lauantai 18. elokuuta 2012

Villapaitaa ja linssisoppaa


Tällä viikolla kaikki liikenevä vapaa-aika, eli se mitä nyt töiltä, kotitöiltä, päivittäiseltä treenaamiselta ja puolivillaiselta puutarhanhoidolta on aikaa jäänyt, olen yrittänyt tehdä ukkokullan villapaitaa. Jotta KyJylläni olisi edes teoreettiset mahdollisuudet päättyä kunniakkaasti, pitäisi joka viikko saada jotain valmiiksi ja tällä viikolla se jotain olisi tuo villapaita. Voin kertoa, että se ei ole vielä valmis ja sen tekeminen on itse asiassa alkanut nyppiä aika lailla. Jotenkin paidan epämääräinen väri toi minulle mieleen linssikeiton.

Niinpä sitä piti sitten tehdä. Siis linssikeittoa:
Tarvitset oliiviöljyä, 1 ison sipulin, 3 valkosipulinkynttä, chiliä, juustokuminan siemeniä, korianterinsiemeniä, 1 rkl tomaattipyrettä, 2,5 dl punaisia linssejä, 1,5 l kanalientä, suolaa ja mustapippuria ja silopersiljaa. Paista sipuleita, juustokuminaa, korianteria ja chiliä pannulla oliiviöljyssä pari minuuttia. Lisää tomaattipyre ja linssit. Kaada joukkoon kanaliemi, sekoita hyvin ja kuumenna kiehuvaksi. Pienennä lämpöä ja hauduta keittoa kannella peitettynä noin 30 minuuttia, kunnes linssit ovat hajonneet. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Ripottele pinnalle runsaasti silputtua silopersiljaa ja sitten vain syömään!
Jälkiruoaksi sitten vaikka mustikkakukkoa vaniljajätskin kera


Jos jatkais tota paitaa...

4 kommenttia:

  1. Tomaattinen linssikeitto, nam. Tuli nälkä vaikka juuri söin iltapalan :D

    VastaaPoista
  2. Ei saa kiusata nälkäistä. Tuo on pakko olla hyvää. Kuule, tuu kokkaa meillekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeks kauheesti, ei ollut tarkoitus kiusata =D Ja se muuten on hyvää. Ja helppoa.

      Poista
  3. Nam! Kiitos reseptistä, tämä tullaan testaamaan koon koekeittiössä:-) Hyviä, kevyitä arkiruokareseptejä ei ole koskaan liikaa nimim. tänäänkin söimme makaronilaatikkoa

    VastaaPoista