lauantai 30. maaliskuuta 2013

Ihanainen limevanukas

Tällaiset pitkät viikonloput, jotka tarjoavat ylimääräistä vapaa-aikaa ovat todellakin minun mieleeni. On kerrankin vähän aikaa tehdä niitä mieluisia asioita: treenailla kaikessa rauhassa, neuloa (tai pyörittää lankavarastoaan) ja kokkailla. Tämänhän ei nyt ole tarkoitus olla mikään ruokablogi, joten älähtäkää ihmeessä, jos ette näistä resepteistä tykkää, mutta tämä mun on pakko jakaa, koska se oli niin älyttömän hyvää. Alkuperäisen reseptin olen bongannut jostain blogista, mutta en kuolemaksenikaan muista mistä, anteeksi vaan. Vähän tapani mukaan tuunasi omaan makuuni sopivaksi. Mutta siis

Limevanukas, 4-6 annosta

1 prk (n. 400g) kondensoitua maitoa
3-4 limeä
4 kananmunan keltuaista
1 tl vaniljasokeria tai tiraus vaniljauutetta

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Pese yksi lime ja raasta sen vihreä kuori ohuelti. Purista mehut kaikista limeistä. Kaada kulhoon kondensoitu maito, limemehu, limen kuori, vaniljasokeri/-uute sekä kananmunan keltuaiset. Vatkaa sähkövatkaimella 3 minuuttia (kannattaa laittaa kulho vaikka tiskialtaaseen, jos ei halua, että puoli keittiötä on keltaisen tahman peitossa). Kaada seos voideltuihin annosvuokiin tai yhteen isompaan vuokaan. Paista uunissa alatasolla 10-12 minuuttia. Vanukas jää keskeltä hyllyväksi, reunoista sen pitäisi irrota vuoasta. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin pariksi, kolmeksi tunniksi. Ripottele kylmän limevanukkaan päälle ruismuruja ja mausta halutessasi mintun lehdillä.

Ruismuruja varten tarvitset noin desin ruisjauhoja (minä käytin karkeita täysjyväjauhoja), 1/4 dl ruokokidesokeria ja 25 grammaa voita tai margariinia. Nypi ainekset kulhossa muruksi. Levitä seos leivinpaperin päälle ja paista 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Älä polta ;)  Jäähdytä.

 

Minä käytin vanukkaaseen 4 limeä ja maku oli todella ihana, niin raikas! Tai kuten ukkokultani sanoi "soma". Väri on kauniin keväisen, pääsiäiseen sopivan keltainen.
 


 

5 kommenttia:

  1. Hyviä reseptejä ei ole koskaan liikaa, laita jakoon vain! Tätä täytyy kokeilla, kiitokset:)

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköistä, täytyypä kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Nam :) kyllähän blogeissa saa esitellä ihan mitä itse haluaa, ei kai tässä niin rajoituksi ole.

    VastaaPoista
  4. Hyvältä näyttää. Täytyy kokeilla. Jospa ensi viikonlopuna ennättäisin.

    VastaaPoista
  5. Mielenkiintoinen resepti:), kiitos, napattu talteen.

    Langoista puheenollen, luulin että minulla on suurensuuri varasto, mutta jäin toiseksi :D.

    VastaaPoista