tiistai 31. heinäkuuta 2012

Voihan KyJy

Aurinkoinen tervehdys keskeneräisten töiden kasan alta =)  Reissusta kotiuduttuamme aika on kulunut minulle tavanomaisten lomapuuhien parissa: vähän ystävien tapaamista, paljon kokkaamista, juoksua, salia, jumppaa, neulomista, kissojen hyysäämistä... Oikeastaan siis tavanomaista elämää ilman lomaakin sillä erolla, että näin lomalla työnteko ei häiritse tätä muuta elämää.

Vanhempani lähtivät vuorostaan lomareissulle sunnuntaina ja on siis minun vuoroni toimia kissan palvelijana heidän luonaan, he kun pitivät Topista huolta meidän matkamme aikana. Pari yötä on siis tullut valvottua vilkkaan vanhan leidin seuralaisena, sitä ennen ukkonen valvotti yhden yön ja tänään onkin ollut ns. nakit silmillä. Ensi yönä saa kyllä ukkokulta yöpyä vanhempien luona, meikäläinen haluaa yhden nukutun yön tähän väliin.

Tässä muun puuhastelun lomassa olen saanut KyJyä edistettyä sen verran, että kaikki 20 KyJy-työtä on nyt aloitettu. Jee, jee! Aloitusaikaahan on 6.8. saakka, joten ainakin aloitukset ovat hyvissä ajoin valmiina. Lopullisella listalla on nyt sitten 7 aikuisten kokoista puseroa/takkia/tunikaa/toppia (glup), 3 lasten puseroa/tunikaa, 3 huivia, 6 sukat ja yhdet lapaset. Toistaiseksi valsmistuneita on vain kaksi työtä (yhdet sukat ja toppi). Huiviosastolla kävi joku ihme kämmi, tarkoitukseni oli neuloa 3 erilaista huivia eli Pilvi, From Dawn Till Dusk ja Citron. Nyt kun lajittelin noita aloitukia, huomasin aloittaneeni kaksi Citronia. Joku ajatuskatkos tullut siis, mutta enpä taida enää viitsiä purkaa ja aloittaa uudestaan. Äidin joululahjatakin jo purin ja aloitin alusta, kun totesin, että aloittamastani tulee kuitenkin liian pieni. No, näiden töiden kanssa loman loppu sujuu rattoisasti. Tosin tänäänkään en vielä ole ehtinyt neulomaan ainuttakaan kerrosta ja kello on jo yli 5, joten saa nähdä ehtiikö jotain valmistua tämän ja ensi viikon kuluessa vai ei. Ehkä sentään ;)

torstai 26. heinäkuuta 2012

Kotona jälleen

Kotiuduimme Madeiran reissulta varhain tiistai-aamuna. Tiistai menikin sitten haahuillessa ja laukkuja purkaessa. Eilen polkaisin pyörällä Helsinkiin neuletapaamiseen ja olikin varsin mukava istuskella auringon paisteessa neuloen ja turisten. Ensimmäisen lomaviikon aikana eivät KyJy-työt edistyneet, joten nyt pitäisi puikkoja koittaa vispata ahkerasti. Mutta koska mitään valmista ei neulerintamalla ole syntynyt, tässä teille pieni kuvapläjäys Madeiralta.
Ensimmäinen kokonainen lomapäivä kului Funchalin kaupunkia tutkiessa.

Mercado dos Lavradoresista eli kauppahallista löytyi mm. kalatori. Tarjolla oli esim. näitä espadoja; pirun ruma, mutta herkullinen kala. Saaren erikoisuutta espada com bananaa eli espada-kalaa banaanin kera tuli syötyä pariinkin otteeseen. Maiskis!

Toisena päivänä kävimme. mm. Montessa. Sinne pääsee Funchalista näppärästi köysiradalla. Näkymät ovat huikaisevat.

Montessa vietimme kolmisen tuntia Monten palatsin trooppisessa puutarhassa. Pidempääkin olisi voinut olla!

Monten palatsi

Kuuluisia kelkkamiehiä piti tietysti myös käydä katsomassa, kun kerran Montessa oltiin.

Torstaina oli sitten vuorossa opastettu saarikierros. Kuvassa näkyy hieman savua tuolla rinteillä. Madeiralla riehui useita metsäpaloja, joista laajimmat ja vaarallisimmat syttyivät keskiviikkona. Viime talvi oli saarella kuivin sitten vuoden 1949 ja luonto oli todella rutikuivaa. Meidänkin lomaviikkomme ajana saarella oli poikkeuksellisen lämmintä lämpötilan hipoessa 30 astetta melkein joka päivä. Tavallisesti yli 25 asteen lämpötilat ovat Madeiralla harvinaisia.

