lauantai 23. helmikuuta 2013

Neuloo, neuloo vaan ei valmistu

Onnistuin sitten minäkin hankkimaan itselleni jonkun flunssan tapaisen viime viikolla. Ei mitään "kunnon" räkätautia, vaan sellaisen ärsyttävän, missä on pientä lämpöä ja pirusti yskimistä ja kaikinpuolin vetelä olo. Ja olo tuntuu vielä vetelämmältä, kun ei voi treenata. Liikuntaan tottuneena sitä kaipaa. Vatsalihakset toki tuntuvat treeniä saaman ihan yskimälläkin. No, tällä hetkellä olo on vetelyyttä lukuunottamatta suhteellisen OK, lämpöä ei ole enää ja köhinäkin pysyy jo aisoissa. Syytä onkin sillä ensi viikolla pitäisi aloittaa taas maratonharjoittelu. Voi elämä.

Neuleet eivät ole sanottavasti edistyneet, vaikka tuo joutoaika lisääntyikin sairastelun vuoksi. Keskeneräisiä neuleita on taas niin paljon, että kun tekee vähän yhtä ja pikkasen toista, mikään ei valmistu. Yhden pikku peiton sentään sain valmiiksi. Kuva on harvinaisen käpynen, anteeksi vaan.

Lankana Novitan Puro Kaarna. sitä upposi kaiken kaikkiaan 600 grammaa. Jos lankaa olisi vielä ollut saatavilla, olisin mielelläni tehnyt tästä ison torkkupeiton itselleni. Mutta tästä tuli nyt tällainen pikkuihmiselle sopiva. Libanoniin lähtee.

Tänään otin vähän itseäni niskasta kiinni ja siivosin kämpän kunnolla. Siivouksen päälle tuli sitten jonkun valtakunnan kerimiskohtaus; kerin puolitoista kiloa lankavyyhtejä keriksi kerralla. Huomasinpa siinä sitten keriessäni, että olisi pitänyt se homma tehdä ennen siivousta. Langoista tuli melkoinen määrä pölyä ja sainkin sitten siivota uudemman kerran tuon neulomohuoneeni, jossa lankoja kerin. Pöljä mikä pöljä.

Seuraavaksi pitäisi kai suorittaa päivän lottoarvonta ja yrittää edistää edes jotain keskeneräistä neulomusta. Tilausvillapaita tökkii pahan kerran, mutta siitä olisi toisaalta hyvä päästä eroon. Äidin sukista toinen on ollut valmiina kaksi viikkoa, toisesta on valmiina kaksi senttiä vartta. Ja yllättäen noita keskeneräisiä peittojakin on aika monta. Mistä siis johtuu, että tekisin mieli aloittaa jotain ihan muuta. Arg. Ehkä ruoskin itseni tästä sen tilauspaidan kimppuun.

torstai 14. helmikuuta 2013

Ystävänpäivä

Hyvää ystävänpäivää kaikille blogiystäville! Ihanaa, että olette olemassa!

maanantai 11. helmikuuta 2013

Isöäitejä pikkuisille


Niinhän siinä sitten kävi, että suunnittelemamme Operaatio Peitto&Sukka lässähti siinä mielessä, että emme saaneet kuljetusapua suuremman neulemäärän viemiseksi kerralla Libanoniin. Pitäisi vissiin ostaa oma lentokone. No, jatkamme siis vanhaan malliin eli matkalaiset vievät neuleita aina mennessään omissa matkatavaroissaan. Turkkilainen antaa onneksi auliisti lisäkiloja, mutta tietysti kerralla perille saatava määrä jää melko pieneksi.

Väsäilen joka tapauksessa pikku hiljaa noita peittoja, pääsevät perille sitten kuin pääsevät. Tilkkuja on kiva virkkailla, mutta pakkohan niitä on välillä kasatakin. Tilkkuja alkaa olemaan pienissä pinoissa jo vähän joka pöydän ja hyllyn kulmalla, joten kasasin nyt alkajaisiksi kaksi pikkuista peittoa.
 
