lauantai 7. huhtikuuta 2012

Viimeinen villainen

Pitkästä aikaa jotain valmistakin käsityörintamalla. Alkoikin jo tuntua siltä, että pyöritän kyllä puikkoja ja lankoja, mutta mitään ei varsinaisesti tapahdu. Täytyy sanoa, että tämä takki oli kyllä varsinainen murheenkryyni. Tykkään kyllä palmikoista ja niitä on kiva tehdä. Tässä mallissa palmikoita saikin vääntää sydämen kyllyydestä. Ei siinä mitään, mutta onnistuin kerroslaskurista huolimatta muutamaan otteeseen hyppäämääm väärälle riville kaaviossa ja sitten purettiin ja ihmeteltiin, että missä tässä oikeastaan ollaan menossa. Kuvat ovat jälleen vähän sinne päin, kuvaajalla kun oli kovin kiire takaisin sohvalle jalkapallo-ottelun ääreen, mutta eiköhän näistä jotain tolkkua saa.
Palmikkokuvio ei kyllä ehkä hirveän hyvin näissä kuvissa näy. Myös hihoissa on keskellä hihaa samanlainen palmikkoraita. Ja näistä kuvista takki on jo hieman muuttunut: otin pois kahdet alimmat hakaset eli hakasia jäi neljä paria. Malli löytyi Novitan sivuilta ja lankana on Novitan Puro Takkatuli. Lankaa kului 6mm puikoilla aika tarkkaan 500g, M-koko. 

Tämä takki olikin nyt sitten tämän kevään viimeinen villainen siltä osin, että mitään isompaa villaista työtä en nyt aio aloittaa ennen kuin sitten syksymmällä. UFOissa noita villaisia kyllä pyörii, pitäisi yrittää pikku hiljaa tikutella niitä valmiiksi ja sukkiahan nyt tulee neulottua kesälläkin. Vaikkei siitä kesästä kyllä vielä suuremmin tietoa ole. Eilen oli harjoitusohjelmassa 90 minuutin lenkki ja "kiltisti" kävin sen juoksemassa räntäsateessa. Kunto ei kyllä ole hääppöinen vieläkään. Se kuuden viikon sairastelu tuli treenaamisen kannalta todella huonoon saumaan ja minulta alkaa oikeastaan jo usko mennä koko puolimaratonin suhteen. Enpä taida maaliin asti selvitä toukokuun 5. päivä, mutta käynpä hölkkäämässä sen, minkä pystyn. Kestävyys kyllä riittäisi, mutta vauhtikunto ei.

Melkein unohdin, että takin lisäksi puikoilta on pompsahtanut yhdet sukat.

Onpa hailakka kuva. No, lankana Novitan 7 Veikka, malli
Novitan sukkalehdestä. Ihan kivat peruspalmikkosukat, mutta ei nyt mitenkään erityisen säväyttävät.

13 kommenttia:

 1. Oi miten kaunis takki! Onko tämä ollut jossain Novita-lehdessä, en ollenkaan muista nähneeni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät 2012 -lehdessä oli pikkiriikkinen kuva ja vinkki, että ohje löytyy netistä. Eli Novitan sivuilta löytyy tämä ohje.

   Poista
 2. Hieno takki :)

  Pitäisi joskus järjestää tilaisuus jossa neulojat kuvaavat toistensa tuotoksia, niin kuvaajakin tietäisi mikä on jutun juju :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erinomaisen hyvä idea! Ukkokullan kanssa on aina hirveää jahkaamista, kun se ei yhtään ymmärrä, minkälaisia kuvia haluaisin. Eipä tuo muutenkaan mikään hääppöinen kuvaaja ole =) Ja kauhea kiire aina muka. Siispä kuvaustalkoot vaan pystyyn =)

   Poista
 3. Ompa ihana takki!!! Mulla on myös villainen palmikkotakki tekeillä, kerkeänköhän ennen kesää saamaan valmiiksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Neule-Kirppu! Tykkään kyllä itsekin. Ja vielä ei ole liian lämmin takkia käyttää, tuli testattua tänään.

   Poista
 4. Kaunis pusero! Tuon valokuvauksen kanssa on ihan sama ongelma: itse tykkäisin ottaa paljon ja erilaisia valokuvia uudesta ihanasta neuleestani ja valokuvaaja räpsäyttää häthätää kaksi kuvaa ja sanoo: "hyvä tuli" ja pistää pillit pussiin. Siihen on sitten tyydyttävä. Kannatan neulojien keskinäistä valokuvausta! Oi mitä kuvia me saisimmekaan aikaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Ukkokulta kun ei edes ymmärrä, että "minkä ihmeen takia näitä pitää vielä kuvatakin"...

   Poista
 5. Kauniin villapuseron olet neulonut, sopii sinulle väreiltään. Ja tuo sukkamallikin on kaunis, täytyypä katsoa sitä lehdestä vähän tarkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heffaklumpen! Tuossa Takkatulessa on kyllä ihanat värit. Harmi kun nuo kuvat ovat niin pirun tummia, eivät värit pääse oikeuksiinsa.

   Poista
 6. Viimeinkin minäkin löysin tieni tänne, nolona tunnustan:) Mutta parempi myöhään kuin ei ollenkaan, eikös? Ihanan lämpöisen värinen tuo neuletakkisi, nams!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa, Zelda! Eipä tämä blogi nyt niin kovin vanhakaan ole =) Harmittaa, kun nuo kuvat takista ovat noin pirun tummia, värit eivät näy kunnolla. Mutta namia ovat =)

   Poista
 7. Kaunista työtä! Todella kaunista työtä.

  VastaaPoista