Seixalin morsiushuntuputouskin oli normaalia vaatimattomampi kuivuuden vuoksi.

Porto Munizin laavakivikalliot olivat aivan uskomattoman kauniita.


Launtaina ja sunnuntaina vaelsimme sitten levadoilla. Lauantaina Levada do Rei


ja sunnuntaina Caldeirao Verde, jonka varrella kuljettiin myös neljän tunnelin läpi
päätepisteeseen eli Caldeirao Verdelle
Kaiken kaikkiaan matka oli varsin onnistunut ja tykästyimme Madeiraan siinä määrin, että mielellään matkaisimme sinne toistekin. Minua viehättää erityisesti tuo vaeltaminen: liikunnan ja kauniin luonnon yhdistäminen on aika pistämätön juttu. 

lauantai 14. heinäkuuta 2012

Toppi tuntemattomalle eli KyJy #6

Kauan odotettu kesäloma alkoi vihdoin (tai no oikeastaan alkaa maanantaina)! Edessä siis ensin viikon lomareissu ja sitten kolme viikkoa puutarhapuuhia, pitkiä lenkkejä, paljon kokkaamista ja leipomista sekä armotonta neulomista. Siitä on minun lomani tehty, jos hyvin käy ;)

Loman alkamisen kunniaksi sain kuin sainkin toisen KyJy-työn valmiiksi ennen reissuun lähtöä. Vaan ihan ei mennyt putkeen tämä(kään) työ.

KyJy #6 on siis toppi BC Garnin Allinosta. Lankaa kului noin 280 grammaa. Lanka oli ihan mukava neuloa, mutta kun kostutin topin pingottamista varten, huomasin että märkänä siitä lähtee inhottavaa nöyhtää käsiin. Lisäksi siitä lähti väriä aika lailla. Malli löytyi Pitsit puikoille -kirjasta ja oli ihan hauska neuloa. Toppi neulotaan ylhäältä alas, yläosat tasona ja vartalo suljettuna neuleena. Puikkoina 3mm ja 3mm bambupyöröt.

Helmaan tuli tällainen pitsi, jota minä tosin lyhensin, koska en halunnut topista mekkoa.

Kauluksen tein vähän eri lailla kuin ohjeessa. Neuloin sen erikseen kaitaleena, jonka sitten ompelin kiinni toppiin. Ihan nätti, mutta vähän liian isoksi tuo pääntie jäi edelleen.

 
Kädentiet olivat mallissa mielestäni rumat, ihan vaan pari kerrosta aina oikeaa, ja kun kädentiet olivat melko isot, ajattelin  että niihin pitää jotain muuta kehittää. Käytin sitten samaa pitsineuletta kuin pääntiessä, mutta neuloin reunuksen suoraan kiinni kädentiehen. Lopputuloksena oli sitten tällaiset pienet röyhelöt. Ei ehkä kovin hyvä idea...

Itselleni tämän topin alunperin ajattelin, mutta pakko sanoa, että lopputulos ei ole lainkaan minun näköiseni. Varsinkin nuo hihansuun röyhelöt ovat todella ei-mulle. Ja kuinka ollakaan, toppi on vähän liian isokin. Tästä tuli siis toppi tuntemattomalle, toivottavasti sille löytyy joskus ottaja.

tiistai 10. heinäkuuta 2012

Ensimmäinen KyJy uunista ulos

No niin! Jotain valmistakin välillä, ettei vain pelkkiä aloituksia. Ensimmäinen KyJy-työ eli KyJy #4 valmistui juuri.


Tämä sukkamalli löytyy Novitan Kevät 2012 -lehdestä. Varsin mukava malli onkin! Tosin silmukkamääriä pitää säätää, ettei tule ihan hehtaarisukat. Nämä sukat ovat myös ensimmäinen valmistunut joululahja tänä vuonna. Sukat menevät lahjaksi ystävälleni, toivottavasti ovat mieluiset. Lankana Novitan luonnonvalkoinen 7 Veikka ja Polkka. Lankaa kului 3,5 mm puikoilla tikutellen noin 200g, koko on sellainen 39.

Kuvausapulainen pinkaisi paikalle heti, kun huomasi, että nyt tapahtuu jotain.
Mielenkiinto kuitenkin sammui aika nopeasti, kun herra huomasi, ettei tarjolla ole muuta kuin villasukkia.

