tiistai 24. joulukuuta 2013

Viimeiset KyJyt

Niinhän siinä kävi, että hautauduin töihin ja kaikkeen muuhun kiireeseen joulukuussa niin, että tiukkaa teki saada edes puuttuvat joululahjat valmiiksi ja KyJy jäikin sitten ihan paitsioon. Yksi KyJy valmistui joulukuun alkupuolella, mutta on jäänyt raportoimatta, kun kuvausapulaista(kaan) ei ole innostanut.


Tämä KyJy #17 olikin varsinainen murheenkryyni. Aloitin boleron alun perin Eco Woolista, mutta se nyt oli aivan liian paksu lanka tähän ja purinkin koko tekeleen ja vaihdoin langaksi Novitan Crystalin. Ei siitä paljoa parempi tullut sittenkään vaan valmis tekele on sarjassamme kokoa liian iso. No, tuli tehtyä.

Tämän jälkeen ainoa KyJy, jonka ehdin enää valmiiksi vääntää oli isän joululahja.


Tämä Purosta neulottu log cabin -peitto valmistui parahiksi eilen. Näyttää tuossa meidän jättisängyn päällä aika kapoisalta, mutta kyllä tämä ihan kunnon torkkupeitto on, tuli eilen testattua, että sinne alle mahtuu hyvin pötkäämään yksi pieni isukki =) Langan menekissä menin jossain vaiheessa sekaisin, mutta kyllä tähän varmasti kilon verran lankaa upposi kaikkiaan.

 KyJyistä valmistui siis määräaikaan mennessä loppujen lopuksi vain 13. Yksi huivi on varttia vailla valmis, sen voisi vielä puoleen yöhön mennessä valmiiksi rykäistä, mutta enpä usko, että viitsin.

Viime viikolla piti saada vielä työkaverin pojalle lahja valmiiksi. Tämä ei ollut KyJy-listalla.




Pitihän sen kissankin kuvaan päästä. Malli on Novitan Ipana-lehdestä ja lankana on Novitan Usva. Puserosta tuli mielestäni ihan kiva, toivottavasti nassikka tykkää myös. Napit ovat kissaperheeseen sopivat.

KyJy-listalla ollut ukkokullan joululahjapaita ei valmiiksi ehtinyt. Tai no, vielähän tässä olisi aikaa tehdä ja todennäköisesti jopa saisin sen valmiiksi, mutta en vain jaksa nyt puristaa väkisin. Paita ehtii varmasti valmiiksi tässä joulun pyhinä, vaikkei enää "viralliselle" tempauslistalle ehdikään. Jotain kuitenkin halusin ukkokullalle pakettiin (no on siellä muutakin), ja koska kaulurin tarve on taas akuutti, päätin tehdä nopsan kaulurin paksusta langasta.


Malli löytyi Novitan Talvi 2012 -lehdestä. Lankana Kelo, jota kului vajaa puolitoista kerää 7mm puikoilla. Valitsin tarkoituksella pykälää pienemmän puikot kuin ohjeessa, jotta kaulurista ei jälleen tulisi sellainen hehtaari lerppa. Eilen aloitin ja tänään kiinnitin napit, eli hyvin ehti =) Tästä tuli ihan kiva pikku lahja ja luulen, että ukkokultakin tykkää.

Nyt on aika toivottaa kaikille teille blogiystäville oikein hyvää joulua! Nauttikaa joulun ajasta.

tiistai 3. joulukuuta 2013

Arvontaa Hyvän Tuulen Puodissa

Käykäähän työkin osallistumassa Hyvän Tuulen Puodin jouluarvontaan, täällä .

Olen tämän viikon nalkissa vanhempieni kissan kanssa. Töistä vinhaa vauhtia suorinta tietä kotiin tsekkaamaan oma kissuus ja sitten Kitiä morjenstamaan. Illat menee vanhempien luona kykkiessä, Kiti kun on tottunut seuraan. Vanhemmat ovat päivät enimmäkseen kotona ja katti on kärttyinen kuin mikä, kun joutuu olemaan yksin ja sitä saa maanitella syömään. Välillä täytyy tietysti laukata kotiin antamaan Topille lääkkeet ja evästä. Ukkokulta sekoaa kaikkien kissuuden tablettien kanssa, joten minun pitää aina kaivaa oikeat napit esille. Onneksi ukkokulta suostui viime yönä nukkumaan vanhempieni luona, minä kun ei siellä unta saa. Josko sitten loppu viikosta siellä valvon, kun ei tarvitse töihin raahautua aamusta.

Jotain valmistakin olisi näytettäväksi, mutta en tässä ole ehtinyt kuvaamaan enkä varmaan ehdikään ennen sunnuntaita. Siihen asti siis MAU!