tiistai 25. kesäkuuta 2013

Rahkapullat

Yleisön pyynnöstä jaan tässä noiden rahkapullien ohjeen. Alkuperäisen ohjeen bongasin jostakin blogista, mutta kun lukemiani blogeja on lukemattomia (heh heh), en nyt tähän hätään löytänyt, mistä ohjeen bongasin. Linkitän blogin tähän myöhemmin, josko muisti palautuu. Pikkuisen muokkasin alkuperäistä ohjetta. Tämä ohje on siis vehnätön ja sopii vehnäallergikolle, mutta ei keliaakikoille, koska tässä on vähän ruisjauhoa ja gluteenia.  Mutta asiaan.

Rahkapiiraat

pullataikina:

2,5 dl maitoa
25g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 kananmuna huoneenlämpöisenä
1,5 dl sokeria
0,5 rkl kardemummaa
0,25 tl suolaa
2,5 dl gluteenijauhoja
1,5-2 dl mantelijauhoja
100 g margariinia
0,75 dl ruisjauhoja

rahkatäyte:
250 g maitorahkaa
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
1-2 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria

1 kananmuna voiteluun

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (Meillä oli maiton vähän finaalissa, mutta kaapissa oli Alpron mantelijuomaa ja minä käytin sitä, hyvin toimi!) ja liuota hiiva maitoon. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin. Lisää muna, sokeri (mulla ruokokidesokeria), suola ja kardemumma maitoon puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita joukkoon gluteenijauho ja 1,5 mantelijauhoja. Lisää pehmeä margariini ja alusta taikinaa käsin (minä tein taikinan yleiskoneella ja taikinakoukulla). Lisää ruisjauhot. Alusta taikina huolella niin, että saata taikinaan sitkon ja taikina irtoaa kulhon reunoista. Jos taikina ei irtoa kunnolla, lisää vähän mantelijauhoja. Kohota taikinaa lämpimässä, vedottomassa paikassa liinan alla noin 1,5 tuntia.

Jaa taikina 12 osaan ja pyöritä paloista pullia. Laita pullat leivinpaperin päälle ja litistä hieman. Kohota pullia liinan alla noin 30 minuuttia.

Sekoita täytteen aineet keskenään. Paina esim. lasilla pullat keskeltä litteiksi ja painele tarvittaessa vähän lisää sormi. Voitele kananmunalla. Levitä keskellä oleviin kuoppiin rahkatäyte ja paista piiraat 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.

 
 
 
 

3 kommenttia:

  1. Kiitti reseptistä, piiraat päätyvät seuraavan leipomiskerran työlistalle.

    Olet kyllä supertehokas! Hih, mistähän minulle putkahtaisi tuollaisia sunnuntaisi kaltaisia "kätevä emäntä" päiviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä, kannattaa kyllä kokeilla, nämä ovat tosi hyviä!

      En tiedä siitä tehokkuudesta... Se suursiivous odottaa edelleen tekijäänsä ;) Yleensä nää mun inspiraatiot liittyy juurikin ruoanlaittoon ja leipomiseen tai sitten pihatöihin. Mistähän moinen...

      Poista
    2. Tekisin, jos olisi kananmunaton versio, mutta ei noita taida vehnättömiksi ja munattomiksi saada millään.

      Poista