keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Brave New Knits

Oikeastaan pitäisi tehdä töitä, mutta koska juuri tällä hetkellä pääkopassani ei tunnu juuri mikään liikkuvan, pidän luovan tauon ja esittelen teille erään uuden tulokkaan käsityökirjahyllystäni.


Kirja on siis nimeltään Brave New Knits, tekijä on Julie Turjoman. Tilasin tämän joskus helmikuun alussa Suomalaisen verkkokaupasta ja täytyy sanoa, että toimitus oli aika hidas, mutta hinta edullinen. Kaikki kirjan 26 mallia ovat suosittujen bloggaajien suunnittelemia. Ensin esitellään aina lyhyesti bloggaaja ja hänen bloginsa ja siihen perään on sitten ko. bloggaajan suunnitteleman neuleen ohje. Katselin malleja ensin Ravelryssa ja päätin sitten ostaa kirjan ihastuttuani muutamaan malliin.


'(It comes in) waves pullover' on Stefanie Japelin (Glampyre Knits) suunnittelema.Tämä ihanainen 'Krookus' on Mari Muinosen käsialaa. Ihana kuten niin monet hänen mallinsa!

Ja tämän 'Koukla cardiganin' on suunnitellut Hilary Smith Callis (The Yarniad).

Tässä nyt vain muutama esimerkki malleista, joihin itse tykästyin. Kirjassa on takkeja, puseroita, huiveja, sukkia, myssyjä, lapasia, peittoja eli kaikkea löytyy. Ohjeet ovat selkeitä ja jokaisen ohjeen alussa kerrotaan materiaalimenekin ymv. lisäksi minkä tasoiselle neulojalle malli sopii ja mitä taitoja / minkälaisten tekniikoiden hallintaa sen neulominen edellyttää. Lisäksi kirjan lopussa on lyhyet selostukset joistakin erikoistekniikoista ja pieni lankataulukko. Suosittelen kirjaa lämpimästi! Vielä kun saisi jostain aikaa näitä neuloskella...

4 kommenttia:

 1. Wow..ei saa näyttää näitä ihanuus kirjoja..kohta mulla on niin monta kirja tilausta että syön lanka keittoa ens kuun..aurinkoista keskiviikkoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs nyt, tää ei ollut edes pahan hintainen, alle 18 euroa maksoin. Käy Ravelryssä tutustumassa malleihin ensin.

   Poista
 2. Oi, upeita malleja. Minä sorruin juuri Knit Kimono too -kirjan pdf-versioon :)

  VastaaPoista