perjantai 30. maaliskuuta 2012

Lisää tunnustuksia

Olinpas saanut toisenkin tunnustuksen, joka vain meinasi mennä minulta ohi. Tämän tunnustuksen sain Lilalta, kaunis kiitos!


Tunnustukseen kuuluu seuraavat kolme tehtävää:

1. Kerro linkin kera blogissasi, kuka lahjoitti sinulle tämän awardin.
2. Kirjoita seitsemän random faktaa itsestäsi.
3. Lahjoita tämä sama award 15 blogille/bloggaajalle.

Ensin faktat:

1. Olen vilukissa, tuntuu siltä, että palelen aina ellei lämpömittari näytä vähintään +25 astetta.

2. Rakastan tummaa suklaata.

3. Inhoan ihmisiä, jotka valittavat kaikesta. Tai oikeastaan en inhoa niitä ihmisiä vaan sitä valittamista.

4. Haluaisin joskus juosta täysmaratonin, mutta luulen, ettei minusta ole siihen.

5. Käsitöiden ohella rakas harrastus on musiikki. Soitan pianoa, poikkihuilua ja laulan, teen aika paljon omia biisejä.

6. Yritän välttää turhan tavaran keräämistä, en siis ole mikään krääsän ystävä.

7.  Luulen, että maailma olisi parempi paikka, jos jokainen kunnioittaisimme toisia ihmisiä emmekä ajattelisi vain itseämme.

Ihan 15 blogille/bloggaajalle en taida tunnusta edelleen jakaa, mutta haluan antaa sen eteenpäin seuraaville:

Lankarulla
Heffiksen neuleet ja virkkuut
Kutova kuovi
Näpertelijä
Hilima

Seuraava postaus saattaa jopa sisältää neuleita, mutta tähän loppuun vähän kissuuksia. Olen siis tämän viikon ollut kissuuden viihdyttäjänä vanhempieni luona. Siis tällaisen tytön kanssa


Kiti ei ole enää mikään ihan nuori tyttönen, täyttää kesällä 21 vuotta. Yleensä Topi näyttää Kitille, missä kaappi seisoo, myös Kitin kotona, mutta tiistaina kävi kerrankin niin päin, että Kiti oli kukkulan kuningatar ja Topi joutui tyytymään sohvan alla norkoiluun

maanantai 26. maaliskuuta 2012

Tunnustus

Huhheijaa. Täällä ollaan silmät ristissä. Kaksi yötä on tullut nukuttua todella huonosti ja pahaa pelkään, että vähillä unilla mennään koko alkanut viikko. Vanhemmat lähtivät reissuun ja minä toimin heillä jälleen talonmiehenä - tai -naisena - ja yritän parhaani mukaan pitää Vanhan Rouvan eli Kiti-kisun tyytyväisenä. Minä vaan en saa vanhempieni talossa juurikaan nukuttua , vaikka se entinen kotitalo onkin. Sen lisäksi, että vanha talo elää omaa elämäänsä, natisee ja rutisee ja ties mitä, Kiti ei iästään huolimatta ole järin rauhallista yöseuraa. Toisin kuin oma kissuutemme Topi, Kiti toikkaroi koko yön ympäriinsä. Välillä se vetää spurtteja portaita ylös, alas yläkertaan ja takaisin, välillä käydään makkarissa katsomassa, nousisiko täti leikkimään vaikka narulla. En käsitä, että tuon ikäisellä kissalla vielä energiaa riittää. Toisaalta se nukkuu kaiket päivät, varsinkin nyt kun joutuu olemaan päivät yksin. Yöllä riittää sitten virtaa.

Valmiita käsitöitä ei nyt(kään) ole esiteltäväksi, mutta tällaisen mukavan tunnustuksen sain Angeliquelta ja Bemulta:

 
Tämä tunnustus tulee jakaa pitkäaikaisille blogituttavuuksille. Huopatossunen, Angelique ja Bemu ovat kaikki itseoikeutettuja tunnustuksen saajia. Neulomon puolella annoin tunnustuksen eteenpäin Näpertelijälle, pyllerölle ja Tossulle. Lisäksi haluan muistaa tunnustuksella vielä Lilaa sekä Kisuleita.

