perjantai 24. tammikuuta 2014

Ajoitus kohdallaan

Kas, taas on melkein kolme viikkoa vierähtänyt edellisestä päivityksestä, vaikka kuvittelin, että saisin itseni taas vähän useammin tätäkin sarkaa hoitamaan. Toisaalta ei ole oikein asiaakaan ollut, ei valmiita töitä esiteltäväksi, pihalta ei oikein saa kivoja kuvia tähän aikaan vuodesta eikä viitsisi teitä niillä resepteilläkään kovin kiusata. Mutta nyt on asiaa =)

Minulla meni melkein puoli vuotta oikein mukavasti niin, etten ostanut kuin joitakin satunnaisia lankakeriä ja ihan oikeaan tarpeeseen eli joku työ ko. lankaa vaati. Tämän kuun alussa sitten ilmoittauduin jälleen Novitan Neulomossa mukaan lankavaraston supisteluun (sille todellakin on tarvetta) ja kas! johan alkoi toinen toistaan erinomaisempia lankatarjouksia tulla vastaan, vieläpä langoista, joita olen pitkään himoinnut. Arvaahan siinä kuinka sitten kävi. Plussalla ollaan ja reilusti =/  Zeldakin oli taas tehnyt tempun ja pyöräyttänyt niin ihania lankoja, että sortuminen oli väistämätöntä. Vai mitä sanotte näistä:

 
Sori kirjava pöytäliina alustana. No, nyt on kyllä puolen vuoden lankabudjetti käytetty, joten ehkä se supistelukin jossain vaiheessa pääsee oikeasti käyntiin.
 
Vanha Veikka-varasto onkin supistunut 180 gramman verran. Jotenkin nämä pari viikkoa jatkuneet, sanoisinko reippaahkot pakkaset saivat minut himoitsemaan polvisukkia ja sellaiset piti sitten neuloa.
 
 
Lankana siis muinainen 7 Veikka Jättiraita ja yhtä muinainen vaalea beige Veikka. Niinhän siinä sitten kuitenkin kävi, että sukat ovat itselleni liian isot. Varresta tuli sen verran leveä, etteivät pysy meikäläisen koivessa, joten sukat matkaavat isompaan tarpeeseen Libanoniin jollekin Syyrian pakolaiselle.
 
Sitten uusi lempipaitani! Eikä hetkeäkään liian aikaisin, kun tänä aamuna oli meillä täällä etelän maillakin -20 astetta mittarissa. Tämän paidan aloitin KyJyssä ja keskenhän se tietysti jäi eli kuuluu samalla UFOn tuhous projektiin. Älkää pillastuko kuvista, vaikka minä meinasinkin polttaa käämini ukkokullan kanssa, joka ei onnistu ottamaan ainuttakaan järkevää kuvaa. Ukkokulta otti varmaan 20 kuvaa niin, että olin seisaaltaan ja pusero olisi näkynyt takaa kokonaan, mutta joka ikisessä kuvassa puuttui joko toinen käsi tai sitten alhaalta osa tai ylhäältä osa. Huokaus.

Tässä kuvassa väri on oikea, noissa muissa vääristynyt.


 
Lanka on yksi ehdottomista lemppareistani Rowan Cocoon. Onnistuin taannoin saamaan langan varsin edukkaasti Lankahamstereista. Pusero söikin lankaa koko kilon satsin, vaikkei tuon pidempi olekaan. Hihat ovat reippaasti ylipitkät, kaksinkertaiseksi taitettavan resorin pituus on peräti parikymmentä senttiä. Malli löytyy Moda 5/2011 -lehdestä, 6mm ja 7mm puikoilla kilkuteltu. Paita on niin lämmin ja pehmeä ja ihana! Hihojen istutus onnistui kerrankin täydellisesti ja kaiken kaikkiaan olen tekeleeseen harvinaisen tyytyväinen. Halvennuksesta haalittua Cocoonia on onneksi jemmassa vielä puseron jos toisenkin verran ;) 

14 kommenttia:

  1. Kauniin puseron olet tehnyt: enää ei varmasti palele! Herkullisia lankoja olet myös "hamstrannut": nyt neulominen maistuu. Itsellä pitää aina hypistellä ja suunnitella aikansa ennen kuin raskii laittaa langan puikoille. Rentouttavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kisulit! Tuossa puserossa ei kyllä todellakaan palele. Ja noita Zeldan vyyhtejä varmaan paijaan aika pitkään ennen kuin päätän, mitä niistä tulee ;)

      Poista
  2. Onpa kiva pusero, just hyvä näillä pakkasilla :).

