torstai 27. syyskuuta 2012

Rotjakkeen seikkailut, osa 3

Sain kuin sainkin eilen postista pakettini, jossa oli mm. Rotjakkeen viimeistelyyn tarvittava lankakerä. Sattuneesta syystä mieleni ei kuitenkaan tehnyt Rotjakkeeseen tarttua ja välttelinkin sitä aika tehokkaasti. Vihreä mytty kuitenkin tuntui kuikuilevan koristaan siihen malliin, että lopulta päätin ottaa lusikan kauniiseen käteen ja tehdä Rotjakkeen valmiiksi. Luonnollisesti uusi kerä on  eri värierää kuin aiemmat kerät ja kuinka ollakaan, lanka on huomattavasti vaaleampaa. Kerän vaihtumiskohta siis näkyy aivan selvästi. Halukkuutta Rotjakkeen valmiiksi saattamiseen on nyt entistä vähemmän.

tiistai 25. syyskuuta 2012

Raitasukat

Aina ei elämä mene ns. putkeen. Viime viikolla napsahti parin viikon totaalinen juoksukielto lonkkatulehduksen vuoksi. Sain tulehdukseen varsin täpäkän tulehduskipulääkekuurin ja kas kummaa, kaupan päälle tuli sitten flunssaa kera kunnon kuumeen. Lääke kun joillakin romahduttaa valkosolut ja siinä sivussa vastustuskyvyn. Ilmeisesti kuulun noihin "joihinkin". Olen siis viime torstaista asti ollut sairauslomalla, ylihuomenna olisi tarkoitus yrittää taas töihin. Tulevana sunnuntainahan minun olisi pitänyt juosta seuraava puolimaraton, mutta kuten arvata saattaa, se ei nyt ole mahdollista. Luultavasti menen yrittämään 1/4-matkaa, koska osallistumismaksu on maksettu eikä sitä takaisin saa. Katsotaan. Maratoniin on aikaa 7 viikkoa...

Tästä kotona kykkimisestä on ollut lähinnä se hyöty, että on tullut neulottua vähän enemmän. Valmista ei ole syntynyt mitään järisyttäviä määriä, mutta olen koittanut edistää paria KyJy-työtä vähän kerrallaan ja yhdet sukat olen sentään saanut valmiiksi asti.




Nämä sukat ovat KyJy #18. Sukkien piti alunperin olla ukkokullalle, mutta nuo pystyraidat kiristävät varsinkin vartta sen verran, että eihän nämä ukkokullalle mahdu. Niinpä sukat ovat about kokoa 39, eiköhän näillekin omistaja löydy. Lankana on Novitan Nalle, jota kului 3mm puikoilla noin 100g. Ainakin pohjien luulisi kestävän kulutusta lankajuoksujen ansiosta.

Viikon toinen aikaansaannos on uuden eteisen kaapiston tilaaminen. Kyllä sitä monta vuotta jahkattiinkin! Tai siis lähinnä ukkokulta jahkasi. Nyt minä päätin, että uusi kaapisto tilataan. Pyysin pari viikkoa sitten tarjouksen useammasta paikasta ja tässä sairausloman kunniaksi tiirailin sitten kaikki kunnolla läpi ja eilen tein viimein tilauksen. Nyt pitäisi sitten vain malttaa odottaa uutta kaapistoa se 3-4 viikkoa ja saada tuo entinen eteisen komero jonnekin alta pois. Kaipa se kierrätyskeskukseen päätyy, jos ei muuten ottajaa löydy.