Lopuksi vielä lähes pakollinen puutarhakuva:
                                     
                            Ihanaiset pionit kukkivat! Harmi, ettei kukinta jatku pidempään.

maanantai 9. heinäkuuta 2012

Aikaansaamattomuutta

Liekö loman odottelu vai mikä syynä, kun mitään valmista ei tunnu syntyvän. Ei KyJy-rintamalla eikä muutenkaan. Vapaa-aikana olen pitkästä aikaa intoutunut lähinnä leipomaan ja muuten kokkaamaan, mikä ei välttämättä tee hyvää meikäläisen ja ukkokullan ns. linjoille.

KyJyssä olen nyt aloittanut 10 työtä. Eilinen meni vähän plörinäksi, kun säädin melkein koko päivän yhden aloituksen kanssa. Yritin aloittaa Gabriellen, joka on KyJy-listallani numerolla 9. Olin valinnut langaksi Aade Lõngin ja Dropsin Alpacan. Jonkun matkaa neulottuani totesin, että Alpaca on liian ohut kaveri Aadelle. Pähkin siinä aikani, että jatkanko vai puran ja vaihdan langan. Päätin sitten vaihtaa ja piti sitten tovi penkoa varastoja, että mitäs tilalle, mustaa piti olla. Päädyin sitten Nalleen - jota tosin ei löytynyt kuin yksi kerä, eli joutunen taas ostoksille ellei enempää löydy. Nalle tuntuikin sopivan työhön paremmin. Tosin säädin sitten vielä puikkojen kanssa, vaihdoin 3mm puikot 3,5 ja takaisin, 60 senttisestä kaapelista 80 senttiseen ja takaisin... Siinähän se päivä meni ja lopputuloksena oli noin 5 cm tunikaa.

maanantai 2. heinäkuuta 2012

KyJy-kuulumisia

Ai että mä jo eilen innostuin, kun oli vihdoin oikein kunnon kesäpäivä! Aurinko paistoi, oli lämmintä, tarkeni jopa syödä terassilla. Mustikkakukko maistui kummasti siinä auringossa! No, se kyllä maistuu muutenkin ;)  Tänä aamuna pettymys olikin sitten suuri, kun taas sai herätä vesisateeseen.

Joka tapauksessa - tai ehkä jopa ilman ansiosta KyJy edistyy ihan kohtalaisesti. Viime viikolla en aloittanut kuin 2 uutta työtä ja olenkin lähinnä tehnyt toista niistä.


Tämän Pilvi-huivin aloitin eilen. Joudun kyllä säätämään ohjetta aika lailla, jotta saan langan riittämään, mutta katsotaan, mitä tästä tulee.

Tämän topin aloitin keskiviikkona. Lanka on BC Garnin Allinoa. Malli on kiva ja nopsa neuloa, joten on edistynyt varsin hyvin. Malli on Pitsit puikoille -kirjasta. Ajatus on yrittää saada tämä lomareissulle mukaan, katsotaan kuinka käy.

Ukkokullan pusero ei ole pahemmin edistynyt, isän takki vielä vähemmän, mutta jonkun sentin kumminkin.

Onpa hailakka väri kuvassa. Tämä Kid Silk-takki saattaakin osoittautua varsinaiseksi murheen kryyniksi. Kovin on hidasta neuloa tuollaista seitin ohutta lankaa, vaikka kaksinkertaisella langalla neulookin. Kaiken kukkuraksi tästä olisi tulossa sellainen piiitkä takki...

Ystävän joululahjasukat ovat edenneen tämän verran eli toinen sukka valmiina.

Loput aloitukset (äidin takki ja toiset polvarit) eivät sitten olekaan edistyneet mihinkään. Ei tämä nyt hullummalta näytä kumminkaan tässä vaiheessa. Vaan vielä noita aloituksia puuttuu melkoinen määrä.

sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Arvonta suoritettu

No niin! Loma-arvonta on suoritettu. Oikeita vastauksiakin arvausten joukossa oli. Oikea vastaus on Madeira. Sinne siis suuntaamme kahden viikon kuluttua =) Arvonnan suoritti ukkokulta ja kulhosta nousseessa lappusessa luki Ladybug. Onnea voittajalle! Laitatko yhteystietosi tulemaan joko sähköpostitse tai sitten Neulomon kautta YV:nä niin laitan pienen palkinnon tulemaan.

Laitetaanpas tähän vielä muutama puutarhaotos. Sain vihdoin aikaiseksi hommata kauan hankintalistalla olleen uuden kameran ja nyt yritän epätoivoisesti opetella käyttämään sitä.

Kurjenpolvet kukkimat kauneimmillaan

Nukkapähkämö

Korallikeijunkukan hento kukka

Tunnistaakos joku tämän? On putkahtanut penkkiin itsekseen.

Juhannushyasintin kovin hennon vaaleansininen kukka

Ja jasmiini on kohta täydessä loistossaan