    VastaaPoista
  3. Kyllä onkin upea paita! Villavaatteet tulevat tarpeeseen näillä keleillä, mutta minä pukeudun mieluummin villaan kuin sadekamppeisiin.

    Langat näyttävät hienoilta. Pakkohan nuo oli ostaa pois kuleksimasta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä villavaatteet sadepompan voittavat minunkin mielestäni, vaikken pakkasten ystävä olekaan.

      Poista
  4. Hih, sinäkös nuo Zeldan ihanuudet ehdit napata, tapaan myöhästyä miltei aina, mutta samalla olen tyytyväinen etten ehtinyt eikä varastoni kasvanut niillä - höh mikä ristiriita :d.
    Ihana paita, ei ihme että tuli lemppari! Ihastuin kuvioon heti lehden ilmestyttyä ja se on edelleen to do -listalla. Yritin ujuttaa sitä aikanaan KyJyyn, mutta se ei tullut kauniisti esiin valitussa langassa. Sinun lankasi on nappivalinta!
    Sitkeässä on Noro Taiyo ufoni tuhous eikä sitä talviflunssa edistä. Onneksi on edessä lomaviikko, joten joutaa hoitaa sekä ufon että flunssan.
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No minäpä hyvinkin =D Yleensä myöhästyn itse aina, mutta tällä kertaa satuin bongaamaan uuden satsin FB:stä aika pian sen jälkeen, kun Zelda oli satsin padoistaan pyörättänyt. Eli anteeksi tai hähää, miten vaan ;)

      Minä myös ihastuin tuohon paitaan heti, kun sen lehdestä bongasin, mutta kestihän tuo toteuttaminen tovin. Mutta hyväähän kannattaa odottaa ;) Toivottavasti et nyt koko lomaviikkoasi sairasta, että saat nauttiakin lomasta!

      Poista
  5. Upea pusero! Tosi kaunis kuvio, ja lanka tekee sille oikeutta.
    Lankaisaa supistelua tuntuu olevan yhdellä jos toisella, minunkin piti käydä ostamassa ihan perusnovitaa kun just niitä oikeita värejä ei löytynyt kotoa. Niin, ei niitä ufot tarvinneet vaan ihan uudet jutut... hyvin menee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tjorven! Lohdullista kuulla, etten ole ainoa, jolla ei ihan putkeen mene supistelu. Ei ne UFOtkaan ihan siihen tahtiin katoa kuin pitäisi. Viikonloppuna tuli taas aloitettua uutta...

      Poista
  6. Tosi upea pusero!!!

    Mukava kuulla, että jonkun muunkin Novitan supisteluketjulaisen alku on ankea. Mulle kävi ihan samoin. No, jospa jossain kohtaa pääsisi kunnolla supistelun alkuun. Mutta mites se menikään "ainoa keino vapautua houkutuksista, on antaa periksi sille" ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. =D Kummasti sitä aina saa lohtua muidenkin rämpimisestä. Ehkä me vielä tämän supisteluprojektinkin selätämme. Onneksi vuosi on vasta aluillaan.

      Poista
  7. Upeita lankoja, kateeksi käy. Ja hieno paita. Mahtava palmikkokuvio. Tahtoo olla meillä samanlaista tuo valokuvien otto. Ihan ei siipan kanssa käy ajatukset yksiin millainen kuvan kuuluisi olla...hih.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Langat ovat kerrassaan herkkuja, kuva ei koskaan tee oikeille väreille oikeutta. Ja valokuvista puhuen joo, tämä neulekuvaaminen on mulle se ikuinen murheenkryyni. Haluaisin kunnollisia kuvia neuleista, myös niin, että ne olisivat päälle puettuja eikä aina jossain lattialla tai pensaan päälle heitettynä =) Mutta kun ukkokulta ei kertakaikkiaan osaa kuvata. Paras otos tällä kertaa oli kuva, jossa näkyi vessanovi, massavaraaja ja vasemmassa reunassa noin puolet itse kohteesta...

      Poista