Tällaisin miettein tänään. Hyvää syyskuun viimeistä viikkoa itse kullekin toivoo myös Topi

 

torstai 20. syyskuuta 2012

Pikkuapila

Uskokaa tai älkää, mutta tällä kertaa minulla on valmis neule esiteltäväksi. Tosin melko pieni sellainen, mutta kumminkin. Tässä se on:

 
Minun mielestäni tämä on älyttömän suloinen! Malli on Pikkuapila kirjasta "Kaikki lähti lapasesta". Lankana Dropsin Nepal, sitä kului noin 250g, 5mm puikot. Tämä olisi valmistunut ajat sitten, jo kesälomalla, mutta tuota valkoista lankaa menikin enemmän kuin ohjeen mukaan ja koska olin vain kerän varannut, työ jäi odottamaan lisälankaa. Sain puuttuvan langan sitten töihin palattuani työkaverilta, mutta tunikan viimeistely jäi kuitenkin tekemättä. Eilen illalla otin itseäni niskasta kiinni eikä hihojen neulomiseen ja lankojen päättelyyn mennyt lopulta kuin reilu puoli tuntia. Olisi tuon siis aiemminkin voinut loppuun saattaa... Tämä on KyJy #10 eli KyJyistä on nyt valmiina hulppeat 5/20.
 
Tämä pieni tunika matkustaa marraskuussa kanssamme Libanoniin lämmittämään jotakin pikku ihmistä.
 

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Syyskuun SNY-paketti ja kovan onnen KyJy

Ihan ensiksi lämpimät tervetulotoivotukset uusille lukijoille! Teitähän on jo 30, kiva, kiva!

Syksyn SNY-kierroksen ensimmäinen paketti saapui loppu viikosta. Kävin hakemassa paketin torstaina, mutta en vain ehtinyt tässä aiemmin bloggaamaan. Mutta pitemmittä puheitta tässäpä kuva syyskuun paketista
 
Paketista löytyi vyyhti kauniin tumman ruskeaa lankaa (onkohan tämä muuten villaa?), maapähkinöitä, Fazerin tummaa suklaata, kahta eri laatua teetä, patalappu sekä ihana kisukortti. Kiitokset SNY paketista! Tuon suklaan taidan (yrittää) jemmata kakkua varten, jos vaikka ensi viikonloppuna ehtisi pyöräyttää suklaakakun. Teetä maistelinkin jo eilen illalla =)
 
Loppu viikko oli kirjaimellisesti melkoita juoksentelua ja neulominen on jäänyt vähän vähiin. Perjantaina oli Topin puolivuotiskontrolli. Herra käy puolen välein kontrollissa sydämensä vuoksi ja tällä kertaa ohjelmassa oli myös hammashuolto. Reissussa vierähti aikaa hyvä tovi, kun hampaiden putsauksen vuoksi poika pitää rauhoittaa ja odotella sitten, että kaveri vähän toipuu koettelemuksistaan. Lääkärireissu hoitoineen sujui hyvin ja kissuus on rautaisessa kunnossa iästään huolimatta.
Vähän oltiin vielä eilen happamia perjantain reissun takia. Herralla on tapana vetäytyä saunaan silloin, kun joku asia jurppii.
Onko pakko tulla siihen tsuumailemaan?
Yhtä hyvin ei mene sen rotjakkeen kanssa, jonka takia jo poltin tuossa taannoin päreeni. Kuten silloin arvelin, lanka ei sitten riittänyt vaan loppui kesken ns. viime metreillä.

Eihän tuosta enää paljon puutu, ei. Viitisen senttiä kaarroketta + pääntie puuttuu, mutta lankaa ei ole enää grammaakaan. Käväisin perjantaina kissuuden kotiuttamista odotellessa Menitassa, mutta kas kummaa, hyllyistä löytyi kaikkia muita värejä Kid Silkiä vaan ei tuota vihreää.  Täytynee huomenissa pirauttaa Tapiolle ja kysyä löytyisikö sieltä. Tuo takki alkaa kyllä tympiä aina vain enemmän...

