tiistai 16. heinäkuuta 2013

Ilmoistahan sen tietää

että meikäläisen kesäloma on vihdoin alkanut. Eilen oli vielä ihana kesäpäivä, mutta tänään meinasi kirpputorille kyllä jäätyä. Tuulenpuuskat olivat niin kovia, että tavarat lensivät pitkin toria. Saihan siinä tietysti liikuntaa, kun juoksi niitä kiinni. Ja loppu viikoksi on luvassa sadetta ja kovin paljon koleampaa ilmaa. No, ehkä neulerintamalla sitten syntyy valmista, jos säät eivät oikein lomailua suosi.

Kyh #21/ KyJ #1 valmistui jo tuossa männä viikolla, mutta en maanitteluistani huolimatta saanut houkuteltua ukkokultaa kuvaajaksi. Niinpä sitten räpsäisin itse kuvan tänään:

 

Vähän tommonen lörpäkehän siitä sitten tuli niin kuin ounastelin. Ei se ihan istu, mutta ei nyt mahda mitään. Lankana siis Novitan Tennessee.

Toinenkin KYH on tässä loman alkumetreillä valmistunut.

 
Tämä huivi on Ulla-neuleen Eiku, tai siis minun versioni siitä. Lanka on todennäköisesti jotain ehtaa keinoeläintä, mutta aika kiva sitä silti oli neuloa. Valkoisen langan rinnalla kulkee hopeinen säie, se ei vain tuosta kuvasta erotu. Ostin langan joskus pari vuotta sitten Tunisiasta ja unohdin sen sitten melkein vuodeksi pakastimeen. Toisen vuoden lanka sitten odotteli kaapissa ideaa ja päätyi nyt sitten huiviksi. Tai no, on sitä vielä toinen vyyhti tuolla jemmassa. Tämä on siis KYH #20. KYHejä on nyt valmiina 8/22 eli aika heikolta näyttää. Hupaisinta on se, että olen jo kadottanutkin kaksi aloitusta. Mihin liene olen lykännyt siivousinnossani =)  KyJy-tilanne nyt on vielä surkeampi, aloituksia kasassa vasta 8/20 ja 1 valmis. Mutta siinähän nyt vielä on aikaa. Onneksi.

 

9 kommenttia:

 1. No sää on mikä on, jäätävää vettä tulee taivaan täydeltä tälläkin hetkellä. Onneksi aina voi neuloa :)
  Tuo bolero tai neulejakku ei kuvassa löppänältä näytä. On niin vaikeaa joskus saada oikean kokoista vaatetta neulomalla. Ja kun ei kaikkia malleja voi edes työn edetessä muunnella.
  Mutta tuo Eiku huivi onkin tutun näköinen. Tuli itse tehtyä tuo siitä koolatusta langasta.
  Ihan hurja urakka tuo Kyh ja KyJy yhtä aikaa. Omat KyJyni ei juuri ole sinua edellä mutta en selviäisi enää KYHistä. Tsemppiä kovasti sinulle!

  VastaaPoista
 2. Jakku on kauniin värinen, en saa puuvillasta sopiva neuleita. Enkä enää yritäkkään. Sää on täällä meilläkin sateinen ja kylmä. Mitäpä muuta tekisi kuin neuloisi. Langat pitäisi järjestää, siinäkin olisi sadepäivän puuhailua.

  VastaaPoista
 3. Oikein hyvää ja rentouttavaa lomaa ilmasta huolimatta! Kävimme eilen kotimatkalla Kuopion torilla jäätelöllä, lämpötila oli huikeat 11 astetta navakan tuulen kera.

  Jakku on kyllä kauniin värinen, puuvillasta on hankala saada napakkaa pitsineuletta ellei kudo hammastikun paksuisilla puikoilla :-( Ja huivi sai puikkokättä kolottamaan (positiivisesti), kohta on pakko kokeilla!

  VastaaPoista
 4. Kaunis jakku ja huivi. Mulla olis 4 Eikua odottamassa pingoitusta. Vai onkohan niitä enemmänkin....

  Hyvää lomaaa!

  VastaaPoista
 5. Kivan näköinen bolero ja Eiku-huivi. Hauska kuulla, että muillakin lököttelee pakastimessa lankoja: pesin ja tyhjensin pienen pakastimen ja nyt siellä on vain lankoja Viron matkan jäljiltä. Onneksi muut perheenjäsenet eivät ole huomanneet sähkösyöpön pakastimen sisältöä. ;D Kyllä niitä aurinkoisia ja lämpöisiä säitä vielä tälle kesälle tulee - uskon mä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille kommenteista! Joo, kyllä kai se aurinko ehtii vielä paistaa tämän kolmen tai no kahden jäljellä olevan lomaviikon aikana. Jos ei täällä niin ainakin reissussa paistaa ;) Eilen illalla sentään tarkeni neuletapaamisessa terassilla neuloskella.

  VastaaPoista
 7. Kaunis jakku ja Eiku. Ihan isoja töitähän valmistuu sekä kyjyssä että kyhissä. Sen verran koleaa on taas tänään että villasukat jalassa kuljeskelen jo. On ne vaan ihanat pitkästä aikaa! :) nyt rinsessoja kokeilemaan sun innoituksesta. Pahasti näyttää että 20 työtä on minun kyjyyn liian vähän. Ehkä minn tempaus on ennemminkin 25 ufoa jouluun mennessä...

  VastaaPoista
 8. Nätiltä tuo jakku kuvassa näyttää :)

  Meidän lomareissumme Pohjanmaalle ajoittui säiden puolesta vähän huonosti ja erityisesti paluumatka kaatosateessa oli aika raskas ainoalle kuskille eli minulle. Muuten oli kiva matka.

  VastaaPoista
 9. I wish you the best with your knitting. You have skills.

  VastaaPoista