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Brave New Knits

Oikeastaan pitäisi tehdä töitä, mutta koska juuri tällä hetkellä pääkopassani ei tunnu juuri mikään liikkuvan, pidän luovan tauon ja esittelen teille erään uuden tulokkaan käsityökirjahyllystäni.


Kirja on siis nimeltään Brave New Knits, tekijä on Julie Turjoman. Tilasin tämän joskus helmikuun alussa Suomalaisen verkkokaupasta ja täytyy sanoa, että toimitus oli aika hidas, mutta hinta edullinen. Kaikki kirjan 26 mallia ovat suosittujen bloggaajien suunnittelemia. Ensin esitellään aina lyhyesti bloggaaja ja hänen bloginsa ja siihen perään on sitten ko. bloggaajan suunnitteleman neuleen ohje. Katselin malleja ensin Ravelryssa ja päätin sitten ostaa kirjan ihastuttuani muutamaan malliin.


'(It comes in) waves pullover' on Stefanie Japelin (Glampyre Knits) suunnittelema.



Tämä ihanainen 'Krookus' on Mari Muinosen käsialaa. Ihana kuten niin monet hänen mallinsa!

Ja tämän 'Koukla cardiganin' on suunnitellut Hilary Smith Callis (The Yarniad).

Tässä nyt vain muutama esimerkki malleista, joihin itse tykästyin. Kirjassa on takkeja, puseroita, huiveja, sukkia, myssyjä, lapasia, peittoja eli kaikkea löytyy. Ohjeet ovat selkeitä ja jokaisen ohjeen alussa kerrotaan materiaalimenekin ymv. lisäksi minkä tasoiselle neulojalle malli sopii ja mitä taitoja / minkälaisten tekniikoiden hallintaa sen neulominen edellyttää. Lisäksi kirjan lopussa on lyhyet selostukset joistakin erikoistekniikoista ja pieni lankataulukko. Suosittelen kirjaa lämpimästi! Vielä kun saisi jostain aikaa näitä neuloskella...

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Lankaa ja suklaata

Viime viikko jäi kaikin puolin varsin tapahtumaköyhäksi; ihminen ei ole tuotteliaimmillaan eikä luovimmillaan nenäliinatupot sieraimissa. Niistäminen alkaa vähitellen helpottaa, nyt on enää ääni mennyt. Mutta ääntähän minä en neulomiseen enkä treenaamiseen tarvitse, joten eiköhän täältä nousta. 

Ilojakin mahtui viime viikkoon. Torstaina postipoika yllätti iloisesti tuomalla terveisiä Huopatossuselta
Kaunis kiitos, Huopatossunen! Lähetys ilahdutti kovasti. Järin taitava puutarhuri en taida olla, mutta kovin innokas kyllä. Jahka saan multaa hommattua, laitan pikimmiten Topilla ohraa kasvamaan, se maistuu kyllä.

Perjantaina minulla oli sitten pyjamabileet eli juhlin vanhenemistani. Jostain ihmeen syystä kaikki saamani lahjat liittyivät joko neulomiseen tai suklaaseen. Ukkokulta lahjoi kukilla, tummalla suklaalla ja 50 euron lahjakortilla Lankamaailmaan. Vanhemmilta sain _100 euron_ lahjakortin tietysti lankakauppaan ja kaksi levyä tummaa suklaata. Ranskassa asuva ystäväni oli lähettänyt aivan törkeän hyviä suklaakonvehteja, paketti napsahti postilaatikkoon sopivasti perjantaina. Toiselta ystävältä sain suklaaherkkuleivontakirjan ja suklaata. Ja vielä työkaverilta kolmannen lahjakortin Novitalle. Voinen siis toivottaa hyvästit sekä lankavaraston että vyötärön supistelulleni taas tältä vuodelta.

