tiistai 19. kesäkuuta 2012

Ei niin kesäinen hame

No nyt näitä sitten pukkaa =) Valmistuneita UFOja nääs. Voi kyllä olla, että tämä jää viimeiseksi valmistuneeksi ennen KyJyn alkua, mutta yritystä on vielä.

Kyseessä siis Vironvillasta neulottu hamonen. Aloitin tämän varmaan joskus alkuvuodesta eli hartaasti olen tätäkin neulonut. Tavallaan kesäinen lehtikuvioineen ja värinsäkin puolesta, mutta materiaalinsa puolesta kyllä paremminkin syksy/talvikäyttöön.
Kuva nyt ei ole taaskaan ihan paras mahdollinen, mutta kuvaajallani ei edelleenkään ole kärsivällisyyttä tähän neulekuvien ottamiseen. Ohje on virolaisesta Käsityö-lehdestä (joka on tietysti nyt kotona enkä muista numeroa...). Lankaa kului 3mm ja 3,5mm puikoilla tikutellen noin 190 grammaa. Vyötärönauhan neuloin metsänvihreästä Nallesta, koska arvelin, ettei Vironvillani muuten riitä. Ja oikein arvelinkin, vyyhdistä jäi vai pienen pieni nöttönen. Helmaan tein yhden lehtikuvion enemmän kuin ohjeessa, koska halusin hameesta vähän pidemmän. Ihan kiva tästä mielestäni tuli. On muuten ensimmäinen neulomani hame. Olen aina ajatellut, ettei tällä vartalolla kannata neulehameista haaveilla. Aika tietysti näyttää tuleeko tätä käytettyä. Alushameen tämä ainakin vaatii - tai pönäkät (villa)sukkikset ehkä.

Lopuksi vielä kuva rakkaasta kurjenmiekastani, joka vihdoin viimein kukkii!
8 kommenttia:

 1. Ihan kivastihan tuo neulottu hame sinulle näyttäisi käyvän. Toivottavasti kesä on kuitenkin niin lämmin että villaiselle hameelle tulee käyttöä vasta syksymmällä.
  Niin ja iso kiitos kommentistasi blogissani. Minä hätäinen sitä olisin jo huomenna aloitanut KyJyilyn. No pari päivää lisää valmistella kesken eräisyyksiä ja muitakin koti juttuja tekee ihan hyvää. Kun vaan muuten malttais...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Ladybug! Juu, toivon kyllä, ettei villavetimille käyttöä tule kesän aikana. Minä valmistaudun KyJyyn kerimällä lankoja ja kaivelemalla puikkoja sun muuta esille. Sitten perjantaina vaan langat puikoille heti ;)

   Poista
 2. upean näköinen hame mä en oo ees vielä miettinyt mitä teen kyjyyn..no jos vkl aikana sai aivokopan toimimaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ertzu! Mää oon kato niin innokas, että ehdin suunnitella kaiken moneen kertaan ennen tempauksen alkua =)

   Poista
 3. Upea hame! Kyllä tuossa hameessa kelpaa esiintyä. Toivottavasti kesällä vaan olisi sen verran lämpöistä ettei tarvitsisi villahametta laittaa päälle ennen kuin syksyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kisulit! Sitä samaa toivon minäkin =)

   Poista
 4. Onpas nätti hame :) Alkukesän perusteella voisi kyllä veikata että tulee villahamekesä :/ Saisi kyllä välillä olla lämmintä pidempään kuin yhden päivän ajan.

  VastaaPoista
 5. Tosi kaunis hame. Kyllä sitä kelpaa käyttää.

  VastaaPoista