torstai 19. maaliskuuta 2015

Juhlahumua

Nyt on kuulkaa tullut kokattua melkein loppu vuoden tarpeiksi. Viime viikon illat menivät oikeastaan kokonaan niiden 90 hengen juhlien valmisteluissa. Samalla yritin ns. vasemmalla kädellä valmistella omia synttärijuhliani, jotka olivat tämän viikon maanantaina. Tukussa käyntiä, astioiden haalimista, ruokamäärien tarkistuslaskentoja, mitä-kaikkea-olenkaan-voinut-unohtaa -pohdintoja, logistiikkasäätöä jne.

Mutta perjantai ja 13. päivä sujui enemmänkin kuin hyvin. Pieni paniikkikohtaus iski H-hetken lähestyessä, mutta siitäkin selvittiin. Ruokaa riitti, mikään ei loppunut kesken ja mikä tärkeintä, sekä juhlakalu että vieraat olivat tarjoiluihin tyytyväisiä. Itse asiassa "pitopalvelustani" haluttiin tilata tarjoilut yksiin 50-vuotisjuhliin, yksiin ristiäisiin ja ensi vuonna vietettäviin pyöreiden vuosien juhliin, joten oletan, ettei ruoka ainakaan pahaa ollut =D Yhtään kuvaa en tarjoiluista tai mistään muustakaan todellakaan ehtinyt ottaa. Hämmästyin ehkä itsekin hieman, että selvisin urakasta. Omasta kuppilastahan olen haaveillut jo monta vuotta ja jos sellainen vain taloudellisesti olisi mahdollinen, saattaisi sinne joskus joku asiakaskin eksyä =) Tai sitten voisi noita kemuja vallan järkätä...

Omat maanantaiset juhlat olivat huomattavasti pienemmät, vajaa parikymmentä henkeä vain. En itse välitä niin suurista juhlista vaan halusin kutsua vain joitakin tärkeitä ihmisiä. Minulla ei ole juuri koskaan ollut syntymäpäiväjuhlia (tai oli kuulemma viimeksi, kun täytin 3 vuotta, mutta niistä en muista mitään), joten juhlien pitäminen ylipäänsä oli poikkeuksellista ja jotenkin luksusta. Järjestely ainakin oli kivaa, vaikka sainkin (taas) tehdä kaiken yksin, kun ukkokultaa eivät minun puuhasteluni juuri kiinnosta. Ilta oli mukava ja tarjoilutkin tekivät kauppansa.


Varsinainen ruokatarjoilu sisälsi mm. kikherne-halloumisalaattia, marinoituja paprikoita ja munakoisoa, tahini-porkkanoita, lammaspyöryköitä ja punaviinissä haudutettua chorizoa. Niin ja ranskalaisia juustoja.

Ja koska itse rakastan jälkkäreiden tekemistä ehkä jopa ruoanlaittoa enemmän, jälkkäreinä oli sitruunatarteletteja, kirsikkamoussekakkua, päärynäkinuskikakkua ja appelsiini-suklaaganachekakkua.
Itse ihastuin näihin valkosuklaalla höystettyihin sitruunatarteletteihin, joita en ollut aiemmin tehnyt.


Kaiken kaikkiaan ei pöllömpää vaihtelua normiarkeen. Mutta painoa on tullut tässä viikon mittaan kilon päivävauhdilla, joten paluu arkeen voisi nyt olla ihan suotavaa.

7 kommenttia:

 1. Myöhästyneet synttärionnittelut sinulle itsellesi :)!
  Vau ja nam mitkä tarjoilut, eipä tarvitse hämmästellä jatkokysyntää!!!
  Ensiajatukseni oli, että kuppilahan sinun pitäisi perustaa, jos nykyinen leipätyö alkaa maistua puulta - ja sitten sainkin lukea mietteesi omasta kuppilasta.
  Vesi kielellä terveiset täältä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Ehkä se kuppila ei kuitenkaan ole hyvä ajatus - nimimerkillä +3 kiloa viime viikon aikana...

   Poista
 2. Mahtavat tarjoilut. Ja kovasti onnea.Tuliko tasalukema täyteen kun kerrankin päätit juhlia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ladybug! Itse asiassa tuli tasalukema (taitaa sinulla olla sama kesällä;) mutta en oikeastaan juhlia järkännyt siksi. Muille on tullut aina juhlia järkättyä, mutta itselle ei koskaan ja päätin nyt kerrankin pitää juhlat ihan itselleni =) Ja hyvä päätös se olikin.

   Poista
 3. Ihan mielettömiä ruokia! Olet kyllä taitava tälläkin saralla. Vielä myöhästyneet onnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heffaklumpen! Taitavuudesta en tiedä, mutta rakkautta löytyy tähänkin lajiin =)

   Poista
 4. Uskomaton kattaus! Ja myöhästyneet onnittelut, mikäpäs sen parempi syy juhliin kuin omat synttärit, kynttilöiden määrällä ei nyt ole niin väliä ;-)

  VastaaPoista