torstai 23. helmikuuta 2012

UWA pulkassa

Nyt on sitten tämäkin ihme nähty, että minä saan kerrankin jonkun tempauksen vietyä läpi. Eikä vain määräajassa vaan jopa etuajassa. UWAthan pitäisi olla valmiina vappuaattoon mennessä ja meikä on nyt tikuttanut viimeisetkin UWAt valmiiksi. Hip hei! Jotain hyötyä näköjään sairastelustakin siis =)

UWA #3 oli palmikkosukat Novitan 7 Veikasta:

Ohje on Novitan sukkaekstasta. Tein hieman ohjetta lyhyemmät varret ja jouduin vähän säätämään silmukoita. Lisäksi ohjeesta poiketen tein ihan tavalliset tylsät nauhakavennukset tuohon kärkeen. Nämä sukat pääsevät lahjajemmaan.

UWAt #6 ja 8 muodostavat tavallaan setin, mutta toki näitä erikseenkin voi käyttää.




Pusero on neulottu Gedifran Riana Colorista 5mm puikoilla. Lankaa kului 350g. Malli on omasta päästä ja lopputulos jännittikin tavanomaista enemmän, minulla kun ei ole tapana neuloa ilman ohjetta. Lopputulos on kuitenkin ihan kelvollinen. Ehkä himpun verran pidempi olisi saanut olla, mutta menettelee tuo noinkin.

Liivin ohje on Novitan Syksy 2009 -lehdestä. Ohje on Novitan Tempo-langalle, mutta minä tein tämän kaksinkertaisella langalla Riana Colorista ja Novitan Rose Mohairista. Näillä sain saman tiheyden kuin Tempolla. Puikkoina varsin pönäkät 8 mm (en erityisemmin tykkää neuloa kovin paksuilla puikoilla). Rianaa kului noin 125 grammaa, Rosea 75 grammaa. Ihan vänkä tästä tuli.

Nyt olen sitten neuleiden suhteen taas vapaa kuin taivaan lintu ;)  Seuraavaksi tekisi mieli väsätä jotakin tästä
Huomatkaa kissan tassu...  Vaikka kyllähän tuolla noita keskeneräisiäkin olisi vaikka muille jakaa. Katsellaan.

lauantai 18. helmikuuta 2012

Keeppiä kehiin

Tämä viikko onkin vierähtänyt rattoisasti yskiessä ja nenää niistäessä. Kissuus jupisee aina, kun yskin ja menee mielenosoituksellisesti toiseen huoneeseen mököttämään. Onhan se väärin, että henkilökunta sairastaa. Köhimisen lomassa olen sentään saanut jotain neulottua, vaikka aika paljon on tullut oltua ihan vaakatasossa.

UWA on varsin hyvällä mallilla, sillä enää kolme työtä pitäisi saada valmiiksi. Viimeisin valmistunut UWA on #5 eli keeppi Novitan Tempo-langasta. Pipo valmistui jo ajat sitten (UWA-työ sekin), mutten viitsinyt silloin kuvata sitä, vaan jätin odottelemaan keepin valmistumista.


 

Malli on vähän räjähtänyt, mutta menköön nyt tässä tilanteessa. Ehkä keeppi on kauniimpi ilman kantajaa:


Malli on mielestäni kaunis ja ihan kiva neuloa. Pipon ja keepin ohjeet löytyvät Novitan Syksy 2011 -lehdestä, tosin ohje on Kelolle. Lankaa meni keeppiin 8mm puikoilla noin 350g. Pipoon lankaa kului himpun verran yli 100g.

Taidan tästä hipsiä lämmittämään lohikeittoa. Ja laskiaispulla jälkkäriksi, se suotaneen potilaalle =)  Mukavaa viikonloppua!

tiistai 14. helmikuuta 2012

Neulootikon elämää

Oletteko koskaan pysähtyneet miettimään, miten rankkaa neulootikon elämä voikaan olla? Ikään kuin pakkoneuloosi ei itsessään riittäisi, neulootikkoa usein vaivaa myös hamstroosi, satunnainen purkoosi sekä startiitti. Itse tunnustan potevani näitä kaikkia. Hamstroosini on jopa päässyt äitymään niin pahaksi, että jotain asialle tehdäkseni, ilmoittauduin Neulomossa mukaan langanostolakkoon koko täksi vuodeksi. Sillä lankaahan talosta jo löytyy...



... kaiken kaikkiaan yli 80 kiloa. Lakkoa kestikin peräti 32 päivää ennen kuin sorruin törmätessäni edullisesti tyrkyllä olleeseen Cascade 220:n. Pakkohan ne sitten oli ostaa pois kuljeksimasta. No, sen jälkeen olen kyllä palannut ruotuun ja lakko on taas pitänyt.

Purkoosi on minun kohdallani onneksi melko harvinaista ja useimmiten se liittyy perfektionismiini eli siihen, että jos huomaan tehneeni neuleessa virheen, vaikka kuinka pienen, jota kukaan toinen tuskin huomaa ellen sitä erikseen osoita, työ on purettava ja tehtävä uudelleen. Toki purkoosi joskus sattaa iskeä myös riittävän pitkään hilloamani UFOn kohdalla.

Silloin tällöin pahaksi äityvästä startiitista taas kertovat ympäri taloa pyörivät UFOt.