Lankana molemmissa on Nalle. Toinen on vähän isompi, 70 x 90cm
Punainen on pienempi, 65 x 80cm
Launtaina sain vihdoin hinattua itseni hiihtoladulle, ensimmäistä kertaa tänä talvena ja varsin mukavaahan hiihtolenkillä sitten olikin. Tosin vähän turhan ruuhkaista ladulla oli minun makuuni, varsinkin kun meikäläisen meno on vähän vaappuvaa verrattuna tottuneisiin suihkijoihin, mutta kai sinne ladulle yksi etanakin sekaan sopii. Nyt kun kynnys on ns. ylitetty, on helpompi lähteä seuraavalle lenkille. Tosin tämän aamun ilma ei vaikuta lupaavalta iltapäivän hiihtolenkkiä ajatellen. Pikku pakkanen olisi siis toiveissa.

perjantai 8. helmikuuta 2013

Synttäriarvonta suoritettu

No niin! Synttäriarvonta on nyt sitten suoritettu. Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille, kommenttejanne oli mukava lukea! Mieleen jääneisiin asioihinne kätkeytyi niin iloa kuin suruakin, ihan niin kuin elämään yleensäkin. Päätin arpoa kaksi palkintoa, koska myös Novitan sivuilla pitämäni blogi vietti juuri syntymäpäiväänsä. Arvonnassa käytin tällä kertaa hyväkseni satunnaislukugeneraattoria. Generaattori pukkasi ilmoille numerot 19 ja 2.  Voittajat ovat siis Hilima ja Neule-Kirppu. Onnea! Laitatteko minulle yhteystietonne tulemaan joko tuonne Gmailiin tai Neulomon yksityisviestillä.

Näin perjantaina rähmäsilmääkin vähän väsyttää


Rentouttavaa viikonloppua!

perjantai 1. helmikuuta 2013

Vaihteeksi jotain valmista

Valmistuneiden neuleiden määrässä ei viime aikoina ole ollut kehumista. Aika on kulunut lähinnä virkkuukoukkua vispatessa eikä siitäkään vielä ole valmista syntynyt. Otin tuossa männä viikolla sitten itseäni niskasta kiinni ja rykäisin valmiiksi ne ukkokullan sukat sekä pari KyJystä jäänyttä UFOa. Tässäpä näitä siis:

Ukkokullan sukat vuosikerta 7 Veikasta. Oli muuten huomattavasti miellyttävämpää neulottavaa kuin nykyinen 7 Veikka. Saa nähdä, kestävätkö myös pidempään nyppyyntymättä. Ukkokullalla on kyllä ilmiömäinen kyky saada sukat kuin sukat kulahtamaa alta aikayksikön... Malli on Novitan Sukkalehdestä, tosin ohjeen mukaan tehtynä palmikot olisivat molemmissa sukissa tulleet samalle puolelle, minä tein ne nyt aina ulkosyrjään. Ukkokulta tykkäsi kovasti, istuvat kuulemma hyvin (kerrankin?).

Seuraavaksi rykäisin valmiiksi pikku miehen puseron, josta ei puuttunut muuta kuin kaulus ja napit.

Pusero on Novitan Woolia, malli Talvi 2012 lehdestä (muistaakseni). Vähän sävelsin taas omiani värityksen suhteen ja vähän muutenkin. Tämän oli tarkoitus mennä työkaverin pojalle joululahjaksi, mutta taitaa nyt päätyä tuonne Libanoniin.

Kovin paljon ei ollut kesken Gabriellekaan, mutta en vain ollut saanut aikaiseksi sitäkään valmiiksi tehdä. Koska en taaskaan saanut kuvausapua, tunika on valitettavasti kuvattu tylsästi henkarin päällä.

Tämän mallin löysin Ravelrystä ja ihastuin heti. Lankana Novitan Nalle ja Vironvilla. Lankaa kului S-marketin hedelmävaa'an mukaan 314 grammaa, 3 mm puikoilla tikutin. Malli oli oikein mukava neulottava. Tämä on jälleen niitä ylhäältä alas pyörönä neulottuja, joista minä kovasti pidän. Koska en ole mikään tasapaksu pötkylä, muokkasin mallia sen verran, että lisäsin molemmissa sivuissa muutaman silmukan, että ahterikin mahtuu tunikan sisään. Neulepinta on hauska nostetuiden silmukkoiden ansiosta.

Tällaisen voisin joskus tehdä toisenkin. Tai oikeastaan visioin jo, että tekisin helmen harmaasta ja petroolista tällä mallilla liivin eli lyhyempi ja resori helmaan. Noihin kädenteihin saatan virkata jonkun kerroksen kiinteitä silmukoita tai jotain, näyttää minusta tuollaisena jotenkin keskeneräiseltä.

Tällaisia puuhia täällä. Tänään olen pitkästä aikaa viettänyt saldovapaata töistä. Aamupäivä meni kämppää siivotessa ja puunatessa, sitten tunnin juoksulenkki ja kokkaus. Nyt voisin loppu päivän pyhittää noiden tilkkupeittojen väsäämiseen.

Haluan vielä toivottaa uudet lukijat lämpimästi tervetulleeksi! Muistakaahan arvonta, vielä viikko aikaa osallistua. Ihania kommentteja on jo tullut paljon! Leppoisaa helmikuun ensimmäistä viikonloppua!