sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Neuleita ja pullan tuoksua

Tänään on vähän sellainen "kätevä emäntä" -fiilis - kerrankin. Aamusella lähdin reilun tunnin juoksulenkille ukkokullan jäädessä vielä nukkumaan. Kotiin tultuani sitten nakkasin pyykkiä koneeseen ja kävin naapurissa katsomassa hoidokkia. Vanhemmat lähtivät tänään viikon reissuun Viroon, joten minä punkkaan nyt sitten viikon päivät tuolla naapuritontilla olevassa talossa kissuuden kanssa.

Löysin tuossa päivänä muutamana puoli vahingossa hyvältä kuulostavan vehnättömän pullataikinan ohjeen. Mieli on palanut päästä sitä kokeilemaan ja niinpä sitten kymmenen hujakoissa väänsin pullataikinan kohoamaan. Kohoamista odotellessa sain Kitin ja Topin jopa samalle tontille ja siinä kissuuksien kanssa istuskellessa aloittelin KyJy#4:n.

 
Eipä tästä sitten tämän enempää tässä vaiheessa...
 
Ilokseni taikina kohosi mainiosti. Leivoin taikinasta rahkapiirakoita ja voi veljet sitä tuoksua, kun pullat alkoivat uunissa kypsyä! Kyllä voi ihminen olla pienestä onnellinen.
 
 
Siinä välissä sitten vähän pyykkiä narulle ja puhtaita kaappiin, ruoanlaitto ja sitten pääsikin jo maistelemaan piirakoita. Ihan oikealta pullalta maistui ja tuntui. Ai että.
 
Nytpä voisikin sitten taas kohta käydä puikkoihin kiinni. Sitä ennen tässä vielä todistusaineistoa eilen illalla valmistuneesta KYH #2:sta 
 


Käsinvärjästystä Nallesta neulotut Rinsessat noin kokoa 39. KYHejä valmiina siis 6/22.

Leppoisaa sunnuntain jatkoa!
 

11 kommenttia:

  1. Oi rahkapullaa mä niin kaipaan! Laitapa ohjetta jakoon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa, voinhan minä sen laittaakin, yritän muistaa iltasella. Tämä ohje tosin ei sovi keliaakikoille, vehnäallergiselle kylläkin =)

      Poista
  2. Oletpa ahkeroinnut. Minä en edes muista milloin olisin pullaa leiponut. Rahkapulla on taatusti hyvää.
    Ja neuloakin olet ehtinyt. Kauniit Rinsessat:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pulla kyllä tosiaan maistui =) Ja kelpasi ukkokullallekin. Neulominen meinaa välillä jäädä kokkailun jalkoihin, mutta nuo tempaukset pitävät kyllä taatusti tahtia yllä =D

      Poista
  3. Ihanan näköistä pullaa! Tuo lappunäyttää kovin tutulta, olen tainnut itsekin noita virkkailla :) kauniit Rinsessat, monesti olen aikonut mutta kertaakaan en ole vielä noita neulonut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä, onko tämä tilkkumalli sama, joita sinä olet tekemässä? Mä bongasin tämän mallin Dropsilta joskus pari vuotta sitten. Rinsessoja on kiva tehdä, simppeli malli mutta kaunis.

      Poista
    2. Ei le sama malli jota ny teen mutta noilla tein viime vuotisen peiton.

      Poista
  4. WAU, millainen tehotäti siellä onkaan ahkeroinut! Tai siis Kätevä Emäntä. Itsellä tämä lämpö vie kyllä tehoja vähemmäksi ja kaikkea on tekeillä ja kesken, mutta mitään ei valmistu. Rahkapullat ovat huippuja, erityisesti sitruunalla terästettyinä. :D

    VastaaPoista
  5. Hienoja leipomuksia! Ja käsitöitä myös. En voi kuin kadehtia taitojasi.

    VastaaPoista