Eilinen päivä meni sitten juoksupuuhissa. Kävin juoksemassa ns. Hassen lohdutusmaratoonin puolikkaan ja kyllä oli vaikeaa! Juokseminen tuntui kestävän ikuisuuden, vaikka itse asiassa aika edelliseen puolikkaaseen verrattuna parani ihan kivasti. Mutta vasen lonkka on nyt niin pirun kipeä, että taitaa tulla pakollista juoksutaukoa jonkin verran. No, seuraavaan puolikkaaseen on aikaa tasan kaksi viikkoa =)


 
 

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Ylläri SNY:ltä

Kotiuduin tuossa jokin aika sitten töistä läpimärkänä poljettuani sen parikymmentä kilometriä fillarilla. Rehellisesti sanottua olin aika jurppiintunut kotiin tullessani, varsinkin kun työpäivä ei ollut niitä parhaita ja yritykseni hankkia meille uutta eteisen komeroa nostavat myös verenpainetta. Vaan päivän postin joukossa oli ihana pieni yllätys SNY:ltäni, joka sai hymyn tämän hieman huonotuulisen tädin kasvoille.

 
Tämän suloisempaa vihkoa saa kyllä hakea! Kiitos ihanalle SNYlleni, yllärisi piristi päivää kummasti! Ja ruutuvihoille ainakin minulla on aina käyttöä. 
 
Nyt käyn kaappaamassa tuon oman kissuuden syliin ja otan kutimen käteen niin eiköhän se loppukin potutus väisty.
 

maanantai 10. syyskuuta 2012

Hihat palaa

Äh, KyJy ottaa nyt lähinnä takapakkia. Kuvittelin, että olisin saanut viime kuluessa valmiiksi Kid Silk-tekeleeni, mutta vielä mitä. Pääsin perjantaina siihen vaiheeseen, että sain yhdistää etu- ja takakappaleet sekä hihat kaarroketta varten samalle pyörölle. Ehdin sitten lauantaina neuloa kaarroketta viitisen senttiä ennen kuin tajusin, että halvatun hihat olivat väärin päin (eli olisivat tulleet nurjalle puolelle). Eihän siinä muu auttanut kuin ruveta purkamaan ja Kid Silkhän on mitä mukavin lanka purkaa, vielä kaksinkertainen sellainen. Käämihän siinä meni ja teki mieli heittää koko tekele takkaan. No, eilen illalla purin sitten kaarrokkeen ja yhdistin kappaleet uudelleen, tällä kertaa oikein päin. Mutta ketutti niin vietävästi, ettei oikein tee mieli koko rotjaketta nyt neuloa. Ärrin murrin. Toivottavasti tällä viikolla saisin oikeastikin jotain aikaiseksi.

Niin ja uudet lukijani toivotan lämpimästi tervetulleiksi! Kivat kun olette löytäneet tänne nurkkaani =)

perjantai 7. syyskuuta 2012

Kisusukat

Toissa päivänä iteljooni oli kiikuttanut postilaatikkoomme jotain kerrassaan hurmaavaa. Katsokaa vaikka:
Nämä yli-ihanat kisusukat ovat Veikko Limitedin tuotantoa. Sukat päätyivät jalkaan saman tien. Oikeastaan tykkään erityisesti tuosta tassusta =)

Omat neulomukset sen sijaan eivät etene. KyJyjen tekeminen ei nappaa yhtään, sen sijaan aloittelin eilen yhtä tilaustyötä eli kaulahuivi+myssy+sukka -settiä työkaverin vauvalle. Ehkä lähipäivinä siis tiedossa taas jotain valmista.

maanantai 3. syyskuuta 2012

Kissan kesä

Nyt kun kesä on taittumassa syksyyn ja ollaan jo syyskuun puolella, on hyvä hetki luoda katsaus menneeseen kesään ja sen puuhiin. Ja kyllähän sitä ehdittiinkin tehdä vaikka mitä!
 
Tutkittiin paikkoja



 
 Vaanittiin (hiiriäkin saatiin ja taisi siinä jokunen pikkulintukin mennä)

Otettiin aurinkoa
 
Rentouduttiin


Ja siistihän pitää olla kesälläkin


Kesäherkkuja tuli nautittua


Ja paljon muuta! Kaiken kaikkiaan ihan kiva kesä