sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Lumienkelin nuttu ja töppöset

Mihinköhän tässä välissä on taas vierähtänyt pari viikkoa? Siis paitsi työntekoon. Sitä lajia on nimittäin taas riittänyt ihan omiin ja vähän naapurinkin tarpeisiin. Neulomisaika on jäänyt varsin vähiin ja iltasella on ollut niin puhki, että on ollut pakko tehdä vain jotain mahdollisimman aivotonta. Niinpä ukkokullan paidasta on takakappale valmis ja etukappalekin aluillaan, joten jotain sentään olen saanut aikaiseksi.

Perjantaina livistin töistä etuajassa saatuani valmiiksi työt, jotka olin asettanut päivän tavoitteeksi. Kiidin kaupan kautta kotiin, siivosin kämpän, putsasin ostamani kanttarellit ja lösähdin kaiken reippauden jälkeen kissan alle sohvalle. Perjantain reippaudesta oli se hyvä puoli, että lauantaina ei jumppien jälkeen tarvinnut muita kotitöitä tehdä kuin laittaa ruoka (kanttarellipiirakkaa, namsk ja ukkokullalle omat sörsselit) ja sitten vaan neuloa.

Kauniista, aurinkoisista syyskuun päivistä huolimatta tästä nyt valmistuneesta KyJy-työstä tuli kyllä ihan talvi ja lumi mieleen.

 
Kyseessä siis Novitan Teddystä neulottu pieni nuttu. Ohje on Novitan Talvi 2012 -lehdestä, koko 62cm. Koska lankaa jäi puolisen kerää, tein nutulle kaveriksi samasta lehdestä löytyneet töppöset.Nuttuun ja töppösiin kului yhteensä lankaa aika tarkasti 2 kerää eli 200 grammaa, lankaa jäi noin metrin pätkä. Itse tykkään setistä kovasti, se on mielestäni suorastaan syötävän suloinen! Setti menee lahjaksi hyvän työkaverini tulevalle vauvalle. Tämä on siis KyJy #14, valmiina nyt 5/20. Vähän tarttis pistää vauhtia tähän KyJyilyyn.

Onneksi sentään ei vielä ole lumi maassa ja pihaltakin vielä kukkijoita löytyy.
Myös mm. törmäkatkerot, hopeavuokko ja punahattu kukkivat vielä komeasti, kiitos lämpimän syyskuun alun. Varmin merkki syksyn saapumisesta on se, että kissuus alkaa viettää enemmän aikaa sisällä ja sylissä. Nyt kuitenkin tarkenee vielä koisia saunan terassilla

 

11 kommenttia:

 1. Voi miten ihana nuttu ja töppöset, juuri nappiin pienelle syysvauvalle.
  Tähän aikaan viikosta en minäkään ole se laatikon terävin veitsi, luin järkyttyneenä että rojahdit Topi-ressukan päälle sohvalle... onneksi seuraava huolellisempi lukukerta oikaisi asian ;-D
  Kiireettömämpää tulevaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kauhea, olis kyllä ollut entinen kissa sen jälkeen =D Onneksi kuitenkin oli toisin päin.

   Poista
 2. Suloinen nuttu ja kieltämättä - lumi tulee mieleen. Hauskasti ilmaistu: lösähtää kissan alle sohvalle. heh. Minäkin mielelläni menisin aina kissan alle, mutta kun ne kisut haluavat mieluummin tulla minun kylkeen hyrisemään. No, mukavaahan se sekin on, kun karvakasa hyrisee kyljessä. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kyljessä hyrisevä kissakin mukava juttu on. Suoraan sanottuna joskus olisi käytännöllisempää, että se karvakaveri olisikin siinä kyljessä eikä sylissä niin saisi ehkä jotain tehtyäkin.

   Poista
 3. Tuo nuttu ja tossut ovat aivan ihanat. Oli hyvin sanottu, että tulee lumi mieleen. Tosi kaunis setti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, muru! Tuo nuttu on lisäksi kiva malli neuloa. Voisi joskus kokeilla tehdä jostain toisesta langasta.

   Poista
 4. Puhtoisen valkoinen setti. Söpö kuten varmasti tuleva setin omistajakin :)
  On Topilla hyvät oltavat, emäntä makuu alustana, hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Topilla on ainakin taatusti pehmoinen makuualusta =D

   Poista
 5. Oi miten suloinen ja nimensä veroinen nuttu sekä töppöset pisteeksi iin päälle! Syötävän suloinen oli osuva ilmaisu :).
  Yritän itsekin ottaa tuollaiset perjantaireippaudet käyttöön kunhan ensin saan asetuttua asumaan, tulee hyvä mieli kun jää viikonloppuun enemmän aikaa neulomiseen ja muuhun kivaan viikkosiivouksen yms. tultua heti perjantaina tehdyksi.
  Ihania syyskukkijoita sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli vähän sellainen yliannos söpöyttä, kun katselin tuota valmista settiä. On se kiva, että löytyy pikkuisia, joille saa välillä jotain väkertää.

   Aika harvinaisia nuo perjantaireippaudet minullakin nykyään ovat =) Mutta joskus sitä aina "sekoaa" ja sitten on kiva viikonloppuna olla, kun ei tarvitse niin kauhiasti tohottaa. Onnea uuteen kotiin!

   Poista