torstai 31. tammikuuta 2013

Synttäriarvonta

Huomasin tuossa, että tämä blogini täyttää viikon kuluttua perjantaina 1 vuoden. Koska syntymäpäiviä on tapana jotenkin juhlistaa, järjestänpä nyt sitten juhlan kunniaksi synttäriarvonnan. Arvonta-aika alkaa hep heti ja päättyy syntymäpäivänä eli 8.2. klo 18. Arvontaan voit osallistua tähän postaukseen kommentoimalla. Kerro kommentissasi jokin hauska/kummallinen/muuten vain mieleen jäänyt pieni tai iso asia tämän kuluneen vuoden varrelta (8.2.2012-8.2.2013, ei ole niin päivän päälle). Kaikkien osallistujien kesken arvotaan - yllätys, yllätys - jotain käsitöihin liittyvää.

Blogikissa Topi toivottaa uuden lukijan tervetulleeksi ja kaikille onnea arvontaan!


maanantai 28. tammikuuta 2013

Tunnustus

Näin uuden viikon piristykseksi olin saanut tällaisen tunnustuksen Kuunliljapiha-blogista
Kiitos!

Tunnustuksen saa halutessaan antaa eteenpäin viidella blogille. Koska mukavia blogeja, joille mielelläni tunnustuksen antaisin on melkoinen liuta enkä juuri nyt kykene tällaisiin suuriin päätöksiin, en varsinaisesti laita tunnustusta eteenpäin. Korvantaakse kylläkin ;)

Miesparka on vihdoin saanut yhden kunnolliset villasukat, niistä ja eilen valmistuneesta Gabriellesta vähän myöhemmin.

maanantai 21. tammikuuta 2013

Tilkkukuumetta

Tässä Operaatio Peitto&Sukan kuljetusasioiden järjestymistä odotellessani olen ryhtynyt jo kuumeisesti väsäämään peittoja. Kuumeisesti on hyvinkin oikea sana, sillä tilkkuja on todella tullut tehtyä ihan vimman vallassa. Välillä vähän fleksibaria, että ranne kestää ja taas menoksi =)  Eilen tein pientä inventaariota sillä silmällä, että jokos välillä ryhtyisin jotain peittoa kasaamaan.



Onhan noita jokunen reilun viikon aikana syntynyt =) Valkoiset löysin jemmasta, samoin kuin nuo Puro Metsästä tehdyt. Eilen virkkailin sitten lisää noita pinkkejä ja aloin niistä jo yhdistelemään peittoa. Vähän tarttis vielä siihenkin lisää.

Ukkoparka odottaa sukkiaan, kun iski tämä tilkkukuume kesken kaiken. Ukkokullan kaikki sukat alkaa olla parhaat päivänsä nähneitä ja lupasin parit sukat hänelle tehdä. Aloitinkin jo yhtä paria tekemään toissa viikolla ja sain toisen sukan valmiiksi ennen kuin tilkkoosi iski. Toivottavasti toivun tässä sen verran, että saan toisen sukan tehtyä. Voisi tehdä ranteelle ihan hyvää vaihtaa välillä puikkoihin, jotenkin tuo virkkaaminen käy ranteeseen ihan eri tavalla kuin neulominen.

No, mukavaa tätä viikkoa!

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Anteeks ny

Anteeks ny vaan, kun tääl ei tapahdu mitään. Tai siis tääl tapahtuu, mut blogissa ei. Lankaa on tullut ja mennyt, tulopuolella mm. nämä Lumoavan Langan loppuunmyynnistä kotiuttamani.



Olen  myös perustanut peittotehtaan ja tilkkuja alkaa olla vähän siellä sun täällä eikä mikään valmistu, kun vaatimattomasta lankavarastostani ei tahdo löytyä sopivia lankoja siihen, mitä sieluni silmillä visioin. Keskeneräiset neuleetkaan eivät ole edenneet Operaatio Peitto&Sukan käynnistelyn vuoksi. P&S:sta ehkä myöhemmin lisää, kerrottakoon vain, että operaation tarkoituksena on saada aikaiseksi lämmikettä Syyrian pakolaisille Libanonissa. Palaillaan.

