torstai 19. maaliskuuta 2015

Juhlahumua

Nyt on kuulkaa tullut kokattua melkein loppu vuoden tarpeiksi. Viime viikon illat menivät oikeastaan kokonaan niiden 90 hengen juhlien valmisteluissa. Samalla yritin ns. vasemmalla kädellä valmistella omia synttärijuhliani, jotka olivat tämän viikon maanantaina. Tukussa käyntiä, astioiden haalimista, ruokamäärien tarkistuslaskentoja, mitä-kaikkea-olenkaan-voinut-unohtaa -pohdintoja, logistiikkasäätöä jne.

Mutta perjantai ja 13. päivä sujui enemmänkin kuin hyvin. Pieni paniikkikohtaus iski H-hetken lähestyessä, mutta siitäkin selvittiin. Ruokaa riitti, mikään ei loppunut kesken ja mikä tärkeintä, sekä juhlakalu että vieraat olivat tarjoiluihin tyytyväisiä. Itse asiassa "pitopalvelustani" haluttiin tilata tarjoilut yksiin 50-vuotisjuhliin, yksiin ristiäisiin ja ensi vuonna vietettäviin pyöreiden vuosien juhliin, joten oletan, ettei ruoka ainakaan pahaa ollut =D Yhtään kuvaa en tarjoiluista tai mistään muustakaan todellakaan ehtinyt ottaa. Hämmästyin ehkä itsekin hieman, että selvisin urakasta. Omasta kuppilastahan olen haaveillut jo monta vuotta ja jos sellainen vain taloudellisesti olisi mahdollinen, saattaisi sinne joskus joku asiakaskin eksyä =) Tai sitten voisi noita kemuja vallan järkätä...

Omat maanantaiset juhlat olivat huomattavasti pienemmät, vajaa parikymmentä henkeä vain. En itse välitä niin suurista juhlista vaan halusin kutsua vain joitakin tärkeitä ihmisiä. Minulla ei ole juuri koskaan ollut syntymäpäiväjuhlia (tai oli kuulemma viimeksi, kun täytin 3 vuotta, mutta niistä en muista mitään), joten juhlien pitäminen ylipäänsä oli poikkeuksellista ja jotenkin luksusta. Järjestely ainakin oli kivaa, vaikka sainkin (taas) tehdä kaiken yksin, kun ukkokultaa eivät minun puuhasteluni juuri kiinnosta. Ilta oli mukava ja tarjoilutkin tekivät kauppansa.


Varsinainen ruokatarjoilu sisälsi mm. kikherne-halloumisalaattia, marinoituja paprikoita ja munakoisoa, tahini-porkkanoita, lammaspyöryköitä ja punaviinissä haudutettua chorizoa. Niin ja ranskalaisia juustoja.

Ja koska itse rakastan jälkkäreiden tekemistä ehkä jopa ruoanlaittoa enemmän, jälkkäreinä oli sitruunatarteletteja, kirsikkamoussekakkua, päärynäkinuskikakkua ja appelsiini-suklaaganachekakkua.
Itse ihastuin näihin valkosuklaalla höystettyihin sitruunatarteletteihin, joita en ollut aiemmin tehnyt.


Kaiken kaikkiaan ei pöllömpää vaihtelua normiarkeen. Mutta painoa on tullut tässä viikon mittaan kilon päivävauhdilla, joten paluu arkeen voisi nyt olla ihan suotavaa.

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Iik ja kääk

Siis apua, maaliskuu jo. No mutta, taisin luvatakin blogin päivittyvän hissukseen, sitten kun siltä tuntuu.

Mitä tässä välissä on tullut tehtyä... Enimmän osan ajasta olen sairastellut erinäisiä keuhkotauteja. Loppiaisesta asti on vuoron perään ollut normiflunssaa, keuhkoputkentulehdusta, keuhkokuume, sitten taas keuhkoputkentulehdus... Viime kuussa viimein löytyi syyllinenkin eli mykoplasmahan tuolla sisuksissa on lymyillyt jo pidemmän aikaa. Sitä nyt on koitettu tappaa antibioottikuureilla, kolme vedetty ja neljäs alkaa huomenna. Eiköhän tuo ala jo toeta.

Neulomukset ovat olleet aika vaatimattomia, en oikein ole jaksanut isompia väsätä, joten Libanoniin viemisiksi on syntynyt parit pikkuiset sukat Nallesta sekä pari virkattua tilkkupeittoa. Paloja on helppo virkkailla silleen, että aivot ovat "vapaalla", kasaaminen tietysti vähän työläämpää, mutta vähä kerrallaan sekin menee huomaamatta.




Ja nyt huomaan, että toisesta peitosta ei tainnut tulla edes kuvaa, kun se lähti jo matkaan. Tai sitten se on vielä kamerassa.

Tällä hetkellä on ilmassa pientä paniikkia, sillä jossain mielenhäiriössä otin kontolleni ystäväni 40-vuotissyntymäpäivien tarjoilut. Juhlat ovat perjantai-iltana, vieraita tulossa 90 ja minun pitäisi siis saada aikaiseksi noutopöytätarjoilu. Hah haa! Teemana Espanja ja tapakset, menuun sisältyy mm. sitruunainen peruna-parsasalaatti, tapas-pyörykät, feta-paprikaleipäset, serranoa&hunajamelonia, jne. Saa nähdä kuinka ämmän käy.