sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Kevät toi, kevät toi

maalarin... No, en ole maalaamaa ryhtynyt vielä ainakaan, mutta aurinkoinen, lämpenevä ilma on viimeistään nyt herättänyt sisäisen puutarhurini. Kodinhoitohuoneen työtaso on täynnä purkkia ja purnukkaa, siellä on yrttien lisäksi kasvamassa kolmea erilaista pelargonia sekä lyijykukkaa. Eilen ja tänään on tullut myös ns. mittailtua tiluksia eli nokka maata viistäen olen tutkinut kukkapenkkejä ja putsaillut niitä kuivimpia talven jäljiltä.

Ukkokultakin joutui töihin, kun pistin hänet leikkaamaan terijoensalavat

Ja kissatkin osallistuvat kevätpuuhiin omalla tyylillään:
Topi tarkastaa kellarista terassille kannetut kukkaruukut.

Ja Kiti vanhempana keskittyy ihan vaan auringon ottoon.

Jotain keväistä on puikoillakin Dropsin Cotton Lightista, mutta siitä sitten myöhemmin lisää.


maanantai 23. huhtikuuta 2012

Tiellä ollaan

Hengissä ollaan, vaikka blogin päivittämisestä onkin tovi vierähtänyt. Viime viikko oli kovin kiireinen töissä ja muutenkin. Lisäksi olin pe-la Vaasassa eräässä symposiumissa, joten viikonloppukin meni työn merkeissä.

Käsityörintamalla sen sijaan on ollut melko hiljaista, johtuen tietysti kaikesta muusta kiireestä. Nämä säärystimet sain sentään viimeisteltyä ennen Vaasan reissua, kuvaaminen vain jäi eiliseen.



Lankana on Novitan Luxus Alpaca ja sitä kului 3mm puikoilla tasan 2 kerää eli 100g. Mallikuvion nappasin Novitan sukkalehdestä. Tämä oli itse asiassa ensimmäinen kerta, kun neuloin tuota Alpacaa ja rakastuin siihen totaalisesti! Lanka on niin pehmeä, sitä on mukava neuloa ja pinnasta tulee kaunis. Kulutuksen kestävyys jää tietysti nähtäväksi. Tietenkin tämä lanka sitten tulevana syksynä jää pois Novitan valikoimasta. Näinhän yleensä käy, kun johonkin lankaan tykästyn. Hamstrausta lienee siis tiedossa ;)

Eilen oli vihdoin ihanan lämmin kevätpäivä. Sunnuntai-riennoista kotiuduttuani pyörin vähän pihamaalla ja istuin jopa hetken terassilla neulomassa auringon lämmössä. Kissuus ottaa kaiken irti lämpimistä kevätpäivistä.
Aamuaurinkoa ottamassa portailla.

Ilta-aurinko ottamassa terassilla.

Hei, ovi auki! En laittanut terassin ovea kunnolla kiinni, kun menin terassille noita säärystimiä kuvaamaan eikä aikaakaan, kun ovelta kuului käpinää ja oven rakoon ilmestyi viiksiveikko pyöreine silmineen. Ja ennen kuin ehdin kissaa sanoa, oli kaveri jo vilahtanut pihalle vetäisemään vielä päivän viimeisen lenkin.

torstai 12. huhtikuuta 2012

Pinkkiä sen olla pitää

Hoh hoi, tänään on tullut ns. hieman urheiltua. Avasin työmatkapyöräilykauden ja polkaisin siis fillarilla töihin ja takaisin kotio. Matkaa kertyy edestakaisin aika tasan 40 km. Vähän aikaa kotona ja sitten salille juoksemaan puoleksi tunniksi ennen 45 minuutin kehonhuoltotuntia. Nyt on ns. aika valmis fiilis, voisin painua suoraan nukkumaan.

Mutta sitä pinkkiä!

Nämä raitasukat neuloin tuossa pääsiäisenä. Pinkki lanka on Virosta ostettua Any-sukkalankaa, vaaleanpunainen jotakin suurta tuntematonta. Ajattelin nämä Lilalle vaihdokiksi silmukkamerkeistä, jos vaan kelpaavat.

Kevät on koittanut katupölystä päätellen ja näkyyhän se noissa kissuuksissakin. Topikin on ruvennut taas viihtymään ulkona, mitä nyt välillä yrittää vissiin naapuriin sisälle.
  
Sisälle tultuaan punkeekin sitten tavoilleen uskollisena heti syliin.
Rakas karvakasa!

lauantai 7. huhtikuuta 2012

Viimeinen villainen

Pitkästä aikaa jotain valmistakin käsityörintamalla. Alkoikin jo tuntua siltä, että pyöritän kyllä puikkoja ja lankoja, mutta mitään ei varsinaisesti tapahdu. Täytyy sanoa, että tämä takki oli kyllä varsinainen murheenkryyni. Tykkään kyllä palmikoista ja niitä on kiva tehdä. Tässä mallissa palmikoita saikin vääntää sydämen kyllyydestä. Ei siinä mitään, mutta onnistuin kerroslaskurista huolimatta muutamaan otteeseen hyppäämääm väärälle riville kaaviossa ja sitten purettiin ja ihmeteltiin, että missä tässä oikeastaan ollaan menossa. Kuvat ovat jälleen vähän sinne päin, kuvaajalla kun oli kovin kiire takaisin sohvalle jalkapallo-ottelun ääreen, mutta eiköhän näistä jotain tolkkua saa.




Palmikkokuvio ei kyllä ehkä hirveän hyvin näissä kuvissa näy. Myös hihoissa on keskellä hihaa samanlainen palmikkoraita. Ja näistä kuvista takki on jo hieman muuttunut: otin pois kahdet alimmat hakaset eli hakasia jäi neljä paria. Malli löytyi Novitan sivuilta ja lankana on Novitan Puro Takkatuli. Lankaa kului 6mm puikoilla aika tarkkaan 500g, M-koko. 

Tämä takki olikin nyt sitten tämän kevään viimeinen villainen siltä osin, että mitään isompaa villaista työtä en nyt aio aloittaa ennen kuin sitten syksymmällä. UFOissa noita villaisia kyllä pyörii, pitäisi yrittää pikku hiljaa tikutella niitä valmiiksi ja sukkiahan nyt tulee neulottua kesälläkin. Vaikkei siitä kesästä kyllä vielä suuremmin tietoa ole. Eilen oli harjoitusohjelmassa 90 minuutin lenkki ja "kiltisti" kävin sen juoksemassa räntäsateessa. Kunto ei kyllä ole hääppöinen vieläkään. Se kuuden viikon sairastelu tuli treenaamisen kannalta todella huonoon saumaan ja minulta alkaa oikeastaan jo usko mennä koko puolimaratonin suhteen. Enpä taida maaliin asti selvitä toukokuun 5. päivä, mutta käynpä hölkkäämässä sen, minkä pystyn. Kestävyys kyllä riittäisi, mutta vauhtikunto ei.

Melkein unohdin, että takin lisäksi puikoilta on pompsahtanut yhdet sukat.

Onpa hailakka kuva. No, lankana Novitan 7 Veikka, malli
Novitan sukkalehdestä. Ihan kivat peruspalmikkosukat, mutta ei nyt mitenkään erityisen säväyttävät.