedä siitä hienosta... 7/20 valmiina ja ollaan jo lokakuun puolivälissä. Se neulemekko, josta on neulottuna 4 kerrosta ei ehkä valmistu...

   Poista
 3. Hmm, onkohan tuo nyt sinulle kuitenkaan liian pieni...? Istuva kyllä muttei ainakaan minun silmääni näytä liian tiukalta. Ja hyvän ostoksen teit, kaunis pinaatti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se istuu vähän turhankin hyvin =D On sen verran napakka, etten itse tykkää. Pinaatti oli kyllä nappiostos.

   Poista
 4. No jospa sekin päivä koittaa että Puro lämmike sopii hyvin tai ainakin paremmin =)
  Oivallinen tapa hommata pinaatti tunika. Juu sama tunika ja samalla listalla täälläkin, ollut jo pari vuotta.
  Tuo minun KyJyilyni ei paljon lohdullisemmalta näytä...voi meitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis varmaan siirtyä vallan näihin ulkoistettuihin neuleisiin niin tulisi jotain valmistakin välillä ;) Kukahan ottaisi noi mun KyJyt tehtäväkseen.

   Poista
 5. Hauska: pinaattitunika pikana, tosiaankin pikana ja upea tuli :).
  Puro-lämmike on kaunis ja raikkaan värinen. Kuvan perusteella voisi ajatella, että se venähtää helposti kaipaamasi verran, mutta oma tunnehan sen sopivuuden parhaiten kertoo.
  Minä vaan en tahdo päästä puikkoihin käsiksi, aina tulee jotain muuta tekemistä, joskus oikeasti tärkeämpää ja joskus mukamas tärkeämpää :d.

  VastaaPoista