Näissä koreissa muhivat ns. tuoreimmasta päästä olevat UFOt (lue=viime tai tänä vuonna aloitetut), vanhemmat marinoituvat piilossa pöydän alla. Näistä jaloissa pyörivistä UFOista huolimatta päähän pukkaa jatkuvalla syötöllä uusia ideoita. Tänäänkin tuossa neuloskellessani mietiskelin, minkä kolmesta päällimmäisenä mielessä pörräävästä projektista seuraavaksi aloittaisin. Ikään kuin nuo öö, toistakymmentä keskeneräistä eivät tähän hätään riittäisi. Voi luoja. Tällaista tämä neulootikon elämä on.

torstai 9. helmikuuta 2012

Taito-arvonta

Nyt ei luvata tilpehöörejä, eikä Ruattin risteilyitä vaan aitoa asiaa.
*
Taito-lehti järjestää bloggaajille ja facebookkaajille arvonnan, josta voi voittaa vain järkeviä asioita:
- lahjakortit Ilun Handuun (100 euroa) http://www.handu.fi/shop/
- Titityyhyn (50 euroa) http...://www.titityy.fi/
- Villavyyhtiin (50 euroa) http://villavyyhti.fi/
- sekä kaksi Taito-lehden vuosikertaa.
*
NÄIN OSALLISTUT ARVONTAAN:
jaa tämän tapahtumailmoitus blogissasi tai Facebook-sivuillasi ja ilmoita siitä sitten sähköpostilla osoitteeseen: toimitus(at)taito.fi.
Yhdestä julkaisusta saat yhden arpalipun ja jos joku mainitsee tilauksen tehdessään lukeneensa tästä kampanjasta blogistasi, saat peräti 10 arpalipuketta! Arvonta on voimassa 2.3.2012 asti.

Vironvillainen slipari


Tänä aamuna saikin taas vetää villaa ylle mittarin näyttäessä -16 astetta. Näin talvisin sitä tuntee aina harrastuksensa hyödyllisyyden, kun saa pukeutua omiin tuotoksiinsa ja ukkokultakin valitsee kaapista tyytyväisenä eukkonsa neuloman paidan päälle, "kun se on niin lämmin".

UWA on edennyt aika mukavasti. UWAsta olen kertonutkin tuolla Tempaukset -sivulla, mutta kyse on siis Novitan Neulomon tempauksesta, jossa neulotaan 12 työtä uudenvuoden aaton ja vappuaaton välillä. Itselläni on nyt 8/12 valmiina ja aikaahan tässä on vielä runsain mitoin. Maltoin kerrankin ilmeisesti ottaa tempaukseen riittävän pieniä töitä. Viimeisin valmistunut työ on tämä slipari Vironvillasta.


Pahoittelen hieman onnetonta kuvaa. Uuden kameran lisäksi tarvitsisin uuden kuvaajan. En millään saa ukkokultaa ymmärtämään, minkälaisia kuvien pitäisi mielestäni olla. Liivin ohje löytyy Käsityö 3/2010 -lehdestä (virolainen lehti, mutta siis suomeksi julkaistu). Langasta en enää muista onko Aade Longia vai Evillaa, mutta 8/2 paksuista lankaa ja sitä kului 3,5 mm puikoilla n. 120g. Liivi olisi saanut olla ehkä aavistuksen pidempi. Ohjeesta poiketen en tehnyt alareunaan ainaoikeaa vaan muutaman kerroksen 4o, 4n -joustinta. Myös pääntiestä tein vähän pienemmän kuin ohjeessa. Liivi neulotaan yhtenä kappaleena ylhäältä alas. Ihan kiva malli ja kun tuota Vironvillaa on nurkkiin siunaantunut, saatan joskus tehdä toisenkin. Tosin en ole varma jääkö tämä itselle, kun taidan olla liivissä kuin nakki liian pienessä kuoressa.

Blogikissa Topi lähettää myös terveisensä. Talvipakkasilla ei ulkoilu maistu ja niinpä aikaa vietetään joko henkilökunnan sylissä, leluhiiriä paiskoen tai omassa pikku pesässä. Tässä menossa iltapesu:

keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Tervetuloa uuteen blogiini

Nyt se on sitten viimein tehty! Olen pitänyt enemmän tai vähemmän neuleaiheista blogiani Novitan sivuilla parin vuoden ajan, sielläkin blogini nimi on Valkeat langat. Tässä ajan kuluessa ja neuleystävien piirin kasvaessa olen kuitenkin alkanut pohtia blogin perustamista myös muualle, jotta myös Novitaklubiin kuulumattomat voisivat halutessaan edesottamuksiani seurata. Ja tässä tämä nyt sitten viimein on.

Muutama sana itsestäni: olen tällainen kolmen-neljänkympin välillä keikkuva innokas neuloja etelä-Suomesta. Asustamme omakotitalossa ukkokullan ja kissakullan kanssa. Neulomisen lisäksi harrastan musiikkia ja liikuntaa (sali, jumppa, juoksu).

En oikein enää muista, mistä neuloositartuntani sai alkunsa, mutta kovin vakavaksi se on kehittynyt. Lankavarasto on paisunut paisumistaan, samoin neulekirja-, puikko- ymv. kokoelmat. Myös UFOja on alkanut kertyä nurkkiin suorastaan hälyttävää tahtia. Vahvimpia puoliani lienee siis langan kerääminen ja töiden aloittaminen. Valmistakin toki joskus syntyy.

Aiempia tekeleitäni en ajatellut täällä uudessa blogissani esitellä, uusia sen sijaan kylläkin, joita toivon mukaan tässä pikku hiljaa valmistuu.

Eipä sitten muuta kuin vielä kerran tervetuloa, toivottavasti viihdyt!