Hyvältä ystävältäni sain  myös tällaisen mielenkiintoisen tuntuisen käsityökirjan

Kirjassa on runsaasti malleja ja ohjeita erilaisiin tilkkuihin sekä ideoita, mitä tilkuista voi tehdä. Ihan perus joustinneule, helmineule, ymv. lisäksi on intarsiaa ja fair islea, pitsineuleita, erilaisia kohoneuleita ja palmikoita, helmin koristeltuja tilkkuja ja vaikka sun mitä.



Minähän lämpenin tietysti erityisesti tälle:

Mielenkiintoinen kirja siis, Nicky Epsteinin Knitting block by block.

Huomenna kömmin vaihteeksi töihin ja illalla sitten tätini 65-päiville. Josko sitten tiistaina ihan pikkiriikkiselle lenkille. Ihan silleen hiipimällä ;)

tiistai 13. maaliskuuta 2012

Testilabra

Tervetuloa Kristan testilaboratorioon. Testaamme täällä kaikki tämän talven hittivirukset A-sta retinoon. Varsinaista suosikkia ei vielä ole löytynyt, mutta toivon silti, että nyt päällä oleva räkätauti olisi todellakin tämän talven/kevään viimeinen. Sairauslomalla ollaan siis taasen. Jotenkin etäiseltä alkaa tuntua ajatus puolimaratonin juoksemisesta toukokuun alussa, mutta kaipa niitä ihmeitä tapahtuu. Tämä viikko pitäisi taas pötkätä kotosalla, kitata kuumaa juomaa ja ottaa ns. rennosti. Ei oikein ole meikäläisen juttu, mutta eipä tässä muutakaan voi. Josko vaikka saisi jonkun neuleen retaleen tuolta valmiiksi sitten tänä aikana. Pysykäähän muut terveenä!

tiistai 6. maaliskuuta 2012

Huopatossutehtaalla

Ei nyt kirjaimellisesti, mutta täällä blogissa on viime aikoina ollut hiljaista kuin huopatossutehtaalla. Kolmen viikon sairastelu vei tehokkaasti mehut ja nyt on sitten töissä onkin kiirettä piisannut, kun tuli oltua sieltäkin pois. Tai siis täältä, töissähän minä tätä kirjoitan ;)  Kotikone huollettiin vähän aikaa sitten ja se toimikin pari viikkoa oikein mainiosti, mutta on nyt sitten taas tiltissä.

Neulerintamallakaan ei ole ihmeitä tapahtunut. Olen tikutellut Vironvillasta hametta, jatkanut pätkän takkia, tehnyt sukkaa saamatta valmiiksi ja virkkaillut neliöitä ikuisuusprojektiini. Ja ikään kuin keskeneräisenä nurkissa pyörivissä UFOissa ei olisi riittänyt tekemistä, päätin aloittaa vielä tämän kauden viimeisen talvisemman neuleen.

Yhden vauvan takin olen sentään saanut aikaiseksi Libanoniin.


Kuva on niin onneton, että hävettää, mutta tähän on nyt tyydyttävä. Malli ja lanka ovat Garnstudion. Ohje oli Merino Extra Finelle, mutta minä käytin Drops Limaa, kun sitä sattui kaapissa olemaan (siis sattui tosiaan, kukahan senkin langan oli ostanut). Aika simppeli malli, mutta tuo pintaneule tekee nutusta mielestäni kivan elävän. Takki neulotaan siten, että ensin neulotaan etukappaleet. Hihat levennetään suoraan etukappaleesta ja kavennetaan sitten takakappaleesta niin, että niitä ei tarvitse erikseen kiinnittää. Etukappaleiden väliin luodaan sitten silmukat takakappaleen pääntietä varten ja yhdistetään takakappale neulotaan sitten suoraan siitä eli myöskään olkasaumoja ei tule. Vähän epämääräinen selostus, mutta ymmärrätte varmaan =) Lankaa nuttuun kului pari sataa grammaa, koko on 12-18kk vanhalle.

Tällaista tällä kertaa. Lopuksi Topi näyttää mallia siitä, miten rentoutua kevättä odotellessa