Ja Tikuttimelle tervetuloa!

tiistai 8. tammikuuta 2013

Takkatuli lämmittää


Tiedä johtuuko KyJyn jälkeisestä postraumaattisesta stressireaktiosta vai mistä, mutta olen viime päivinä (tai viikkoina...) kärsinyt jälleen startiitista. Uusia ideoita pukkaa koko ajan, vaikka parempi olisi tehdä valmiiksi kesken jääneet KyJyt ja kaikki muutkin UFOt. Niitä ideoitahan pitää sitten myös ryhtyä toteuttamaan saman tien.

Tuossa vuoden vaihteen tienoilla iski akuutti tarve saada itselleni kauluri. Tiesin, että lankavarastostani löytyy muun muassa puolisen kiloa Puron Takkatulta, joten siitä sitten kauluria väsäämään. Kauluri valmistui nopsaan, mutta en ehtinyt kissaa sanoa, kun ukkokulta oli napannut sen itselleen. En ehtinyt edes kuvaamaan tekelettä, kun ukkokulta oli jo pihalla sen kanssa. Hän tykästyi kauluriin ja pyysi toisen samanlaisen erivärisenä ja eilen aloinkin sitten tekemään Puro Usvasta toista.

Oman kauluritarpeeni tyydyttämiseksi piti sitten tietysti väsätä toinen kauluri. Jotta ukkokulta ei nyysisi sitäkin omakseen, päätin tehdä itselleni eri mallisen ja päädyinkin sitten keeppiin, joka lämmittää myös hartioita. Keepin valmistuttua totesin tarvitsevani siihen sopivan pipon. Jostain taannoisesta Novitasta löytyi kivan oloinen baskerimalli, joten se sitten puikoille. Pipan valmistuttua ajattelin, että olisipa kiva saada vielä ranteenlämmittimet samaa sarjaa, kun kerran lankaakin vielä oli pari kerää jäljellä. Viikonloppuna sitten tikutin pitkävartiset ranteenlämmittimet. Tämän neuloosikohtauksen lopputulos on sitten tässä:

Tuo keeppi ei tässä onnettomassa kuvassa oikein pääse oikeuksiinsa, mutta käytännössä jo useita kertoja testattuna se on oikeasti varsin mainio. Toimii sekä takin alla että päällä. Lankaa tähän settiin kului noin 350grammaa. Keepissä puikot 5,5mm ja yläreunan resorissa 4mm, baskerissa 5mm ja 4mm ja ranteenlämmittimissä 5mm.

Arvatkaapa vaan ryhdyinkö jo miettimään, että samanlaisen setin voisi vielä tehdä erivärisenä =)

keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Vammus

Niin ne joulun pyhät menivät ja vuosikin vaihtui. Tuli sitten oltua pari välipäivääkin kotona köhimässä, vaikka tarkoitus oli töissä olla. Tänäänkään ei ole töiden tekemisestä tullut mitään, kun verkkolevyt eivät toimi. Kohtalaisen turhauttavaa tämä työmaalla kykkiminen, kun mitään ei saa tehtyä, vaikka töitä kyllä riittäisi.

Ylimääräisistä vapaapäivistä oli tietysti se hyöty, että neulomisaikaa oli enemmän ja sain yhden KyJy-jäänteen valmiiksi. Kuvat eivät ole kummoisia, kun ei tuota luonnonvaloa oikein vielä riitä enkä saanut ukkokultaa innostumaan kuvaamisesta.

Tämä tunika/pusero on Vammus (Ravelry-linkki). Malli löytyy kirjasta Kaikki lähti lapasesta. Lankana tässä on BC Garnin Hamelton Tweed. Tykästyin kovasti sekä malliin että lankaan! Lanka on miellyttävä neuloa ja neulepinnasta tulee kaunis. Malli puolestaan oli kiva neulottava ja nuo hihojen ja helman poikittain neulotut kaitaleet antavat mielestäni hauskaa ilmettä muuten simppeliin malliin. Helmassa on myös halkio.

Pusero neulotaan ylhäältä alas. Pääntie muotoillaan lyhennetyillä kerroksilla. Ainoa miinus tässä puserossa on tuo pääntie, josta en sanottavasti pidä. Se jäi vähän turhan väljäksi minun makuuni, mutta kaipa siihenkin tottuu. Sen verran muokkasin mallia, että neuloin täyspitkät hihat 3/4 hihojen sijaan ja jätin pois kirjaillut kukat, koska en niistä pitänyt.

Ihan hyvä käyttöneule tästä tuli, on tänäänkin päällä töissä. Voisin hyvinkin kuvitella joskus neulovani toisenkin tällaisen eri värisenä.