sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Kannattaako lupailla

Jos ennen joulua aika katosi jonnekin niin kyllä se joulukin vaan meni niin hujauksessa, että hyvä kun mukana pysyi. Vuosikin ehti jo vaihtua ja minä vaan lusmuilen. Sopiva uuden vuoden lupaus olisi varmaan ollut luvata päivittää blogiaan useammin. Toisaalta mitä sitä jorisemaan, jollei asiaa ole ;)

Nyt on jotain asian tynkääkin sentään. Viime vuonna lupasin, että tänä vuonna en osallistu yhteenkään tempaukseen, koska ne päättyvät osaltani aina huonosti. Juu, tein saman lupauksen edellisenäkin vuonna ja silti osallistuin viime vuonna UWAan ja KyJyyn. Koska lupaukset on tehty rikottaviksi, ei tämäkään lupaukseni kauaa ehtinyt vanheta. Ilmoittauduin Novitan Neulomossa mukaan UFOttomaan uuteen vuoteen. Tempauksessa tuhotaan tavalla tai toisella kodissa leijuvia UFOja uuden vuoden ja vapun välillä. Tähän tempaukseen uskalsin lähteä mukaan, koska kaiken järjen mukaan sen lopputuloksena ei ainakaan pitäisi syntyä uusia UFOja. Ehdin tosin tuossa jo aloittaa yhdet uudet polvisukat, joten tiedä häntä sitten.

Joka tapauksessa yksi UFO on sentään jo hoideltu.

 
Tämä oli kissuuden joululahjapeitto. Onneksi kissa ei noista päivistä tiedä, joten ei juurikaan haittaa, että peitto valmistui vasta uuden vuoden päivänä. Lankana Novitan Puro, väri Lehto, sitä kului noin 700 grammaa. Yhdistelyyn ja reunukseen käytin turkoosia 7 Veikkaa noin 200 grammaa. Ihan pirtsakkahan tuosta tuli. Kissuus nyt tuskin väreistä välittää, pääasia lienee, että peitto on pehmoinen ja ikioma.

Sain vihdoin viimein viimeisteltyä myös naapurin miehen polvisukat. Nämä jäivät ennen joulua roikkumaan, mutta en nyt näitä kuitenkin ihan UFOksi laske. Lankana vanha Novitan Jättiraita, jota kului 3,5 mm puikoilla noin 200 grammaa.

Seuraavaksi yritän varmaan saada valmiiksi jonkun KyJystä jääneen tekeleen - tai sitten ne aloittamani uudet polvisukat. Parin KyJy-työn kohtaloa pitää vähän miettiä, teenkö niitä ylipäänsä vai puranko pois. Muita UFOja en ole vielä uskaltanut edes esiin kaivaa...

Hyvää alkanutta vuotta ja loppiaista!

9 kommenttia:

 1. Ompa raikas kisun peitto. Mahtaa olla Topi polleena :)
  Niin, ne tempaukset. Sitä vaan ei osaa ottaa kohtuullisia tavoitteita niiden suhteen. Menee työ määrä överiksi ja loppuhan tiedetään. Mutta minkäs teet kun tempaukset vievät mukanaan :) Hyvää Loppiaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän siinä on hassua, joka kerta sinne listalle pitää ottaa sen seitsemän takkia ja nuttua ja torkkupeittoa, vaikka tietää jo etukäteen, ettei hommassa voi onnistua. Mutta aina silti samat suureelliset suunnitelmat. Josko edes UFOilussa olisi parempi menestys...

   Poista
 2. Oi minkä ihanuuden teit Topille, kyllä siinä kelpaa hyristä tyytyväisenä :). Olet sommitellut peiton raikkaat värit tosi kauniisti. Onneksi kissuudella on ihan omanlaisensa kalenteri ja unelman pehmeä ikioma peitto kelpaa päivänä kuin päivänä :).
  Ufot ovat isojen tempausten vitsaus. Minulla on lopulta pakkopullana valmiiksi saatettujen tempausten jäljiltä lukematon määrä kaapinperukoille pysyvästi jääviä viimeisteltyjä töitä. Niiden purkaminen takaisin langaksi on vielä työläämpää kuin keskeneräisten. Ufo kuin ufo - molempi pahempi :d. No joo, käydään nyt keskeneräisten kimppuun yksi kerrallaan toiveissa, että ne edes hiukan vähenevät.
  Mukavaa loppiaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tikutin! Pehmeä ja lämmin todella kelpaa onneksi kissoille aina. Tuo UFOilukin tuntuu kyllä nyt niin tökkivän, vähän kuin jatkaisi KyJyä aina vaan =D Tekisi mieli vaan aloittaa uusia töitä. Huokaus.

   Poista
 3. Kyllä on onnekas kissa kun sai noin hienon peiton :)

  Tsemppiä ufojen tuhoamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä kissaa ainakin yritetään kovasti hyysätä =D Kiitos tsemppauksesta, sitä totisesti tarvitaan!

   Poista
 4. Tosi kaunis peitto. Kyllä kisun nyt kelpaa. Tosi onnekas kissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, muru! Tämä kissuus on kyllä niin hemmoteltu, että oksat pois =) Mutta hän on meille rakas perheenjäsen ja entistä rakkaampi kaiken sen huolen johdosta, jota mm. viime vuonna oli kaiken sairastelun vuoksi <3

   Poista